Autor |
Zpráva |
polaji
|
Uložení tlumičů
Zdravím, chtěl bych poprosit jestli mi sem muzete napsat kopmletní součástky uložení tlumičů. Potřebuji udělat, ale dily bych si chtěl koupit sám (original), chci vymenit aj misky apod... Nebo myslite ze je to zbytecný komplet? Jedna se o feldu 1.3 mpi r.v. 96, prosil bych predni horni a i zadni, bojím se abych něco nezapoměl. Dík za odpoveď a za seznam
|
16.11.11, 23:13 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
gokralik
|
Předek: 5 - miska pružiny 7,6 - ložisko s lůžkem 8 - miska ložiska 9 - lůžko pružné 11 - miska lůžka 4,18 - pěnový doraz Zbytek se dá použít starší. Šrouby by měly přijít nové. Minimálně ty, které drží hormí misku ke kastli. Zadek: 5,8 - vložka pryžová 9 - rozpěrka (bývá zrezlá) 10 - miska pružiny 11 - rozpěrka (bývá zrezlá) 12 - podložka pružiny 13,23 - pěnový doraz Jak už jsem psal, šrouby by měly přijít všechny nové, některé určitě při demontáži zničíš. Výměna se určitě oplatí. Jen bys měl vepředu potom změřit sbíhavost kol.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
16.11.11, 23:41 |
|
|
polaji
|
Re: Uložení tlumičů
Moc dík za seznam no ja to dam asi ke znamimu do servisu, jelikoz nemam stahovak pruzin jen ty dily si nakoupim (nechcu cinu)
|
17.11.11, 09:43 |
|
|
varok
|
Tak zadní jdou udělat i bez stahováků, ale přední raději stahovák. Jinak hrozí rozbitá huba.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
17.11.11, 18:42 |
|
|
varok
|
Chtěl bych využít tématu a zeptat se. Jak prosím poznám, jestli je ta guma horního uložení kvalitní třeba Rubena nebo levná sračka čína? Poslední dobou mám totiž špatnou zkušenost a v obchodech mi prodají levnou čínu a řeknou mi, že je to kvalitní díl. To ale asi po půl roce neodejde, ne? Podle mě by měla rubena něco vydržet, rok minimálně.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
9.12.11, 20:37 |
|
|
varok
|
Už jsem se ptal v jiném tématu, jak se dívám, tak se omlouvám, ale jak jste psali, že Rubena má ve znaku hrocha, tak ten bývá vylisovaný na té gumě?
|
9.12.11, 23:29 |
|
|
gokralik
|
Jo, většinou jo. Pokud to není třeba O kroužek.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
9.12.11, 23:44 |
|
|
kwiko
|
on je to len taky malicky hrosik, tak asi 2-3mm. Moc ho v tom Nachode nekrmite...
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
9.12.11, 23:45 |
|
|
varok
|
Aha, tak si toho budu všímat více. U nás v obchodě dají člověku do ruky nějakou gumu, všechno vypadá stejně a člověk neví, jestli půjde za dva měsíce do obchodu znovu, nebo jestli je to kvalita. Děkuji.
|
10.12.11, 00:04 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
při hledání těch správných orginálních dílů přeju mnoho štěstí, je to něco jako vzít si v lednu košík a jít do lesa na borůvky
|
10.12.11, 07:47 |
|
|
varok
|
No právě Miloši. Dnes většinou čína a člověk aby to co půl roku měnil jak debil. Ty čínské šmejdy nic nevydrží a hlavně na těch našich super silnicích.
|
10.12.11, 08:13 |
|
|
Capricorn
|
Někde na virtu jsem viděl fotku jak měl někdo horní uložení tlumičů vytočený ze silonu. To by nebylo špatný co se jízdních vlastností týká, ale zase asi na úkor hlučnosti což na tom našem tankodromu by byl trochu problém.
_________________ Favo 135 (G)LX '93
|
10.12.11, 12:41 |
|
|
varok
|
Dopoledne jsem vyměnil ty gumy horního uložení tlumičů. Čekal mě šok. Nejprve jsem obešel 4 obchody a všude jen čína. Alespoň mi to slušně řekli. Za druhé po rozebrání. Gumy vymačkané no fuj. Ta spodní malá miska, ve které je ložisko byla na obou stranách promáčklá až nahoru. Mezera v motorovém prostoru byla asi 10mm. Nyní sedí ta horní miska, ve které je matka krásně až na tom plastovém kroužku. Na jedné straně jsem měl ulomenou tu kovovou spodní část ložiska a na druhé straně se mi rozsypalo ložisko. Ještě chvíli a upadlo mi kolo.
|
10.12.11, 13:14 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
varok dobré je všechny šrouby natřít resistinem, pak to rozebereš do šroubku jak u F1 za pár vteřin naskládáš čalnu a valíš dál, mi se teda kazí jen horní uložení a lořiska postříkám a přimáznu já to peru všechno vzdudhem za pár minut je to venku, stahovák taky vzduchem a jedu
|
10.12.11, 15:52 |
|
|
varok
|
Já pelouška nemám, tak vše ručně. Ty ložiska byly poprvé, většinou mi nejde ani povolit ta matka na pístnici tlumiče, ale nedávno jsem měnil tlumiče, tak to šlo. Při cestě z garáže mi tam něco klepalo, tak to musím zítra zkontrolovat. Než bude nová náprava, tak to ještě chvíli potrvá, musím se s tím poprat.
|
10.12.11, 20:17 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|