Co nejlevnější vytápění garáže
Co nejlevnější vytápění garáže
Autor |
Zpráva |
varok
|
Re: Co nejlevnější vytápění garáže
Jo, to bylo myšleno takhle. No ten garáž soused tam topí i dřevotřískami, dává do toho asi i vyjetý olej a nevím co ještě.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
1.11.12, 17:25 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Hiro
|
kurde a co si vyklidit v garáži prostor 40x40 cm, obložit šutrama a zrobit si ohniště, jakési teplo to vytvoří a nemusíš vymýšlet kejkle, a ještě jak bude hlad můžeš zrobit buřty nad ohněm, kdo má takou romantiku v garáži
_________________ Škoda 120L, 1987 - studentské auto, EDIT: už to není studentské auto. Udržuji vůz v pojízdně chátrajícím stavu Dacia Dokker, 2015 - rodinné auto
|
1.11.12, 18:02 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
dobrý nápad, mám nějaké ovčí kůže do toho se obleču, z pazourku si naděláme šípy vykopeme jámu na mamuta a budeme si užívat doby kamené
|
1.11.12, 18:35 |
|
|
Hiro
|
miloš mi to krásně doplnil díky
_________________ Škoda 120L, 1987 - studentské auto, EDIT: už to není studentské auto. Udržuji vůz v pojízdně chátrajícím stavu Dacia Dokker, 2015 - rodinné auto
|
1.11.12, 18:46 |
|
|
Dallen
|
darklord píše: Ja o tom viem ho**o, preto hovorim hasicov Já sem hasič, používání jak kamen tak bufíka je uplně v pohodě. (Nafta cca 60°, Dřevo 250, 350°C) Samozřejmně v případě, že se v garáží nedělá s ředidly, netankuje se tam benzín apod. To pak může být problém když je otevřený oheň. U topení s plynem už to je uplně o něčem jiném, do toho bych rozhodně nešel
_________________ Ex^2-Škoda 120 Ex-Forman 135Lx, nejlepší auto co jsem kdy měl. (__¤)==\*/==(¤__) AR 156 1.8TS Cuore Sportivo
|
1.11.12, 19:14 |
|
|
Petr105
|
Tak to pozor, to není v pohodě. Do řadové garáže v řádném případě nepatří kamínka ani bufík. Teploty vzplanutí s tím nemají nic společného... Nedělej hasičům ostudu.
_________________ Škoda 105L, r.v.1983 Peugeot 306 HDi Break
|
2.11.12, 18:23 |
|
|
varok
|
Já jsem netvrdil, že kamna a bufík nejsou proti předpisům. Ale kdo dnes neporušuje předpisy?
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
2.11.12, 18:34 |
|
|
Dallen
|
Neznám "garážový řád" tak nemůžu soudit, ale jestli jde o nejbezpečnější způsob tak jde jednoznačně o spalování pevných paliv.
_________________ Ex^2-Škoda 120 Ex-Forman 135Lx, nejlepší auto co jsem kdy měl. (__¤)==\*/==(¤__) AR 156 1.8TS Cuore Sportivo
|
2.11.12, 21:06 |
|
|
Petr105
|
Teoreticky ano, ale vem v potaz např. bezpečný odvod spalin, kterého v podmínkách řadové garáže nemůžeš docílit. I instalace a provoz spotřebiče na tuhá paliva má svá pravidla... ČSN 06 1008: "V prostoru garáže nemohou být žádná topidla na tuhé palivo, jako i další topidla, která nejsou do prostor garáží určena."
A na trhu snad neexistuje výrobce, který by prodával topidla na tuhá paliva a v návodu měl napsáno - určeno pro vytápění garáží.
_________________ Škoda 105L, r.v.1983 Peugeot 306 HDi Break
|
3.11.12, 13:41 |
|
|
varok
|
Tady bude spíše potřeba hledat, topidla do dílny. Všichni ti k...i nahoře nemyslí totiž na to, že někdo v garáži má i dílnu. Garáž je podle nich jen na uskladnění auta a tam nepotřebuje nikdo topit. Že má někdo koníčka opravu aut, nebo pod. to nikdo nemůže mít.
|
3.11.12, 18:48 |
|
|
Dallen
|
Dobře napsané, garážové stání je od stání a né jako dílna. V podstatě nejlepší řešení by bylo dohodnout se kolektivně v jedné garáži udělat technickou místonost s plynovým kotlem který by ohříval vodu a udělat rozvod horké vody v garážích. V podstatě nereálné. Ono raději poradím menší zlo které z hlediska zákona jsou nepřípustné než aby tam měl naftové nebo plynové topení. Které je nebezpečné jak z požárního jlediska tak z hlediska přiotrávené zplodinami apod.
|
3.11.12, 20:29 |
|
|
varok
|
Zatím než si udělám nějaké ty kamínka na vyjetý olej jsem si koupil za pěkný peníz Bufíka. Chtěl bych poprosit, nemáte prosím někdo v garáži bufíka taky?
|
15.2.13, 18:50 |
|
|
Veteranista
Junior TW team
|
Co bys potřeboval?známý ho měl, ale ten ho měl venku a do garáže šlo jen teplo, což v tvém případě asi nepůjde, co?
_________________ Octavia 60 & Octavia 61 & 1000MB 67 & M22 1969 & 110LS 75 & 100L 75& M-B 200D 76 & F 127 77 & 120L 77 & 1203COM 80 & F 126p 86 & F 126p 87 & 125L(136L) 89 & O Corsa B 1996 &M-B 212D 98 &motocykly
|
15.2.13, 19:11 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Na vytapeni garazi jsou urceny tepelne koule. Ma to i dalsi vyhody, je tam pak dobre videt.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
15.2.13, 20:17 |
|
|
varok
|
Otázky spotřeby nafty, elektriky apod. musím teprve zjistit. Někteří mi to schvalují, jiní na bufíky nadávají. Uvidím až ho nakopnu. Koupil jsem ho na bazoši, vypadá docela zachovale. Dráty jsou ale některé poškubané a nevím přesně, jak to má být zapojené a schéma jsem nikde na netu nenašel. Potřebuji vědět, jak se má správně bufík startovat a jak funguje. Vím že tam stříká nafta, kterou tlačí palivové čerpadlo a hoří. Přes to fouká ventilátor a tím pádem jde teplý vzduch ven z bufíku do prostoru. Jen nevím jak a co, pak už budu vědět jak to zapojit. 1. Nejdříve se musí zapnout čerpadlo 2. Zapnout na pár sekund žhavení 3. Ventilátor musí běžet už po dobu žhavení, nebo stačí když ho zapnu až po zapálení? Tak by to nějak mělo být? Mělo by to mít dvě rychlosti ventilátoru a čerpadla. Některé věci mi jsou jasné, jako třeba kablíky ventilátoru najdu, od motorku čerpadla už jsem se díval a od žhavící svíčky taky. Od čerpadla ale vedou ještě dva dráty, menšího průřezu, to nevím co je.
|
15.2.13, 20:33 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|