Autor |
Zpráva |
Lamač
|
Re: Škoda Favorit 135L
Tá biela páska sa nezdá ani mne.A žeby mal až toľko čidiel na otáčky z ecotronica sa mi tiež nepozdáva..
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
27.12.11, 21:20 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
varok
|
Lamač: ty jsi asi jeden z mála, kteří si čtou jenom poslední dvě slova že? Vždyť jsem psal, že to má překopat na klasický karbec a ETZ, tedy elektronické zapalování. Z toho důvodu jsem psal o tom stíněném káblíku z rozdělovače. Pokud vím, tak Ecotronic má rozdělovač bez té cívky jako má BMM. Kdysy měl Ecotronica kamarád z baráku, ale taky to překopal na klasický karbec, protože měl v papírech 135Le, ale na motoru měl jen 135, tak ho nechtěli pustit přes STK. On měl ale za baterkou nějakou primitivní ŘJ. Z toho vedlo pár drátů, jeden do nějaké cívky na karbecu, která tam byla asi místo bimetalu. Dva vedly k indukční cívce a dva nebo tři ke snímači otáček. Jak to ale všechno přesně pracuje přesně nevím. Myslím že to nemělo ani teplotní čidlo. podle mě snímá snímač otáček horní úvrať pístů, ŘJ to nějak zpracovává a posílá signál do indukční cívky místo ETZ. Z indukční cívky jde VN do rozdělovače, který to rozděluje k jednotlivým svíčkám, podle toho, jak je motor natočený. Je to předchůdce BMM, nic složitějšího bych v tom neviděl. ŘJ také asi nějak reguluje přívod paliva do karburátoru, asi nějakým
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
28.12.11, 10:06 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
oba ctete posledni 2 slova my mu radime at tam da karbec, on tam chce nechat ecotronika nebo nabastlit BMM ale ......
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
28.12.11, 10:17 |
|
|
Lamač
|
varok:lenže tie odpovede si mu písal tak že si neuviedol o ktorom systéme rozprávaš...ale nechajme to tak
a ja mu zasa radím že nech skúsi dať dohromady ten ecotronik.Ten systém nieje to vôbec taký jednoduchý ako sa zdá.Je to vlastne klasický karburátor,ale okrem toho že má ručný sýtič,jeho vrchná klapka prvej komory je ovládaná servomotorom,týmto riadi zloženie zmes-napojené ešte na trysku 1.komory,má to ešte poteciometer ktorý sníma polohu klapky,klasický ventil voľnobehu,dalej elektrický ventil na odvetranie plavákovky do sania,alebo do nádobky s uhlím,dalej riadené odvetranie nádrže,lambda sonda,čidlo teploty zmesi a vody,vyhrievanú podložku pod karbecom a kopu káblov... Ale ked sa to všetko udržuje v čistote a priebežne sa tosem tam nastaví tak je to relatívne dosť spoľahlivé.
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
28.12.11, 17:25 |
|
|
varok
|
[quote="varok"]Já si taky myslím, že nejlepší rešení bude to překopat za klasický karbec. Možná to byl původně Ecotronic a bůh ví, jestli to už někdo nepředělával, třeba mu to začlo blbnout. Všechno vytěpat ven, dát karbec i s podložkou, protože Ecotronik má jinou. Na pravý podběh dát ETZ, tedy elektronické zapalování, rozdělovač pro karbec a není možné aby to nejelo. Na indukční cívku zapojit napájení 15, tedy až po zapnutí klíčku. Potom kostru kontakt č.1. To přepojit dohromady s ETZ. Na prostřední dva vývody na ETZ zapojit stíněný káblík z rozdělovače. Toď vše.
Tady jsem to psal, že má všechno vyhodit a dát klasický karbec s příslušenstvím. Ale už raději nic.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
28.12.11, 18:20 |
|
|
Veteranista
Junior TW team
|
Mě náhodou ten ecotronik začíná zajímat, bych si ho aji v nějakým autě na pokusy nechal líbit
_________________ Octavia 60 & Octavia 61 & 1000MB 67 & M22 1969 & 110LS 75 & 100L 75& M-B 200D 76 & F 127 77 & 120L 77 & 1203COM 80 & F 126p 86 & F 126p 87 & 125L(136L) 89 & O Corsa B 1996 &M-B 212D 98 &motocykly
|
28.12.11, 18:28 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
se s majitelem dohodni treba to za mensi uplatu prenecha
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
28.12.11, 18:39 |
|
|
Veteranista
Junior TW team
|
Další krám do domu a ještě za peníze, heh, mě by se hodila spíš nějaká 742 na takový pokusy, jako ecotronic, bmm a tak
EDIT:a nejideálnější by bylo mět půjčený auto třeba na měsíc, co by šlo pak na likvidaci, bych si to vyzkoušel a prozkoumal funkci a tak ten systém vytáhl a dal do police na někdy.
