Líný elektrikář nebo jsem moc náročný.
Autor |
Zpráva |
MartinK72
|
Re: Líný elektrikář nebo jsem moc náročný.
Osazovat do favorita se sériovou výbavou 70A altík je zbytečné, 55A bohatě stačí. Ecotronic je elektronický karburátor, má ECU za akumulátorem. Motor používá klínový řemen a má mechanickou AC pumpu.
|
30.11.12, 21:44 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
senkyr222
|
tak venku je - 1,5 °c a na svorkách baterie jsem naměřil 12,25 V a po nastartování a sepnutí dobíjení jsem naměřil 14,00 až 14,03 V a po chvípnutí a znovu změřění napětí v klidu jsem naměřil 12,67 V.
_________________ škoda felicia 1,3 mpi r.v. 1998, nová tvář.
|
1.12.12, 09:31 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
14V bylo se svetlama nebo bez svetel jinac si myslim ze v tomhle problem nebude
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
1.12.12, 09:37 |
|
|
senkyr222
|
bez světel, měl jsem vypnuté všechny spotřebiče.
|
1.12.12, 09:51 |
|
|
Adler
|
Tak zapni světla (popřípadě i větrák) a zvyš otáčky motoru na cca 2500 a měř. Můžeš měřit i přímo na alternátoru na svorce B+ (silný vodič jdoucí na aku.) a pak na baterce. Tím zjistíš jestli a jaký je přechodový odpor. Ale těch 12,25 V na aku. při klidu je zatraceně málo. To je aku. tak na cca 50%.
_________________ Favorit 1,3 BMM 50 kW Felda 1,3 MPi
|
1.12.12, 10:17 |
|
|
senkyr222
|
tak a je to. mezi tim co jsem byl na obědě u budoucí tchýně a tchána se můj aktivní děda nudil a ty alternátory my v tom vyměnil, tak budu jezdit a pozorovat.
|
1.12.12, 14:53 |
|
|
Karátek
|
Jednoduchá odpověď, baterie má vnitřní zkrat a dochází k velkému samovybíjení. Stačí si změřit nabíjecí proud do baterie a podle stupně nabití baterie poteče vždy vyšší proud než v normálním stavu. Nepomůže ani 160A altík, i 70A je zbytečný a nikdy takový proud nevydá za normálního stavu, kdy je vše v pořádku.
_________________ Škoda Favorit ELTRA 151 L PICK-UP Elektromobil. Rok výroby: 1992. Pohon: Trakční baterie. Napětí: 84 V. Kapacita: 180 Ah (C5). Výkon: 15,4 kW. Max. rychlost: 80 km/hod. Dojezd: Podle terénu, max. 80 km. Spotřeba: 20 až 25 kWh/100 km.
|
1.12.12, 15:12 |
|
|
varok
|
Tak to jsem si ty ventilátory popletl. V knížce je napsaný výkon motorku ventilátoru topení 120W, ale to je teď jedno. jestli to dobíjí kolem 14V na volnoběh bez spotřebičů, tak to spadne na asi 13,5V maximálně při spotřebičích, jestli je altík a elektrika v pořádku. To je dobré, tam by neměla být chyba. S tím favoritem 92 a BMM to pořád nechápu. Buď to už někdo předělával, nebo němcům cpali do fáček vstřikování dříve. U nás se ale začalo dávat někde kolem půlky roko 93, nevím přesně. Jestli je vyměněný altík za jiný, dobíjí to dobře a přesto nebude možno po týdnu stání nastartovat, je akumulátor vadný. Já mám odběr kolem 60mA při zapnutém centrálu, rádiu, hodinách apod. a přesto a po týdnu nastartuji v pohodě. Akumulátor mám starý necelé 3 roky. Akuma Comfort 44Ah.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
2.12.12, 15:21 |
|
|
senkyr222
|
Tak nam uběhl další týden a s novým alternátorem od dědy jsem v pondělí ráno zaparkoval před firmou, auto tam stálo nehnutě až do pátku do odpoledne, během týdne se mrazy pohybovaly v rozmezí -8 až -22 °C. a hned potom co sem se lopatou proházel ke dveřím a překonal zamrzalé zámky jsem nastarotval na první škytnutí, jako kdyby bylo 3 července.Tak je asi problem vyřešen a děkuji všem co přispěly do diskuze.
|
8.12.12, 10:37 |
|
|
varok
|
Tak jestli se měnil jen alternátor, tak buď to špatně dobíjelo, nebo ten akumulátor altík přes něco vybíjel.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
8.12.12, 13:18 |
|
|
suresd
|
pokud už je to ted oka při takových mrazech tak to byl opravdu altík , jednou semi stalo že jsem měřil alternátor a který chvíli dobijel chvíli ne
_________________ Provozuji aktuálně.. Škoda Fabia 1.4 16V 55Kw 2003 kombi Škoda Octavia 1.6 Tdi Otec: Škoda Felicia 1.3 MPi 50Kw 2001
|
12.12.12, 19:31 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|