Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 23.11.24, 17:26

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 
 Vrzganie od podlahy u fava 
Autor Zpráva

Příspěvek Vrzganie od podlahy u fava
Stava sa mi ze ked sa pohynam alebo ked idem cez retardery tak sa ozyva dost neprijemne vrzganie od podlahy,neviem to presnejsie definovat ale je to dost neprijemny zvuk...a miestami sa stane aj ze ked tocim volantom tak sa ozyva take to tupe skripanie (klepanie)...skuste mi poradit co to moze byt...tie zvuky sa nedaju nejak presne specifikovat :(

11.5.07, 10:38
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek 
nemáš převodku řízení suchou? rozmýchej si normální motorák s A00, odhrň trochu manžetu a stříkačkou to tam hrň než to bude přetíkat

11.5.07, 10:59
Profil ICQ

Příspěvek 
Pokud to je klepavy zvuk taky by to mohly byt gumy na ramenech co drzi v drzaku na podlaze. Ale kdyz rikas ze ze to vzre i kdyz tocis volantem - jen kdyz jedes nebo i kdyz stojis a tocis na miste??

16.5.07, 08:18

Příspěvek 
-->dryver...no ten volant to vrzga aj pri stati...otec vravel ze to moze byt predny tlmic a to vrzganie od podlahy by nemohli byt silentbloky?

16.5.07, 10:02
Profil ICQ

Příspěvek 
corrado_vr6 píše:
-->dryver...no ten volant to vrzga aj pri stati...otec vravel ze to moze byt predny tlmic a to vrzganie od podlahy by nemohli byt silentbloky?

Silentbloky na ramnech nevrzou ale spis klepou az bouchaji. A pokud jde o ten volant a vrze to kdyz snim otacis na miste, kdyz auto nejde, tak to budou nejspis loziska v horni misce tlumice

16.5.07, 14:56
Mistr mechanik

Příspěvek 
a není to zvuk jao cvrček? to dělá zas telefon, jak máš ten silenblok pod motorem na kastlí, tak u těch dvou gum vrže ta tyčka o odžák v nápravě , vem 16 odmottuj matku sdělej podložku s gumou a namasti to, to právě dělá i když motor běží a auto stojí miloš

17.5.07, 17:48

Příspěvek 
vrzani na miste pri otaceni volantem - horni uchyceni prednich tlumicu
vrzani v podlaze - muze to byt leccos, u me to dela spojeni predniho a stredniho dilu vyfuku, jak je tam ten grafitovej/dratenej krouzek.

21.5.07, 11:46
Profil ICQ

Příspěvek 
Těžko soudit.Já teď řeším obdobný problém.Je slyšet klepání hlavně při rychlosti 40-50km/h.Se vrůstající rychlostí se klepání zrychluje a naopak.Občas se k tomu přidá takový divný zvuk jakoby něco v nepravielných intervalech drhlo.A je to slyšet z levé strany.Posuzovala to řada "odborníků" a názorů bylo mnoho.Od vadných kloubů u převodovky i v kole,vadné tlumiče (jsou nové), spodní čepy, kulové čepy(vše nové).Nakonec se ukázalo, že je vadné ložisko v pravém kole.A mělo to logiku.V zimě jsem vymet šílenou díru a komplet zničil ráfek.Musel jsem měnit spodní čepy, kuláky i tlumiče.Bohužel odneslo to i ložisko ale ozvalo se až po čase.

31.5.07, 06:54

Příspěvek 
No jo co sa caka vlastne od stareho auta? Hlavne vo favoritoch vzdy nieco hrka... chcelo by to nieco lepsie alebo najlepsie nove auto :P

742.120L 4x bejvalky

31.5.07, 08:02

Příspěvek 
Mirek Svoboda píše:
vrzani na miste pri otaceni volantem - horni uchyceni prednich tlumicu
vrzani v podlaze - muze to byt leccos, u me to dela spojeni predniho a stredniho dilu vyfuku, jak je tam ten grafitovej/dratenej krouzek.

Souhlas, vrzání při rejdování dělá většinou horní uložení předních tlumičů. Někdy ho doprovází i přeskakování pružiny. VYMěNIT

31.5.07, 08:20
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Máš pravdu.Jsou to již letité vozy a sem tam se něco ozve.Já ovšem jsem se svým formanem velice spokojený (1994) a zatím nehodlám měnit.Je ve velice slušném stavu,spolehlivý a hlavně náhradní díly jsou za pár korun.Nasadil jsem mu sportovní filtr, snížil hlavu a vykuchal katík.Motor jenom tiká a po těch úpravách jezdí velice slušně.Plánuju sporotvní výfuk.Předtím jsem vlastnil škodu 120LS a také si nemůžu stěžovat.Dodneška jezdí.

31.5.07, 09:10

Příspěvek 
no takze ano bolo to to ulozenie + vcera na zdvihaku sa zistilo ze je treba menit obe vonkajsie manzety (jedna je roztrhana a druha uz praska) no a este zvisle capy..

31.5.07, 14:05
Profil ICQ

Příspěvek 
corrado_vr6 píše:
no takze ano bolo to to ulozenie + vcera na zdvihaku sa zistilo ze je treba menit obe vonkajsie manzety (jedna je roztrhana a druha uz praska) no a este zvisle capy..

Svislé čepy? A kde je máš ve Favoritu??? ;)

130LPG 130L 86 - denní vůz
1000MB MB 69, 1.8.68
Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... ;)
Škoda 742 Forever Team

1.6.07, 12:03
Profil ICQ

Příspěvek 
Asi má na mysli čepy řízení.

1.6.07, 15:04
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 14 ]