Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 07:32

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
 Záhada? náhlé mžitkové vynechání motoru za jízdy.. 
Autor Zpráva

Příspěvek Záhada? náhlé mžitkové vynechání motoru za jízdy..
Zdravím všechny, dobrý večer :)
Mám prosbu..mám felicii 1.3 Mpi a včera se stala věc která mne vylekala..A sice že při jízdě cca 90 km/h, pár vteřin po přeřazení ze 4 na 5 auto hrozně škublo a střelilo do sání a nebo do výfuku..ale spíš do sání..ale dál zas jelo uplně normálně..Jo a stalo se to při jízdě na LPG- vím že se na LPG může stát že to práskne do sání, ale to jen když brutálně neopatrně dupnu na plynový pedál při poddtočeném motoru a přejetých svíčkách..ale tohle nebyla ta situace-to říkám předem. v LPG se vcelku vyznám 8) :D dělam v LPG servisu.Ale přestože jinak nejsem uplný odborník na tyhle diagnostické wag záležitosti, přesto jsem přečetl paměť závad a objevil se tam tradiční zkrat vstřikovače("normální" věc u LPG felicií) který jsem tam měl vždycky, ale objevily se mi tam dvě pro mně nové chyby, bohužel jsem si nijak nepoznamenal jejich kódy :roll: ale jedna upozorňovala na to že je "otevřen vstup(nebo výstup?.fakt jsem sklerotik) lambdy a druhá chyba upozorňovala na to že řídící jednotka motoru byla zablokována imobilizérem- sporadicky..
Může to souviset s tím včerejším mohutným, ale přesto jen jediným škubnutím-vysazením motoru a prásknutím do sání? :shock: ? Protože pokud vím, imobilizér u feldy blokuje pouze palivové čerpadlo a vstřikovače a na provoz na LPG nemá žádný vliv..A můžou ty dvě výše popsané "chyby" souviset spolu navzájem?Popřípadě můžou tyto dvě "chyby" souviset s nedávným problémem s dobíjením, kdy jsem nouzově musel dojet bez dobíjení asi 40 km, kdy už to pak téměř ani nesvítilo..nicméně motor stále běžel ?
Děkuji moc za případné rady :) a omlouvám se za možná složitý popis problému :roll:

10.1.12, 22:01
Pspvek Reklama

Mistr mechanik

Příspěvek Re: Záhada? náhlé mžitkové vynechání motoru za jízdy..
dej si pořádné svíčky, platinum, nebo stříbro, odtrh O.5mm, seřid si ventily sací O.25 výfukový O.2, dej nový vzduchový filtr,

pak řekni kámošovi v servisu at napíchne přístroj na štelování bohatosti směsy a sešteluje :wink:

11.1.12, 10:47

No..ja chtel spise vedet jak tam vznikly ty chybovy hlasky o tom imobilizeru a lambde-jestli to s tim muze nejak souviset..Bohatost smesi na LPG nemusim davat kamosovi v servisu, ja v takovem servisu na LPG pracuju uz zopar let.A tak nepodezrivam Lpg system..je tam Lovtec Tronic, najel sem s tim 130 tis. km, pouzivam bezne svicky, protoze silverky krom vyssi ceny a nizsi zivotnosti jine "vyhody" na plyn nemaji-overeno letitou praxi v lpg branzi..Kdyby byly na vine svicky, tak nevysadi naraz celej motor, to nebylo vynechani jednoho valce nebo tak neco..to byla jeba do sani a1- 2 vteriny uplnyho vynechani..a hned to zas jelo normalne..Ventily si pravidelne serizuju, vcera sem je pro jistotu prebeh a jsou ok.Bohatost na Lpg je taky ok, jednotku Lpg jsem napich a tam vidim jak beha lambda, jak TPS a polohy servoventilu-vse ok. Dlouhodoba spotreba kolem 8 l plynu na 100, vykon, volnobeh atd. taky ok.Jen mne zarazilo to jedno vynechani..a pak ty hlasky ve wag o tom imobilizeru..Presto moc dik za snahu poradit.P.S. snimac otacek nemam obalenej bordelem, to mne uz taky napadlo;-)

11.1.12, 16:09

Tazko ti poradit. Ved vies vsetko co potrebujes.
Teoreticky slabo uchytena baterka, ci svorka v poistkovke. ukostrenie RJ motora.
Imobilizer sa nacita len pri starte motora. Potom sa uz do nicoho nemiesa. (Dlho mame zalomeny kluc v spinacke v jednom aute. Tak startijeme tym zvyskom s imom a potom ho odlozime do schranky. Auto ide dalej)

11.1.12, 16:56

kwiko: no to ukostření ŘJ mně taky napadlo, ona se v tom držáku docela mrdá..Myslíš že by to mohlo něco takovýho způsobit? :roll:

11.1.12, 20:20
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 5 ]