|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 10 ] |
|
Felda za studena netáhne, po startu vynechává
Autor |
Zpráva |
TGL68
|
Felda za studena netáhne, po startu vynechává
Ahoj, mám problém se svou 1,3 MPI feldou. Projevuje se následovně:
-startuje OK, pár sekund po startu jede na volnoběh normálně ale pak začnou náhodně vynechávat válce, asi po 20s se to zase spraví -motor za studena trochu táhne jen když mírně sešlápnu plynový pedál, s pedálem na podlahu ztrácí výkon -po zahřátí motoru jede celkem normálně i s pedálem na podlaze, ale nevím jestli má plný výkon -na LPG (podtlak) jede bez problému, plný výkon i za studena
Nesetkal se někdo s těmito projevy závady? Kámoš říkal že to možná přisává falešný vzduch, jestli je to možné, co bych měl zkontrolovat?
Díky za rady Honza
|
14.2.13, 16:37 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Lamač
|
Re: Felda za studena netáhne, po startu vynechává
Skontroluj vstreky,zapaľovaciu lištu a aplikuj motordiag.
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
14.2.13, 20:02 |
|
|
TGL68
|
Tak jsem našel skoro stejný problém, ale bez řešení http://www.skoda-forum.cz/felicia-forum ... t2501.htmlNenapadá ještě někoho něco? Asi zkusím koupit svíčky a koupím i ten kabel na diagnostiku, ale abych zase zbytečně nevyhazoval peníze...
|
15.2.13, 18:16 |
|
|
TGL68
|
Zkoušel jsem přes noc odpojit baterku, jestli nebyla chyba v nějakých údajích v jednotce. Výsledek - auto startovalo dýl a pak se to chovalo úplně stejně.
No nic, dal jsem dohromady seznam věcí co by to mohlo být, myslíte že má cenu všechno kontrolovat nebo něco z toho je blbost? -škrtící klapka -palivové čerpadlo -nasávání falešného vzduchu (kde?) -svíčky -vstřikovací ventily -regulátor tlaku paliva -vzduchový filtr -palivový filtr
Díky za jakékoli nápady...
|
18.2.13, 15:52 |
|
|
CROWACK
|
jezdíš na plyn; kolik vyjedeš benzínu cca za měsíc? Startuješ na to?
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
18.2.13, 17:31 |
|
|
TGL68
|
Na benál v zimě startuju vždycky, protože na LPG to nechytá. Ujedu na benzin řádově tak kilometr pak přepínám. Když je teplejc tak start na benzin a hned se to přepne, někdy startuju i přímo na plyn ale to jen když je motor ještě trochu teplý... Benzinu jsem zatím kupoval tak každý 1-2měsíce za 2 stovky, ale s autem nejezdím každý den.
Edit- Ještě mě k těm možným závadám napadla lambda sonda
|
18.2.13, 18:15 |
|
|
CROWACK
|
TGL68 píše: Zkoušel jsem přes noc odpojit baterku, jestli nebyla chyba v nějakých údajích v jednotce. Výsledek - auto startovalo dýl a pak se to chovalo úplně stejně.
No nic, dal jsem dohromady seznam věcí co by to mohlo být, myslíte že má cenu všechno kontrolovat nebo něco z toho je blbost? -škrtící klapka blbost, dělalo by to i na plyn, ta když blbne tak houpe volnoběh a pomalu klesají otáčky -palivové čerpadlo změř tlak paliva -nasávání falešného vzduchu (kde?) vem čistič brzd a stříkej na spoje sacího potrubí, kde to saje falešňák, tak ti to zvedne volnoběžný otáčky -svíčky lpg je na svíčky háklivějši než B A, cukalo by -vstřikovací ventily vyndat a sledovat jak práší -regulátor tlaku paliva opět, změřit tlak -vzduchový filtr na lpg by to žralo jak tank, diagnostika jednoduchá, stačí se na něj podívat, imho blbost, než bys to tady napsal tak ho máš zkontrolovanej -palivový filtr kdy se naposled měnil?
Díky za jakékoli nápady... Asi tak... jinak diagnostika a blok měřených hodnot, uvidíš jak je na tom lambda a jestli nelže teplotní čidlo. Nasimulovat rizikovou situaci a sledovat...
|
18.2.13, 18:31 |
|
|
TGL68
|
Dík moc Palivový filtr nevím kdy byl měněný, auto mám asi 4 měsíce. Asi bych měl dodat že závada se objevila během pár dní, což si teď taky uvědomuju že vylučuje ten filtr vzduchu. Ten měřič tlaku paliva se dá zbastlit z nějakých běžných věcí (třeba tlakoměr na pneu)?
|
18.2.13, 18:51 |
|
|
TGL68
|
|
25.2.13, 18:21 |
|
|
CROWACK
|
njn ona je hodina na dílně kolikrát produktivnější než týden na fóru Každopádně v bloku měřených hodnot to muselo být vidět...
|
25.2.13, 18:34 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|