Autor |
Zpráva |
Šemik
|
Proč by mělo? Vždyť jde o stejný potenciál...
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
5.7.07, 13:05 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
fux.dggn
|
Šemik píše: A kde je to relé
Jo a nebo taky takhle by to mohlo jít a to už se mě zdá i rozumnější.
|
5.7.07, 13:06 |
|
|
fux.dggn
|
Šemik píše: Proč by mělo? Vždyť jde o stejný potenciál...
Já tu jen tak laboruju a proto se ptám, já jinak elektrice taky dvakrát nerozumim....
|
5.7.07, 13:07 |
|
|
Martin
|
To ne, přece když místo jednoho vodiče použiješ dva a spojíš dvě stejná místa, tak se nemůže nic pokazit. Jen bude téci vodiči menší proud a budou menší ztráty.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
5.7.07, 13:12 |
|
|
fux.dggn
|
Šemik píše: Proč by mělo? Vždyť jde o stejný potenciál...
Ty teda řikáš, že to takhle bude fungovat bez problémů?
|
5.7.07, 13:12 |
|
|
Martin
|
To ale neřeší přetěžování termospínače - normálně přijde zapojit vypínač a termospínač na vstup relátka a to bude spínat + z baterky na větrák.
|
5.7.07, 13:15 |
|
|
Martin
|
Ještě by to chtělo to relátko.
|
5.7.07, 13:15 |
|
|
fux.dggn
|
Martin píše: Ještě by to chtělo to relátko.
A pročpak? Peci tu už někdo řikal, že větrám má odběr pouze 55W, tzn. že vypínač na 10A to vydrží.....
|
5.7.07, 13:19 |
|
|
michalkatka
|
toto zapojenie by som nepoužil nakoľko pri zapnutom vypínači aj zopnutom termostate sa ti dostane na zapaľovanie napätie, čiže vypneš kľúč a motor si pobeží ďaľej, kým nevypneš vypínač, alebo nevypne to čidlo, a pri zapnutom vypínači ti pôjde ventilátor stále, aj pri vypnutom motore...
nato tie diódy...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
5.7.07, 13:29 |
|
|
fux.dggn
|
Martin píše: To ale neřeší přetěžování termospínače - normálně přijde zapojit vypínač a termospínač na vstup relátka a to bude spínat + z baterky na větrák.
Jaktože to neřeší přetěžování termospínače, přece když mam vypínač vypnutej, tak spíná větrák termospínač a pokud vypínač zapnu, tak tam pustim proud rovnou od baterkyke kontaktu 87 a termospínač je ze hry, protože když se termospínač sepne, tak pošle proud na kontakt 87a a ten je při zapnutém vypínači odpojen a proud v tu chvíly tahá od kontaktu 87.
|
5.7.07, 13:38 |
|
|
Martin
|
Protože pokud sepne termospínač, půjde přes něj celý proud větráku a tím při přechodových stavech opaluje kontakty. Proto je lepší spínat termospínačem přes relátko. Ale mělo by to vydržet i bez relátka, já ho tam taky nemám. Jinak je potřeba ten vypínač napojit na stejný přívod jako termospínač, aby se ti nestalo to co popisuje michalkatka.
|
5.7.07, 17:13 |
|
|
OndraM
|
Martin píše: Protože pokud sepne termospínač, půjde přes něj celý proud větráku a tím při přechodových stavech opaluje kontakty. Proto je lepší spínat termospínačem přes relátko. Ale mělo by to vydržet i bez relátka, já ho tam taky nemám. Jinak je potřeba ten vypínač napojit na stejný přívod jako termospínač, aby se ti nestalo to co popisuje michalkatka.
Prosím mohl bys nakreslit schéma, jak to tedy má být správně zapojené. Bez kompletního a srozumitelného schémtu to asi nedám.........Moc dík
|
5.7.07, 20:00 |
|
|
michalkatka
|
OndraM píše: Prosím mohl bys nakreslit schéma, jak to tedy má být správně zapojené. Bez kompletního a srozumitelného schémtu to asi nedám.........Moc dík
mám mu to naklesliť, alebo sa nájde niekto zručnejší v kreslení na PC, netvrdím že to neviem, ale už som to dlho nerobil...???
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
5.7.07, 20:18 |
|
|
fux.dggn
|
michalkatka píše: OndraM píše: Prosím mohl bys nakreslit schéma, jak to tedy má být správně zapojené. Bez kompletního a srozumitelného schémtu to asi nedám.........Moc dík mám mu to naklesliť, alebo sa nájde niekto zručnejší v kreslení na PC, netvrdím že to neviem, ale už som to dlho nerobil...???
No mě to kreslení jde celkem od ruky, ale nějak jste mě tu všichni utvrdili, že tomu vůbec nerozumim
|
5.7.07, 20:22 |
|
|
Martin
|
|
5.7.07, 20:34 |
|
|