Autor |
Zpráva |
varok
|
Re: komprese motoru Felicie
To nevadí, já taky kolikrát něco důležitého přehlédnul na nějakém foru a pak jsem psal hlouposti. A ano, LPG systém prý takové chyby potrestá více než benzín.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
1.11.12, 17:27 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
CROWACK
|
varok píše: Já bych zkusil vyměnit čidlo chladící kapaliny. Nebo neodešla Lambda sonda? Proc jako to menit naslepo? Pripoj kabel, blok merenych hodnot a uvidis jak na tom jsi...pokud bude vse ok, zkus pojezdit na benzin jestli je spotreba v normalu pro zjisteni, jestli nejde jen o zavadu plynu...to je pak na plynare nebo pripojit interface a pohrabat se v bingu...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
1.11.12, 21:05 |
|
|
jan81
|
Moc díky za odpovědi,jinak má najeto 274tis.km ,zapalovací lišta je nová a už jsmezkoušeli pro jistotu dát z jiný Felicie co jezdí na LPG a pořád stejný.Jinak mám LPG na principu karburátor (směšovač - škrtící šroub - klapka ) ,ale takhle jezdim už 5let a nikdy s tim nebyly problémy
|
15.11.12, 23:41 |
|
|
lukas.pce
|
mas nafoukany gumy?
_________________ Škoda Favorit 136 -> Škoda Superb 2.8 V6
|
17.11.12, 19:03 |
|
|
varok
|
A celkový stav tachometru 274 000km. To není zrovna málo. U toho bych nějaký litřík spotřeby navíc neřešil.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
17.11.12, 19:42 |
|
|
jan81
|
no najedu cca 40tis.km ročně a tak něakej litřík na stoklimetrů je znát...
|
17.11.12, 21:22 |
|
|
CROWACK
|
S takovým proběhem se ti vyplatí i sehnat zachovalý motor a vyměnit si ho...otázka je jestli se to projeví na spotřebě. Nejlépe zkonzultovat s tvým osobním plynařem. Znovu se ptám co tam máš za systém lpg, a pokud můžeš tak napiš i značku a typ ŘJ, podle mě je ta spotřeba spíš plynem a seřízením než opotřebením motoru. Ostatní ztráty jako přibržďující brzdy, málo oleje v převodovce, podhuštěná kola, zapomenutá zahrádka na střeše atd jsi přepokládám vyloučil.
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
18.11.12, 14:10 |
|
|
jan81
|
Mám podtlakový systém bez ŘJ - pouze přepínač LPG/benzín ale dnes jsem zkoušel delší jízdu na benzín a pořád je to líný jak mrcha,kopce už sotva tak tak vyjede na 5.rychlostní stupeň,ale zajímavé je že má někdy "dobrý" den a jede svižně a docela i dobře táhne do kopce...jinak ECU bez závad...bůh ví co s tím bude
|
30.11.12, 00:49 |
|
|
michalkatka
|
výfuck v poslednej dobe akosi často
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
1.12.12, 09:47 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
autogaz bzenec když montoval feldy tak 8l krátká a 1O l kombi brali jako normální spotřebu, moje felda mpi lxi 136 byla seštelovaná tak že na trat si vzala s rozumnou jízdou i 5 l benzínu a přes šest plynu, měl jsem jen drahé svíčky a autosport cimbu jednotku, v převodovce velmi řídký olej a lubrifilm, malí spotřeby plynu jsem docílil tak že jsem páčku pístku druhého stupně přihl aby byla nějaký milimetřík pod úrovní hrdla, když se to přežene motor netáhne
|
1.12.12, 10:28 |
|
|
jan81
|
no před rokem jsem dával výfuk nový,tedy střední a zadní díl a před tak cca 3měsící katalyzátor + první díl RE: slovacek.milos : jaký typ svíček jsi použil?Já používám dlouhou dobu Denso a jsem zpokojen a abych nezapoměl ,mám tam nový reduktor Tantarini,tak cca 6týdnů..
|
2.12.12, 15:18 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|