_________________ Octavia 60 & Octavia 61 & 1000MB 67 & M22 1969 & 110LS 75 & 100L 75& M-B 200D 76 & F 127 77 & 120L 77 & 1203COM 80 & F 126p 86 & F 126p 87 & 125L(136L) 89 & O Corsa B 1996 &M-B 212D 98 &motocykly
|
28.12.11, 18:47 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
Skoda ze sme se neznali tak pred 7 lety, to se mi doma jeden ECO po nehode valel, a cca 4 roky zpatky se to cele vyhazelo do srotu
|
28.12.11, 18:55 |
|
|
Veteranista
Junior TW team
|
No jo no, minule tatík dělal nějaký žebře pro jednoho pána a on zas řikal, škoda že jsem vás naznal dřív, jsem měl doma starou felicii v supr stavu a dal jsem ju do muzea, tohle mě třeba sere víc, ale v životě není kdyby
|
28.12.11, 19:04 |
|
|
Krozak
|
Už sem se ztratil z tolika přízpěvků. Takže na jeden přízpěvek kolem té pásky. Ta páska tam je schválně protože byla porušena vrchní izolace kabliku. Izolace co je má všechny v sobě. Takže to nahrazuje todle a je to elektrická páska. + to očem se mluví o čidlech má to x čidel všude po karbecu všude po motoru až sem to viděl poprvý. U klasický felici jich tam tolik ani není možná 5 duležitých je max. Co sem kupoval je indukční cívka, rele, rozdělovač jako výko od rozdělovače,palec, kabely,svíčky, snímač otáček těch mám 6.. čidlo na teplotu vody, vodní pumpu či co toje u hlavy motoru, chladič + baterii. Upřímě ten motor mi připomíná něco mezi favoritem klasickym karburátorovym a ecotronikem. Nevim co to je za hibryda ale už mě to pije krev.. vše co tam má být už je krom ted nevim krabičky u indučky. Tákže podle schematu co sem si našel v knížce u bratra mám zapojení podle ní kde to je z baterie + do spinací skřinky z ní na indukční cívku 15. Z indučky 1 na kostru+ do rozdělovače a tot vše. Když sem to tak udělal vše fungovalo až na čidla.. čidla v karbecu a okolo pár nefunguovali a nešlo palivo ale jiskru mi to hodilo. Takže já řikám je to hybrid.. Fotky jsou foceny za tmy je tam jen lampička. ve dne nedělam moc fouká a v noci je mi venku teplejš. Ještě na něco optat? Už nevim co bych tam vše pozměnil.. když to napojim podle zapojení na ecotronika čidla fungujou ale jiskru to zas nehodí tak nevim co stím..
|
29.12.11, 00:22 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
mozna to nehodi jiskru protoze ten snimac otacek, co je dole na prevodovce nedosahne k vystupkum co je na setrvacniku skoda ze ses tak daleko, bych si udelal vylet
|
29.12.11, 09:44 |
|
|
Lamač
|
krozaku: fungovalo ti to niekedy vôbec?Nafoť karbec čo tam máš,nafoť čidla otáčok,nafoť rozdeľovač a zapojenie káblov pri indučke,inak sa nepohneme.Rozdeľovač tam je vysoký,alebo nízky?Porob detailné fotky a hod ich tu lebo ty ani nevieš čo tam máš a z toho čo píšeš sa nedá výjsť.čidla otáčok máš kúpené bmm,alebo ecotronic? Ecotronic v žiadnom prípade nemá mať 1čku indučky na kostre a zase ak tam máš klasický karbec,tak ti chýba ETZ.AK tam máš ecotronik karbec a klasik zapalko,tak ti to tiež nepôjde. Toť moje posledné slová do tohto tématu,lebo mi to pripadá že riešime niečo čo ai neexistuje.Bez fotiek toho čo tam máš ako pozapájané sa nepohnem a nebudem špekulovať nad tým jak by to tam malo byť.
|
29.12.11, 12:21 |
|
|
Krozak
|
bože.. Jo mám to doma mám fotit každej den fotky jak to tu stojí či co? Ano jezdilo to jezdil jsem stim i já když jsem to měl pučene. Pak to odstavil neznám duvod proč a stalo to pul roku. Pak jsem to odkoupil. Klidně nafotim fotky ale fotim to mobilem nemám dikitální foták jako každý druhý čech a slovák. Né každej se má dobře..
edit: možná že máá i bmm a i ecotronic mám i rozpojku. Jako je to kablik s konektorama dvouma jeden se do konektoru co je na snímač otáček a an druhou stranu se připojí z felicie snimač otáček, vše sem kupoval u toho chlapka co si říka automechanik. chtěl jsem aby mi to opravil ael chce za to 15 tisíc prej prace atd.. což já tolik nemám a je to moc a to nebudu vrážet do auta když na aukru si mužu sehnat jiný za 5 tisíc se všim. Ale já se bez boje nevzdávám tak se vtom hrabu dál a jsem pro všechny jen posměch..
|
29.12.11, 15:15 |
|
|
Capricorn
|
Krozaku musíš myslet že se jen těžko radí když to auto člověk nemá po ruce a neví přesně co a jak tam máš nebo nemáš pozapojované nebo jinak doku*vené. Ty tvé fotky sice napověděly, ale úplně všechno taky neřekly.
_________________ Favo 135 (G)LX '93
|
29.12.11, 15:24 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|