|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 15 ] |
|
Velmi citelné vibrace od motoru - Felicia 1,9 D
Autor |
Zpráva |
kmk
|
Velmi citelné vibrace od motoru - Felicia 1,9 D
Zdravím, během posledních pár týdnů se na autě "objevily" docela silné vibrace od motoru. Je to citelné během volnoběžných otáček (cca 900 rpm), při jízdě nebo zvýšených otáčkách se auto už neklepe. Před tím auto vibrovalo také, ale ne tolik jako teď. Momentálně se klepe úplně všechno od kapoty motoru, přes palubovou desku, volant, sedačky, výfuk, který z ničeho nic začal jakoby o něco drnčet (to si myslím, že bude vadné gumové zavěšení), až po zadní SPZ. Na různých fórech se podobné problémy řešily také, ale tam se jako nejčastější příčina uváděla vada v dvouhmotovém setrvačníku, což asi na Felicii není (jestli se nepletu). Nemáte někdo nějaké nápady čím by to mohlo být?
Naposledy upravil kmk dne 17.2.13, 12:54, celkově upraveno 1
|
17.2.13, 12:29 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Re: Velmi citelné vibrace od motoru - Felicia 1,9 D
Nejde na 3? Ma na to vliv teplota motoru?
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
17.2.13, 12:46 |
|
|
kmk
|
Nevím jestli jede jen na tři válce a teplota na to vliv nemá vůbec, klepe se jak studená tak i ohřátá. S tím provozem na tři válce - dá se to zjistit bez pomoci kompresiometru atp.?
|
17.2.13, 12:52 |
|
|
goodbie
|
kmk píše: Nevím jestli jede jen na tři válce a teplota na to vliv nemá vůbec, klepe se jak studená tak i ohřátá. S tím provozem na tři válce - dá se to zjistit bez pomoci kompresiometru atp.? co takhle vzít 17klíč a zkusit povolovat jednotlivé vstřikovací trubky a poslouchat zda nastane nějaká změna???
_________________ Škoda 125 červená r.v.1988
|
17.2.13, 13:36 |
|
|
kmk
|
Tak jsem zkusil povolovat ty vstřiky a žádná výrazná změna nenastala. Takže asi jedou všechny 4. Ještě mě napadlo, nemůže to mát souvislost třeba se špatným těsněním pod hlavou motoru? Skrz to těsnění dost prosakuje olej. Tak jestli se nějak nesnížila komprese.. ještě bych rád doplnil, že nejsem automechanik, takže moje domněnky můžou být špatné
|
17.2.13, 15:26 |
|
|
ferrari
|
Nuž, tak v prvom rade to tesnenie vymeň a potom bude možno odstránený aj problém s vibrovaním...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
17.2.13, 16:16 |
|
|
kmk
|
Výměna těsnění pod hlavou je už v plánu společně s výměnou rozvodovýho řemenu. Myslíte, že to tím těsněním být může? Obrátil jsem se sem, protože tu jsou uživatelé fóra, kteří jsou určitě zkušenými mechaniky a třeba by mohli vědět co to může způsobovat.
|
17.2.13, 16:40 |
|
|
jenikk
|
Mně začla Filda 1.3 na volnoběh vibrovat jak sviňa, když se odporoučel silentblok motoru, ten u vodní pumpy. Nevím jak je to u 1.9D, ale zkus vyloučit i tuhle příčinu.
_________________ Getz 1.1i (2007), Felicia 1.3 MPI 50kW (2001), LPG
|
19.2.13, 11:50 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
kmk píše: Výměna těsnění pod hlavou je už v plánu společně s výměnou rozvodovýho řemenu. Myslíte, že to tím těsněním být může? Obrátil jsem se sem, protože tu jsou uživatelé fóra, kteří jsou určitě zkušenými mechaniky a třeba by mohli vědět co to může způsobovat. vag, adresa 41 blok měřených hodnot, otáčky motoru,klíč 7 tou pákou jak se přidává plyn na čerpadle tak na opačné straně je malá páčka se šroubkem tou nastav volnoběh na 960 otáček a je po problému
|
20.2.13, 07:39 |
|
|
kmk
|
Otáčky jsou při provozní teplotě 960, to jsem nastavoval, ale klepe se pořád. Jen by mě zajímalo.. je normální, že studený motor má volnoběžné otáčky nižší než ohřátý? Protože jak dosáhne určité teploty, tak se volnoběh zvedne z cca 850 právě na těch 960 otáček. Jinak když je motor studenej a šlápnu jen nepatrně na plyn, tak se volnoběh zvedne těsně nad 1000 otáček a tak po 2 až 3 vteřinách opět klesne na volnoběh.
|
20.2.13, 10:21 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
a fachčí ti přidavač paliva? je tam takový podtlakový banda lanko a o´vládá páčku na čerpadle jak dochází k volnoběhu ventil vycucne bandu a přitáhne píčku
|
20.2.13, 18:39 |
|
|
Lamač
|
Pritiahne čo?
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
20.2.13, 23:23 |
|
|
TGL68
|
Mě to dělal ten plech co je vepředu pod motorem, drnčel o trubku přidělanou dole na motoru co vede chadící kapalinu. U 1.9 určitě bude motor jiný, ale stejně bych toto ověřil, zkus na ten plech zatlačit. Mě to drnčelo celkem dost.
|
20.2.13, 23:43 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
jý měl nedávno u 1,3 prej pravá poloosa KO, no nakonec jsem musel běhat vedle auta a zjistil jsem silblok převoeovky i vodní pumpy ko v levotočivé se motor opíral o držák kastle vodní pumpou a vydávalo to příšerný zvuk jak poloosa
|
21.2.13, 07:57 |
|
|
kmk
|
Tak jak jsem koukal, přidavač funguje. Takže zkusím ještě ten plech, v kterým bych to neviděl, nebo prostě nastavím volnoběh na 1200 otáček a bude po vibracích
|
21.2.13, 14:48 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|