Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 17.11.24, 00:36

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Jak často se podpalují ventily u htp 40kW? 
Autor Zpráva

Příspěvek Jak často se podpalují ventily u htp 40kW?
Před měsícem jsem koupil fabii 1,2 htp 40 kW s 24 tis.km, rok výroby 2002. Ted mám cca 26 tis.km. Nedávno jsem slyšel, že u těchto aut dochází někdy už ve 40 tis. km, většinou v 50 tis. km k podpálení ventilů a oprava stojí v neautorizovaném servisu 20 tis. Kč a v autorizovaném 50 tis. Kč. Že prý je to kontrukční vada od výroby. Hodně mě to vyděsilo. Do auta jsem investoval a když si představím, že by mě do roka čekala další investice 20 000 Kč, tak mě to děsí. Prosím někoho, kdo se v tom vyzná, jak často dochází k podpálení ventilů? Jestli je to u všech htp 40kW, nebo pouze u některých vadných kusů. Má představa při koupi byla, že s autem vydržím tak 6-7 let do 150 tis. km. Teď však nevím, jetsli by nebylo lepší to například za 2 roky střelit.

Druhý dotaz je ten, že prý k podpálení ventilů u htp 40 kW dochází když se to podtáčí. Takže když jedu obcí při 50km/h na čtyřku, cca 1900-2000 otáček, tak to ničím?

11.6.11, 07:43
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Jak často se podpalují ventily u htp 40kW?
viewtopic.php?f=14&t=20094
viewtopic.php?f=14&t=26517

Bohuzial, HTP je nepodarok. Tam by som podpalenemu ventilu veril aj pri 20tkm nabehanych.

11.6.11, 08:01
Profil Zobrazit autorovy stránky

Zeptám se ještě trochu jinak. Když budete mít 100 aut s motorem 1,2 htp, tak u kolika se podpálí ventily do 100 000 km? Jestli je to 100%, tedy jistota a nebo je to tak 20%

11.6.11, 08:43

No, tak s takouto otazkou treba ist do nejakeho servisu. Kazdopadne kym to jazdi tak do toho nehrabat. Ale ak auto s ktyrym chcem najazdit 150tkm, tak isto nie HTP. A ked predat tak cim skor tym lepsie, za dva roky to nebude mat cenu ani tej opravy hlavy.

11.6.11, 08:49

Zatím co jsem se setkal s 1,2HTP 40Kw tak do 100tis.km všechny..dokonce se jednomu stalo už v 18tis.km!!!..ale u 47kilowatovek ani ještě jedna a to maj najeto i k 200tis.km

11.6.11, 09:03

Souhlas s Darklordem, je to trochu neštěstí ten motor, a není to jen o ventilech, je tam víc konstrukčních nedodělků, ještě k tomu máš starší verzi a to je ještě horší. Nebudem tě tu nějak echt strašit, ale prostě se to kazí. I jako škodovák tak snad raději doporučím něco jiného než fábii, klidně i stejně staré punto 1,2 16V, které jezdí za pět litrů a je to celkem střela a spolehlivá docela. anebo klidně fabku, ale buď s čeksou 1,4, ideálně 50 kw (která jede mnohem lépe než 1,2 a vydrží mechanicky hodně), anebo sdi, ale ty jsou většinou slítané.

11.6.11, 09:04
Profil ICQ

Radši bych to prodal hned :oops: dokud to funguje, za dva roky může být motor v dezolátu..
Napínák rozvodu funguje na základě tlaku oleje - tedy když tam necháš kvalt při parkování a někdo Tě posune, může rozvod přeskočit. Ono i zbytek olejového systému.. hlavní olejový kanál těsně nad výfukem, kde se olej hodně přepaluje :roll: ale to jsi si mohl přečíst v odkazech od Darklorda.

Fakt bych se HTP zbavil co nejdříve, není to dobrá volba. 1.4MPi 50kW je věčný motor a má minimální náklady na údržbu/opravy.

11.6.11, 09:16

Hlavně žádnou paniku.Nic takovýho se nemusí vůbec stát.Stává se to občas,když ten kdo za tím sedí je magor,hlavě tedy firemní magor,kterýho ty nahoře ještě víc pobízí,aby byl ještě větším magorem a má otáčkoměr pořád v 6. nebo plnej tam,.kde sa má řadit,místo toho aby se přidával plyn.Pak olej ztrácí své schopnosti,protože je přehřátý od katu a následuje za nějaký čas závada v podobě kopretin,deformací sedel nebo zničených vodítek,hlavně těch výfukových.V soukromí se ti to nejspíš nestane,protože si prachy asi netiskneš,abys tomu dával na frak.

11.6.11, 09:20

Teď jsem se dočetl, že ruky schopného automechanika dovedou podpálené ventily opravit v ceně od 3000 -6 000 Kč. Tak to zase není tak hrozná paleta. A vyjde to nastejno, jako když si to nechám udělat v autorizovaném sevisu + komplet vyměním hlavu, akorát s tím rozdílem, že v autorizovaném nechám 50 tis. Kč a efekt je stejný. Zkrátka, pokud ventily vydrží aspon třeba 70 000km, tak se prostě jednou investuje 5000 do opravy a jezdí se dál.. to se dá přežít. Je to tak?

11.6.11, 10:33

Lenze on podpaleny ventil neni len ventil. K tomu vecsinou hned pribudne KO sedlo v hlave, KO voditko. Alebo sa ten podpaleny ventil pridre vo voditku a mame tu KO piest, ojnicu, ventil...

11.6.11, 10:55

H.T.P. - honem to prodej...

11.6.11, 11:22

To Crowack:

jestli nejsi schopen říct nic k tématu, tak nevím proč píšeš. Já jsem se neptal co znamená zkratka htp.

11.6.11, 11:44

Myslim ze to bolo k teme, ja tiez radim predaj to kym ti za to este niekto zaplati.

11.6.11, 11:51
Mistr mechanik

scorpik píše:
To Crowack:

jestli nejsi schopen říct nic k tématu, tak nevím proč píšeš. Já jsem se neptal co znamená zkratka htp.

pokud bych věřil všemu co slyším tak ani nejdu startovat, představ si že vyjedeš na silnici někdo tě sejme a tvé léčení bude stát milion, s skončíš na vozíku,

tobě se nic nestalo auto ti jezdíš a řešíš problém který není, spíš se nauč krotit svoji představivost,

mít zákazníky kteří by mi zaplatili 2O až padesát tisíc za výměnu 6 ventilů tak si nechám veškeré nářadí v dílně pozlatit :wink:

11.6.11, 12:18

nenechte se zmást názvem.
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... highlight=

11.6.11, 13:48
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další