Autor |
Zpráva |
Jad
|
Zatěsnění úniku chladící kapaliny
Chtěl bych se zeptat, máte někdo zkušenost s přípravky na zalepení netěsností chladiče - takových těch roztoků, co se nalejou přímo do expanzky? Funguje to a nemá to nějaké nepříznivé vedlejší účinky? Co jsem se ptal lidí, dostalo se mi odpovědí různých - od "Super věc." až po "Takovou ... bych si do motoru nikdy nenalil." Jenže nikdo z nich to osobně nezkoušel, tudíž vypovídací hodnota mizivá Díky.
|
8.2.12, 20:21 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
goodbie
|
Re: Zatěsnění úniku chladící kapaliny
jestli teče chladič dej jinej hodláš li auto používat dále spolehlivé.
_________________ Škoda 125 červená r.v.1988
|
8.2.12, 20:25 |
|
|
Jad
|
Já ho používám spolehlivé, jenom za 1000 km musím dolít tak deci chladící směsi A už mi ta flaška, co vozím s sebou na dolévání dochází, tak přemýšlím, jestli koupit další fridex, nebo zkusit něco z těch přípravků na těsnění Chladič je vidět, že sákne. Jasně že nejlepší je ho vyměnit, ale v těchhle mrazech to dělat nebudu...
|
8.2.12, 20:35 |
|
|
michalkatka
|
ja som tiež myslel že to bude chladič, ale dotiahol som čidlo a hadicovú pásku a zatiaľ sa zdá OK...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
8.2.12, 20:37 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
kdyz to umi ucpat dirku v chladici co to udela s kanalkama v motoru popripade radiatoru v topeni
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
8.2.12, 20:51 |
|
|
goodbie
|
no přesně tak ucpe to kde co,i když to funguje,do motoru bych to nedal,bud tu trochu dolejvej nebo i v mrazech chladič jinej.
|
8.2.12, 21:02 |
|
|
goodbie
|
no přesně tak ucpe to kde co,i když to funguje,do motoru bych to nedal,bud tu trochu dolejvej nebo i v mrazech chladič jinej.
|
8.2.12, 21:03 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
deci na 1000 je dobra spotreba me to pri kazde jizde tak 0,2 deci ubyde pres prasklou hadici
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
8.2.12, 21:07 |
|
|
Peter50kw
|
Trubky to neupcha. Na docasne utesnenie je to vyborne. Kedysi sme flekli chladic na S100 z ktoreho prudom striekala voda. Vydrzalo to niekolko mesiacov. Po nasypani cajovej lyzicky to okamzite prestalo striekat. V nudzi sa da pouzit usadenina z turka. Komercne pripravky su lepsie. V starom aute obieha ovela viac kalov nez lyzicka prasku na upchatie netesnosti. Pri malom uniku by to mohlo vyriesit problemik natrvalo.
|
9.2.12, 19:24 |
|
|
Peter50kw
|
21lucas píše: kdyz to umi ucpat dirku v chladici co to udela s kanalkama v motoru popripade radiatoru v topeni Pri tom mnozstve co sa dava - max polievkova lyzica, typicky cajova lyzicka sa to v kanalkoch neusadzuje. Zapcha len vlasove skary - max 2 desatiny mm. Prebytok si sadne v miestach kde nieje rychle prudenie.
|
9.2.12, 19:28 |
|
|
cuker
|
Mám skusenosť s nejakou tekutinou (značku neviem,ale zistim) a len dobré.
|
9.2.12, 22:05 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
Peter > a myslis ze tam kazdej da mnozstvi predepsane vyrobcem ?? kazdy tam nalije celou lahvicku a svete div se
|
9.2.12, 22:29 |
|
|
Šemik
|
Klidně to použij, na drobné netěsnosti je ideální, zacpe to co má a zbytek nechá na pokoji. Použil jsem to již mnohokrát, vždy s úspěchem.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
10.2.12, 09:00 |
|
|
Jiří Čech
Moderátor
|
V první řadě podotahuj všechnu hadicové spony, zkontroluj funkčnost víčka na expanzce (musí držet tlak - zasyčí při otevření ohřátého motoru). Pokud ani to nepomůže, tak tam nalej přesně podle návodu (hlavně množství) nějakou tu srajdu, co mají u pumpy a auto projeď. Já na škodule používal dotěsňovač od firmy GoldEagle, ale nějak se teď u pump ztratil. Jedno to balení vyšlo na cca 20 l chladící kapaliny, takže něco málo přes půlku balení a přestal mi téct i kohout od topení. Nic to neucpe, to by toho muselo být skutečně v systému několik litrů... Nevím, co máš za auto, ale škodule s motorem vzadu mají pod autem trubky spojené kousky hadice, tam to docela často teče - vyměnit hadice a dát nové spony.
_________________ J.
|
10.2.12, 09:41 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
Jad jestli jde o feldu tak klidně čínskej chladič za 400,- 21lucas nemělo by to udělat nic tuhne to až při styku se vzduchem
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
10.2.12, 10:08 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|