Voda v oleji aj po výmene tesnenia
Autor |
Zpráva |
Exithus
|
Voda v oleji aj po výmene tesnenia
Nedávno sa mi na dialnici nejak rapídne rýchlo začal prehrievať motor. Keď som odparkoval a pozrel sa čo je s tým tak - voda v oleji. Napadlo ma že prasknutá hlava alebo tesnenie, tak som to otvoril, hlava bola ok ale tesnenie bolo prasknuté. Ale po výmene tesnenia a nasadení všetkého naspäť aa dotiahnutí hlavy som dolieval olej a potom vodu a kukám - voda tečie priamo do oleja (bez toho že by som štartoval alebo niečo také) kde môže byť chyba? prasknutý blok? zle dotiahnutá hlava? nič iné ma nenapadá
_________________ "Není umění koupit nové auto ale vdechnout starému nový život" Škoda 105GL ´81, motor 136
|
17.6.11, 17:08 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
sachmar
|
Re: Voda v oleji aj po výmene tesnenia
Prasklá,nebo zborcená hlava.
|
17.6.11, 17:15 |
|
|
Šemik
|
Přesahy vložek jsou kolik?
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
17.6.11, 17:32 |
|
|
fatal
rejpal
|
Příčin může být více: -ohnutá hlava - nutno nechat líznout na brusce -špatné dotažení hlavy - nutno shodit, dát nové těsnění a znova správně dotáhnout -silikonové pásky na těsnění jsou slabé - nové těsnění, pásky obtáhnout tmelem, nasadit a správně dotáhnout znova -velké přesahy vložek - to bych netipoval -hnuté válce a bordel pod těsnícími kroužky - nutno vytáhnout válce s písty, očistit zepod, nové kroužky a nastavit přesah, následně montáž zpět
Mrkni kudy to teče, shoď vanu, nalij vodu, koukej zespod.
|
17.6.11, 17:50 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Shnila nebo uvolnena mrazovka.
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
17.6.11, 17:52 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
kazdopadne si pokladam otazku jak nekdo muze jentak vymenit tesneni pod hlavou bez jejiho srovnani. taky bych to tipoval na mrazovku mezi kozliky vahadel. azdopadne demontazi olejove vany zjistis vic..
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
17.6.11, 22:28 |
|
|
john simple
|
každý nemá tu možnost srovnat hlavu. já na puvodnim LS motoru taky jen vyměnil těsnění, poskládal a pak normálně jezdil dále
|
17.6.11, 22:31 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
no ja nevim, jednou je dano, ze litinova hlava se rovnat MUSI,tak nevim proc furt nekdo vymejsli nejaky jiny postupy.je to vase vec
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
17.6.11, 22:35 |
|
|
john simple
|
já to teda nikde v literature nevidel a ani nevim o nikom v blizkem okoli, ze by to delal
|
17.6.11, 22:36 |
|
|
Exithus
|
Kachnis píše: no ja nevim, jednou je dano, ze litinova hlava se rovnat MUSI,tak nevim proc furt nekdo vymejsli nejaky jiny postupy.je to vase vec skus sa vzit do mojej situacie: nemas nastroje na zrovnanie hlavy. nemas peniaze na zrovnanie hlavy(v skutocnosti si rad ze mas peniaze na kupu tesnenia). co urobis? nehas auto hnit v garazi alebo sa pokusis urobit co mozes? inak no skusim sa pozret pod tu vanu, potom uvidim
_________________ "Není umění koupit nové auto ale vdechnout starému nový život" Škoda 105GL ´81, motor 136
|
17.6.11, 22:44 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Hlinikova se musi rovnat... Kazdopadne je potreba ji zmerit ocelovym (ne cinskym) meritkem a uvidet zda je rovna. Pak by se videlo jestli je sejdrem nebo ne. Takhle si prisel akorat o stovku za tesneni mozna.
|
18.6.11, 06:39 |
|
|
fatal
rejpal
|
Taky jsem vyměnil pod hliníkem (fávo) jen těsnění a bylo to v pohodě.
|
18.6.11, 08:15 |
|
|
Kristensen
|
Žádná hlava se nemusí po každej demontáži rovnat, to je blbost, hlava se sundá veme se ocelové pravítko a změří se její rovinnost pokud je v předepsanej normě tak se hlava namontuje zpět bez rovnání. Tolerance je většinou do 0,05mm
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
18.6.11, 09:25 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
No ne po demontazi. Ale vzdy po tom, co rupne tesneni by se to melo rovnat.
|
18.6.11, 10:19 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
no jasny ze kdyz budu hlavu sundavat odpoledne jentak z nudy abych se juknul co noveho ve spalovaku, tak ji rovnat nemusim, ale pokud mi odejde tesneni pod hlavou a auto se prehrejva, tak se to na ty hlave asi podepise ne? ale me je to jedno, jen pisu co je nejlepsi, delejte jak myslite, ja to delam po svym, najit nekoho kdo mi hlavu srovna se da vzdycky. Taky jsem mel mzost nechat si hlavu snizit pres Jarousche, za 500, tak na to se muzu bodnout, udelal jsem to za 200 jinde. moznosti je hafo. O tom, ze po kazdy demontazi hlavy menim pevnostni srouby snad radsi psat nebudu.znam nekolik autoservisu, kde Ti tesneni bez novych sroubu nevymeni, pokud na tom trvas, nedrzej zaruku nebo to proste neudelaj
|
18.6.11, 10:45 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|