Autor |
Zpráva |
varok
|
Co říkáte na š Citigo?
Nedávno měli u nás u Kauflandu předváděčku nové škody Citigo. Dnes jsem se díval na AMS a testovali to tam. Je to prý jen obsah 1.0 litr, myslel jsem že to jsou 1.2. Výkon to mělo slušných 55kW. Spotřeba kolem 4,7litrů při normální jízdě, ale když prý člověk trošku více šlápne na plyn, tak spotřeba roste. Na dálnici jel 130 a spotřeba prý už 6 litrů. Maximálku to má myslím 165km/h. Kolik to žere při maximálce. Asi stejný podvod jako fábie TSi. Potom jel do prudkého kopce, plně naložen, tedy ve čtyřech chlapech. Jel na pětku, musel podřadit na čtverku, potom tři a nakonec jel na dvojku, protože to nejelo.
No, moc mě to nepřekvapilo. Kdysy jsem totiž mluvil s jedním chlápkem z našeho baráku a ti mají právě fábii 1.2 TSi a skoro to samé. Prý když jede sám, nebo ta jeho žena, tak prý to je docela živé, ve dvojku už to slábne a když jede plné autí, tak prý nic moc, skoro jako felina. Spotřeba prý taky není těch psaných 5 litrů, nebo kolik to slibují.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
4.2.12, 16:27 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
Re: Co říkáte na š Citigo?
ja s tim jel, na spotrebu sem nekoukal ale ve 2 lidech to kopec na 5 zvladalo, jenze ja to rozjel uz na rovince neco pres 130 abych v tom kopci aspon 90 udrzel
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
4.2.12, 16:31 |
|
|
Šemik
|
Je to auto pro městský provoz, kdy jede nakoupit jedna, nebo dvě osoby. Kdo od toho čeká nějaký standart cestování je blázen Stejně jak Fabie 1.2TSi a vlastně všechny věci ostatní, nejlevnější nikdy není dobré
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
4.2.12, 17:02 |
|
|
ferrari
|
Tak, tak, je to predsa len liter a tedá má malý krúťak 95 Nm, teda vo vyšších rýchlostiach to nemá šancu...to nie je auto na diaľnicu, ale zas pri 130 km/h 6l/100 je vcelku dobrý údaj. http://www.autoforum.cz/testy-aut/test- ... uz-mene/?1Inak ale Fobia 1,2 TSi by mala asi šlapať trochu lepšie ako Felda, predsa len je tam to T...krúťak pri 63kW verzii je 160 Nm, musí to trochu ťahať...a od Feldy to zas nie je omnoho ťažšie...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
4.2.12, 17:13 |
|
|
ferrari
|
Šemik píše: Stejně jak Fabie 1.2TSi a vlastně všechny věci ostatní, nejlevnější nikdy není dobré A tak Fabia 1,2 TSi je základná motorizácia? Sa mi nezdá...PS - ani Citigo 1,0 55kW nie je základný (= najlacnejší) motor.
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
4.2.12, 17:27 |
|
|
Šemik
|
Ano, ale Fabia a Citigo jsou nejlevnější řady - ani jedno není slušné auto, na něčem se ušetřit musí.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
4.2.12, 17:36 |
|
|
gokralik
|
Na Citigo se šetřilo hodně. Jednoduchá palubovka, sedačky bez opěrek (podobné jako Rapid). Plechy dveří zevnitř a chybějící koberce v kufru mi připomínali trochu první Favority... Ale zde šetřili i na šňůrkách, takže se po otevření víka kufru nezvedne plato - to už je trochu extrém.... Samozřejmě škodovka si to umí odůvodnit a má to přece super skvělou novinku - aretaci plata zvednutím... no to mám u Fa taky, když ho zarvu do těsnění pátých dveří. Samozřejmě chápu, že kufr na tom autě není to nejdůležitější. Jo a taky by mě zajímalo, jak měřili jeho objem... páč mělo by to být stejné jako Fa, tudíž 250 l. Přitom by se tam stěží vlezly dvě sportovní tašky. Tady se asi balamutí zákazník. Ale jinak to na mě působí mile. Do města, pro jednoho max dva lidi je to ideál a nebránil bych se tomu. Ale jak jsme zvyklí, češi si to budou kupovat páč je to nejlevnější model, brázdit v plném obsazení dálnice a pak nadávat.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
4.2.12, 17:46 |
|
|
hans
von GLEXR
|
Jestli to jede nebo ne, bych vzhledem k účelu auta neřešil, do města to stačit musí. Naprosto ale souhlasím s poslední větou příspěvku gokralika nademnou. Dopadne to jako s HTPčkem, což by podle mě taky nebyl tak profláknutej motor, kdyby Češi nešetřili za každou cenu a nekupovali jen nejlevnější verze. Na ježdění po městě a blízkém okolí by vydržel daleko víc, ale když to firmy kupovali pro obchoďáky na 60 000 km ročně po dálnicích, nelze se divit, že se to sype jedno za druhým... Ukažte mi důchodce, kterýmu se haťapka složila. Ale to je offtopic. U Citigo mi přijde úsměvná podobnost předních sedaček s těmi v Rapidu. Použít stejnou látku na potah, jsou snad k nerozeznání.
