|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 9 ] |
|
Chladící kapalina - Škoda favorit 136L
Autor |
Zpráva |
OMAHA
|
Chladící kapalina - Škoda favorit 136L
Zdravím, mám jeden malej dotaz. U mého auta Škoda 136L mám chladící kapalinu již na MINIMUM. Problém je v tom, že nevím jaká tam je ta kapalina. Nevím proč, ale barvu mám takovou tmavě žlutou. Takže dotaz zní, jakou kapalinu tam mám dolét jestly G11 nebo něco jiného. A druhý dotaz kde se dá vypustit celá nádobka stou žlutou kapalinou.
Předem diky:)
|
24.11.11, 16:39 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
Re: Chladící kapalina - Škoda favorit 136L
na toto už ani nereagujeme, hľadaj...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
24.11.11, 16:58 |
|
|
darklord
|
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
24.11.11, 17:15 |
|
|
OMAHA
|
No popravdě nikde sem nevyčetl, proč tu chladící kapalinu mám tmavě žlutou. Tak snad nějaký ochotný člověk mi to vysvětlí, děkuji
|
25.11.11, 13:07 |
|
|
michalkatka
|
máš ju starú hrdzavú, alebo tam máš kvapalinu pre liatinové hlavy ktorá sa tam vôbec nehodí...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
25.11.11, 13:27 |
|
|
fatal
rejpal
|
Asi takhle. Pokud se ti ztratila chladící kapalina jen odpařováním, dolij destilku a hotovo, ta nemrznoucí směs se (prý) neodpařuje. Nicméně, jelikož nevíš co to je a nejspíše ani jak dlouho to tam je, měl bys provést výměnu. A to poctivou, tj. po vylití s pořádným několikanásobným proplachem. Jenže pak vybrat kapalinu, to je otázka, já dával do Fáva modrou (C), ale netuším jak se to snese nebo ne s tou tvou starou kapalinou. Na druhou stranu, pokud tam necháš tu starou, riskuješ poškození motoru mrazem i poškození motoru korozí, takže asi není moc co řešit. Vypouštění se provádí výpustným šroubem, který je zespod trubky mezi chladičem a vodním čerpadlem, je to pod plechovým krytem ze strany řemenice.
|
25.11.11, 13:36 |
|
|
OMAHA
|
Proplach to znamená. vypustím někde na spodku celou chladici kapalinu, doleju tam pouzde destilku a proplachnu to tak, ze najedu par kilometrů? Rozumím tomu dobře. Sem takový trošku amatér a nikdy sem to nedělal. Děkujem za odpo.
|
25.11.11, 13:43 |
|
|
CROWACK
|
Na výplach ti stačí voda z kohoutku. Dobrý je to nevypouštět jenom na spodu tou trubkou ale i na bloku vypouštěcím šroubem.
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
25.11.11, 13:44 |
|
|
gokralik
|
Zas nestrašte, moje fáčko jezdilo na žlutou hromadu let. Pak jsem přešel na modrou a nic se nestalo. Ale vyměnit bys to mohl, kdoví, jak dlouho to tam je.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
25.11.11, 15:09 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|