Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 27.11.24, 15:38

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 Favorit dobíjení 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: Favorit dobíjení
Anonymous píše:
jirin píše:
Cau chtel bych se zeptat majitelu facek, jestli s tim "super" zakonem o sviceni nemate problemy s dobijenim, kdyz svitite? Pokud nesvitim tak je to bez problému, ale pokud svitim, musim auto pravidelně dobíjet 2-3 do tydne, jinak si tim totalne vymlatim baterku.
Mate taky takoveto problemy, nebo je spis u me (chyba v alternátoru)?

Jirin
mel jsem stejnou potiz.vrazil jsem tam 70 alt z dieselove feldy a bylo.

No zatim jsem to neresil, pokud nevyhnutelne neni nutne svitit tak nesvitim a je to v poho.
Pasuje ten alternator z feldy do facka rv 1989 nebo je tam jina remenice a pod.?

Jirin

3.5.06, 12:33
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Řemenic se dělaly celkem 3 typy:

1) Největší na klínový řemen, zelená, průměr zhruba 70 mm <- tu jsem měl
-dávala se na původní fáčka s karburátorem (136L)

2) Menší na klínový řemen, černá, průměr zhruba 60 mm <- tu jsem tam dal, u 2R stála asi kilo
-dávala se na verze s elektronicky řízeným karburátorem ecotrinic (135Le)

3) Nejmenší (nebo stejná jako menší) ale na drážkový řemen
-dávala se na BMM a mají ji i Felície

Řemenice 1) a 2) jsou bez problémů zaměnitelné na původním alternátoru, alternátor z Felície má jinou řemenici, musel bys vyměnit řemenici na klikovce a vodní pumpu, ale čistě teoreticky tam jde dát 70 A alternátor z Felície, akorát se na něj nasadí místo řemenice 3) řemenice 2).

Jinak jsem měl rozebranej alternátor a všechny diody jsou OK, na hlavních bylo v otevřenym směru 0.4 V, na pomocnejch 0.6 V, akorát jsem musel odpájet vinutí statoru, aby se to dalo měřit...

3.5.06, 17:14
Profil ICQ

Příspěvek 
Nepér píše:
Řemenic se dělaly celkem 3 typy:

1) Největší na klínový řemen, zelená, průměr zhruba 70 mm <- tu jsem měl
-dávala se na původní fáčka s karburátorem (136L)

2) Menší na klínový řemen, černá, průměr zhruba 60 mm <- tu jsem tam dal, u 2R stála asi kilo
-dávala se na verze s elektronicky řízeným karburátorem ecotrinic (135Le)

3) Nejmenší (nebo stejná jako menší) ale na drážkový řemen
-dávala se na BMM a mají ji i Felície

Řemenice 1) a 2) jsou bez problémů zaměnitelné na původním alternátoru, alternátor z Felície má jinou řemenici, musel bys vyměnit řemenici na klikovce a vodní pumpu, ale čistě teoreticky tam jde dát 70 A alternátor z Felície, akorát se na něj nasadí místo řemenice 3) řemenice 2).

Jinak jsem měl rozebranej alternátor a všechny diody jsou OK, na hlavních bylo v otevřenym směru 0.4 V, na pomocnejch 0.6 V, akorát jsem musel odpájet vinutí statoru, aby se to dalo měřit...

Hmm tak to na alternator z feldy zapomenu a spis se musim dokopat k tomu ze si ten alternator rozeberu a promerim :-)
Diky za vycerpavajici osvetleni :lol:

Jirin

3.5.06, 18:10

Příspěvek 
no ja jsem sehnal plnu funkcni alternator za 500 a beha jako vino. zadnej problem.

3.5.06, 18:18
Příspěvek Favorit dobíjení
Vymontuj regulátor z alternátoru a zkontroluj uhlíky. Možná máš špatný kontakt uhlíků na rotor a alternátor se málo nabudí a pak dává malý výkon. Na mém Formanu r.v. 94 přestalo fungovat dobíjení za jízdy, kontrolka nic nesignalizovala, až se vybila baterka a chcípnul motor. Po vymontování ragulátoru jsem zjistil, že jeden uhlík byl o 6 mm kratší, takže se přerušilo buzení alternátoru.

4.5.06, 12:33

Příspěvek Re: Favorit dobíjení
Zdeněk píše:
Vymontuj regulátor z alternátoru a zkontroluj uhlíky. Možná máš špatný kontakt uhlíků na rotor a alternátor se málo nabudí a pak dává malý výkon. Na mém Formanu r.v. 94 přestalo fungovat dobíjení za jízdy, kontrolka nic nesignalizovala, až se vybila baterka a chcípnul motor. Po vymontování ragulátoru jsem zjistil, že jeden uhlík byl o 6 mm kratší, takže se přerušilo buzení alternátoru.

Timhle to zrejme nebude, rikam pokud nemam zaplejch moc spotrebicu (hlavne svetla) tak to vklidku dobiji, vidim to spis na diody...

4.5.06, 12:52
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2