Autor |
Zpráva |
CrazyMan
|
Re: Pomoc s vysvětlením několika pojmů a problematik
heh to mám ještě doma
_________________ VW Passat 3B3 1.9 TDI 96Kw
|
10.6.12, 11:36 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
barbora1988
|
21lucas rozumím ti a můžu se tě ještě zeptat... s odkazu pdf od crazyman je tam patrný ještě ovládací krouček s tou pruzinou, o kterém se píše, že ovládá reguluje tlak oleje... jak tohle pracuje?
|
10.6.12, 12:17 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
ta pruzina ma nejakou predepsanou tlacnou silu, kdyz se v cerpadle udela vetsi tlak nez povoleny pruzina se pres ten krouzek zmackne a ten krouzek omezi ten zmineny tlak, kdyz to je v urovni ktery je predepsany pruzina to zase odtlaci zpatky
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
10.6.12, 12:34 |
|
|
barbora1988
|
a jakým způsobem ten kroužek ten tlak omezí?
|
10.6.12, 12:55 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
bud zmenou plochy a tim mensim mnozstvim nebo priskrcenim privodu
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
10.6.12, 12:56 |
|
|
barbora1988
|
seš super! už tomu alespoň trochu rozumím... a že sem tak vlezlá, uměl bys mi vysvětlit, jak funguje komůrkový přestavovač vačkového hřídele sacích ventilů?
|
10.6.12, 13:05 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
tak tohle nevim tak moc do konstrukce motoru nerozumim ja sem jen blbej autoelektrikar
|
10.6.12, 13:13 |
|
|
barbora1988
|
blbá si přídu já... to ty určitě nejsi, moc ti děkuju za pomoc...
|
10.6.12, 14:01 |
|
|
barbora1988
|
našla jsem něco, o čem si myslím, že je to ta ventilová jednotka odvětrání klikové skříně... ale nevim jak to sem mam dostat... a kdyby to bylo ono... potřebovala bych vysvětlit princip činnosti toho ventilu... děkuju
|
11.6.12, 10:31 |
|
|
barbora1988
|
|
11.6.12, 10:37 |
|
|
fatal
rejpal
|
To vypadá na jednoduchý zpětný ventil s jištěním přetlaku... Pro 1.2TSI píšou toto: "Přívodem vzduchu resp. ventilací skříně klikového hřídele se dosahuje jejího proplachování a tím snižování srážení částic vody v oleji. Přívod vzduchu zajišťuje potrubí spojující vzduchový fi ltr s víkem hlavy válců. Zpětný ventil zajišťuje plynulý přívod vzduchu a zamezuje přímému a nefi ltrovanému odsávání plynů ze skříně klikového hřídele tzv. „blow-by“ plynů. Zpětný ventilu rovněž plní bezpečnostní funkci. V případě, že ve skříni klikového hřídele nastane přetlak, zpětný ventil se otevře a eliminuje tak poškození těsnění v důsledku přetlaku." http://www.edisk.cz/stahni/62124/SSP74_Zazehovy_motor_1_2_TSI_77kw.pdf_1.8MB.html
|
11.6.12, 11:44 |
|
|
kwiko
|
http://en.wikipedia.org/wiki/Crankcase_ ... ion_systemhttp://www.yourautonetwork.com/pcv_valve.htmlten ventil funguje tak ze progresivne obmedzuje odvetravanie klukovej skrine podla podtlaku v sani. Avsak vzdy je aspon trocha otvoreny. Na druhej strane keby tam nebol a odvetranie by bolo neblokovane, degradovalo by to informacie z MAF senzoru (ktory byva umiestneny tesne za airboxom, teda aj pred vyustenim odvetrania klukovky)
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
11.6.12, 12:11 |
|
|
barbora1988
|
Aha... a jak mam chápat ten otevírací tlak? A-B, B-A
|
12.6.12, 07:56 |
|
|
barbora1988
|
Mám další úlovek, dostala jsem prezentaci na školení audi, našla jsem tam o tom přestavovači vačky http://imageshack.us/photo/my-images/60 ... avaky.jpg/ chci se zeptat, ten elektromagnetický ventil, ten tam jako pouští olej pro přestavení té vačky? a ještě, jak mám pochopit ten 4/3 cestný ventil?
|
12.6.12, 08:12 |
|
|
fatal
rejpal
|
barbora1988 píše: Aha... a jak mam chápat ten otevírací tlak? A-B, B-A Směr proudění vzduchu...
|
12.6.12, 08:46 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|