_________________ 1) Fiat Doblo 263 Maxi Combi 1,6 JTD 2) Sarah - Škoda 105 S 3) Fiat Ducato 2,0 JTD - Arbeitwerk
Škoda 742 Forever Team
|
4.2.12, 18:15 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
me ty sedacky pripominaji TPCA trojcata jinac dnes v 7 rano sme zacali vyrabet facelift II uz dostali LED denni svetla
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
4.2.12, 18:17 |
|
|
Martin 007
Dezertér
|
Za to jááá jsem včera jel Aygem 1.0 - bílej s kytičkama.
_________________ Škoda 130 RAPID 1987 - 743.136 "Kdo nemá Rapida jistě život proklíná." UNDER RECONSTRUCTION BMW E46 330xi Touring 2001 - Objem ničím nenahradíš. Zakládající člen Coupé clubu TW Škoda 743 Forever Team Člen klubu ostrých motorů TW
|
4.2.12, 18:32 |
|
|
MATTESS
|
varok: tyhle malorážkový motory mají malou spotřebu při klidné jízdě po vesnicích. Čili v rychlostních limitech. Na dálnici a při svižné jízdě leze spotřeba nahoru. gokralik: ještě bych zmínil absenci zadních podběhů....
_________________ člen Coupé clubu TW fotky https://mattess00.rajce.idnes.cz/
|
4.2.12, 19:18 |
|
|
Ondras83
|
meli jsme to tenhle tejden na dilne...5dni to tam stalo, tak jsem to dost okukoval, prolejzal, sedel v tom...neprijde mi to zly... kdo od toho ceka auto s dynamikou 2,0 na jezdeni do chorvatska, tak je s prominutim blb... a v tom AMS jsem to videl taky a ten porad nesnasim uz jen kvuli tem dvoum blbum na zacatku, co se tam prisrali jen proto, aby meli nejaky prachy, ale o autech nevedi vuuuubec nic (tomas a tomas)...ten co testoval to Citigo testoval i Yetiho a toho si nemoh vynachvalit a proc to porovnavate s fabii, kdyz je to jina trida? porovnavejte to se Swiftem, trojcata TPCA, Panda atd... no a jinak k TSI a jeho jizdnim vlastnostem felicie...ja v tom najezdil docela dost, jel jsem s tim i v pepovim Yetim a jako felicie mi to vubec neprislo...no vlastne jo...kdybych spojil dva motory felicie, tak asi tak jede TSI 77kw
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
4.2.12, 20:42 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
ja muzu hodnotit jak trojcata tak tu citigo, do mesta a primestsky provoz to je dobre, jeste s automatem to je lexus, jen dupete na pedaly a o nic se nestarate (TPCA) zive to je jede to ale nakup do kufru fakt nedate mozna tak 2 multipaky Staropramen
|
4.2.12, 20:58 |
|
|
paži
|
já s podobně velkým autem jezdil dva roky a pro dva lidi je to ideální vůz...a většina lidí jezdí max. ve dvou...snad to bude mít úspěch, konečně škodovka co se mi líbí. možná je to tím že je to taková socka jako 742
|
4.2.12, 21:02 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
jestli sem dobre videl tak ta testovana dnes na CT1 mela neco jako navigaci ktera umi ukazovat i otevrene dvere > takze asi neco jako palubni pocitac ale kdo by daval nekolik tisic za zbytecnou vybavu
|
4.2.12, 21:04 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|