Autor |
Zpráva |
john simple
|
Re: Motorek stěračů
podařilo se mi opravit doběh stěračů a tím pádem už funguje i cyklovač. ze svorkovnice na lukas stěraču byl vytaženy jeden kablík, co z něj jde odbočka na napájení motorku ostřikovače zadního skla a zadního stěrače. zadní ostřikovač funguje pouze, když přední stěrače nejsou zapnuté a zadní stěrač nefunguje pořád.
|
3.8.11, 20:27 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
ventYl
|
ak nefunguje dobeh, moze byt v haji aj kostra motora stieracov, tam potom zapojenie zavisi od toho, ci mas este povodny 120tkovy motor stieracov, alebo uz mas motor stieracov z Favorita (minimalne v roku 89 sa tam uz davali fako motory).
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
4.8.11, 07:53 |
|
|
john simple
|
vpředu mi to funguje jak má, nevím co s tím Lukáš dělal, že na to nepřišel. ještě bych rád rozchodil ten zadní stěrač, ale to už prý nefachalo ani Lukášovi. motorek je údajně z fáčka.
|
4.8.11, 09:05 |
|
|
fatal
rejpal
|
Dyť to máš vyhnuté úplně.
|
4.8.11, 10:31 |
|
|
john simple
|
co ti tam přijde vyhnuté? je to vzadu a na coupe
|
4.8.11, 11:05 |
|
|
fatal
rejpal
|
Osa stěrače má být kolmo na plech, nevidíš jak to máš vyhnuté?
|
4.8.11, 11:19 |
|
|
john simple
|
takhle už to bylo, já s tím nic nedělal
|
4.8.11, 11:31 |
|
|
varok
|
Ano, ale podívej se, na fotce to jde pěkně vidět. Zkus si to nějak pod tím plechem vyztužit a narovnat. Možná je jen přirezlá hřídelka. Zkus to nastříkat WD 40, nebo něčím podobným.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
4.8.11, 14:10 |
|
|
john simple
|
tak křivé to je, vypada to že ta hřídel je krátka, proto je to více nahnuté ke kastli. ono by to přece nemělo mít na to vliv, že to není rovně. musím se na to ještě kouknout s multimetrem, ta elektřina je v tom rapidu šílená, jak to tam někdo dodělával. k motorku jdou 3 dráty z kabiny a zjistil jsem, že těsně před motorkem jsou dva drátky spojene
|
4.8.11, 19:02 |
|
|
john simple
|
tak jsem to proměřil, na červený drát motorku jde při zapnutém zapalování trvale proud, na černý jen po sepnutí spínače. předpokládám, že zapojení je tedy správné, kdo má favorita, opravte mě prosím. Dá se nějak proměřit motorek, zda není spálený?
|
5.8.11, 10:38 |
|
|
michalkatka
|
ak to máš zadný s Fava tak je to správne... kostrové oko máš ukostrené správne?
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
5.8.11, 10:45 |
|
|
john simple
|
zkoušel jsem to ještě dodatečně ukostřit, nepomohlo to. takže asi spálený motorek dá se to nějak změřit ?
|
5.8.11, 11:56 |
|
|
varok
|
Změřit to je těžké, lepší je ho vytáhnout a naprudko ho bez vypínačů zapojit na baterku. Jak píšeš, tak červený připojit na baterku natrvalo, modrý na mínus a černý na chvíli přiložit k plusu. Mělo by se to rozjet. Pokud se to nerozjede, zkontroloval bych uhlíky.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
5.8.11, 17:21 |
|
|
john simple
|
no modry tam není, je tam zeleny - kostra. nemáte někdo navíc motorek ?
|
5.8.11, 19:53 |
|
|
varok
|
Mě taky jednou odešel. Měl jsem ale tak divnou závadu, že byly roztopené ty plastové vodítka na uhlíky. Někdy to dělají z plechu ale tady to je z plastu. Motorek jsem ale netrápil, tak už možná byl chycený, když jsem auto koupil.
|
5.8.11, 21:14 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|