ARO vs. Niva
Zdravím po dlouhé době řeším nákup terénního auta do práce, budeme potřebovat něco levného do těžších podmínek, spíš větší, na tahání dřeva, vozíku, strojů apod. z aut na které jsem se díval tak přichází v úvahu ARO 240 nebo Lada Niva. Co si o tom myslíte? Příp. nějaké jiné návrhy na auto v této kategorii? Díky
2.9.11, 16:08
Reklama
Reklama
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27229 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
Re: ARO vs. Niva
asi NIVA kvuli dostupnosti dílů
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
2.9.11, 17:18
paži
Nissan Terrano, Jeep Cherokee
2.9.11, 17:46
ventYl
osobne si myslim, ze cherokee nie. jednak sa to s manualom da zohnat len pred faceliftom (a ten automat naozaj do terenaku nepatri, nezachrani ho ani redukcna prevodovka, ani uzavierka zadneho diferencialu), jednak to ma obvykle veledebilne motory, ktore sice vela vydrzia, ale za ich rocnu nadspotrebu benzinu moze mat clovek 5 dalsich motorov (palubny pocitac s okamzitou spotrebou je v tomto aute len pre silne zaludky). neda sa ani povedat, ze je to 2x velke. nejaky kufor to na rozdiel od nivy ma, styria ludia sa tam sice posadit daju, ale zadny rad sedaciek je trestna lavica. aby to malo aspon nejaky kufor, tak je zadny rad skloneny pod celkom dost zlym uhlom, takze sa tam neda poriadne sediet ani na stredne dlhej ceste.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
2.9.11, 17:58
Dundee
Pokud jen Niva nebo ARO, tak bych šel spíš do toho ARA, ačkoliv se na Nivu lépe shání díly. Pokud bys chtěl i jinýho pracanta, tak třeba Ford Ranger (4 dveře, korba, 2.5TDCi)...
_________________ Dacia Duster 1.6SCe+ LPG '17 s 85.380 km na tachecu- "Drobek"
2.9.11, 18:46
Kristensen
Já zase tvrdím že jedině Niva, zlatá svatá v lese v blátě a na poli a když se něco vysere tak to opravíš kladivem nebo to snadno objednáš nové a vyměníš, ARO je zbytečně velký a není tak obratný a řekl bych že je i daleko těžší a žíznivější
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
2.9.11, 18:56
slovacek.milos
Mistr mechanik
já taky niva na plyn, pokud bych jezdil v zimě po lese tak elektronaviják, na práci z toho vyhodíš zadní sedačky a je tam jakš takš místo, u nás myslivci mají takvou prodlouženou boudu, špica,
před pár lety mi vyprávěr myslivec micubiši pajero, udělal jsem si radost a koupil si pořádné auto, jel se projet po lese švihla haluz a světlomet v prdeli 16.OOO jedu dál švihla haluz ruplo čelní sklo 2O.OOO v háji a podřený lak.
tak jsem se za 4O.OOO projel po lese,
za měsíc mu prdlo čerpadlo jedině chomutov CR vstřikování 6O.OOO kč, pak se podělala spojka a 6O.OOO kč, během roku do toho šupl 16O.OOO kč, za to se dá ta niva pozlatit
podobné scenérie znám taky s tojota rav, dobře si vede opel capmo, na tom dělám servis je to vcelku držák 2.5 turbodisl, 55 kW, jediný problém strašně hnije a věšně blbne elektrika,
3.9.11, 11:38
john simple
když se to upraví, dá se s tím i krtkovat nebo cestovat časem
u nivy este existuje moznost zohnat nivu long. vela ich asi nebude, ale to uz je potom celkom seriozne zvezenie.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
Nivu ted z nejakyho duvodu delaji uplne novou, vypada hodne jinak, zrovna nevim kdo tu fabriku koupil, ale ten novej typ je prej desna sracka. Takze jestli chces tu starou fungl novou, tak spechej. A co nahradni dily, to se uvidi.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
u nás je p. Fousek, leta letoucí servis na žigulíky, a ted prodává. Má tam novou Nivu, prolezl jsem jí, cena 243tis. Vše nechutně bytelný a klasický ))... 1.7i motor. Já bych se toho nebál, díly jsou.
_________________ Škoda Felicia "97, MPI, krátká bílá
5.9.11, 19:24
Dundee
Citace z jedné dikuze o služebních vozech na klubových stránkách věnovaných Peugeotům:
"no ja jazdim v praci s Ladou Nivou r.v. okolo 89 - teda soferuje to kolega, ja bych to soferovat nechcel. raz za jazdy nam vypadli platnicky z prednej brzdy. rucka bola 2 roky nefunkcna, odpadol nam vyfuk - to bol rachot - domov bez vyfuku raz mu za jazdy odpadla bomba na LPG a tahal ju za sebou. pri vypnuti motora sa rozsvietia dialkove svetla, stiahnut sa da len okienko na spolujazdcovej strane, kazdy druhy mesiac sa davaju zvarat predne sedacky lebo sa v operadle zlomia, rucicka tachometru je nefunkcna, paraboly setiel na total zhnite, jedno svetlo drzi len na jedinom srobiku - pri vacsej jame hrozi jeho vypadnutie. olej sa tam nemeni ale len dolieva. ... je toho este kopec ale presli sme stym kde bolo treba - lomy, poorane role, lesy ..... "
_________________ Dacia Duster 1.6SCe+ LPG '17 s 85.380 km na tachecu- "Drobek"
11.9.11, 05:11
ferrari
No, hehe, pár informácií v tom článku jasne hovorí o tom, čo je to za auto: - zhnité paraboly svetiel - olej sa nemení - ...
starý šrot, žiaden servis...no ale hej, prešlo to všade...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 28 návštevníků