Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 04:39

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 140 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Další
 vypinač ventilatoru 
Autor Zpráva
Voditelj brodice

Příspěvek 
DRYVER píše:
No vy jste se tu vazne vyradili s tema vzkazama (117) ale aspon k necemu to vedlo. Stejne si myslim ze pokud by to "fux.dggn" nerealizoval tak by ta debata nebrala koncu

chceme dobehnut fun koutek :lol: :lol: :lol:

9.7.07, 20:30
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Příspěvek 
deekay píše:
DRYVER píše:
No vy jste se tu vazne vyradili s tema vzkazama (117) ale aspon k necemu to vedlo. Stejne si myslim ze pokud by to "fux.dggn" nerealizoval tak by ta debata nebrala koncu

chceme dobehnut fun koutek :lol: :lol: :lol:

Jo taaaaaaak no tak v tom pripade by to chtelo jeste par vzakzu pridat. Treba by slo jeste vymyslet tu kontrolku jinak nebo ne?? :roll: :roll: :lol: 8)

9.7.07, 20:41

Příspěvek 
DRYVER píše:
Treba by slo jeste vymyslet tu kontrolku jinak nebo ne?? :roll: :roll: :lol: 8)

Myslím, že ne. :wink:

9.7.07, 20:45

Příspěvek 
Martin píše:
DRYVER píše:
Treba by slo jeste vymyslet tu kontrolku jinak nebo ne?? :roll: :roll: :lol: 8)

Myslím, že ne. :wink:

Proc to kazis :lol: S takovou ten "Koutek" nedozenem :lol: :D :lol:

Urcite by tu jeste byly teorie na perpetum mobile nebo jine podobne bazmeky :roll:

9.7.07, 20:48
Voditelj brodice

Příspěvek 
jasne, mam to: spravi nejaku elektroniku ktora by bola napojena na teplomer a ked sa pri nejakej teplote nepusti ventilator tak to zacne pipat :lol: :lol: :lol: :lol:

9.7.07, 20:50

Příspěvek 
Dobře, tak já to rozjedu. Tady máš perpetum mobile:

http://www.volny.cz/j.mars/top.htm?145,222
http://www.energie.upramene.cz/
http://www.gewo.info/ve/ve-main.html
http://jnaudin.free.fr/meg/megv21.htm

9.7.07, 20:53

Příspěvek 
ja vedel za ta diskuze jen tak nezkonci a ze vas ta vyzva nenecha chladnymi :lol: :!: :lol: 8)

9.7.07, 20:57
Hliník navždy.

Příspěvek 
deekay píše:
vidim ze si sa uz vyliecil zo syndromu :lol: :lol: :lol:

Doufam ze to vydrzi :D

Ja bych udelal na palubku takovou kontrolku MASTER alarm, jako maj auta v USA, treba Homer ji ma prelepenou nejakou isolepou. Ta by svitila kdyz neco dulezityho nefacha, mazani, dobijeni ci brzdy, chlazeni ... A dal by tam mohli byt 2 sedmisegmenty na kterych by se zobrazil kod daneho problemu ... :)

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

9.7.07, 21:05

Příspěvek 
No, něco takovýho měl Volga Gaz 24. Když se něco stalo, rozsvítila se ohromná červená kontrolka snad s 21W žárovkou uprostřed palubky bez symbolu a k ní i klasická menší 2W kontrolka se symbolem daného problému.. :D

10.7.07, 14:07
Příspěvek 
Mám 120L - odpojený termostat (který stejně nejel, ale co kdyby se vzbudil) a na koncovky, které vedly do termostatu připojený vypínač (za vypínačem žárovku, samostatně ukostřenou a vedenou do pal.desky do místa, kde je výhřev zad.okna, který nemám). Termostat stejně nejel, takže to buď ochladí chladič (což většinou stačí), nebo ho sepnu já ručně. Jediná nevýhoda je, že ho nesmím zapomenout zase vypnout, když jdu z auta, nebo se točí pořád, ale od toho tam mám tu kontrolku na pal.desce, která docela šajní :)
Je to asi nejjednodušší verze ... kdybych tam dal nový termostat, tak by to asi zkratovalo, ale naco, když i s dobrým termostatem je problém !?

31.7.07, 11:31

Příspěvek 
M3Power píše:
Mám 120L - odpojený termostat (který stejně nejel, ale co kdyby se vzbudil) a na koncovky, které vedly do termostatu připojený vypínač (za vypínačem žárovku, samostatně ukostřenou a vedenou do pal.desky do místa, kde je výhřev zad.okna, který nemám). Termostat stejně nejel, takže to buď ochladí chladič (což většinou stačí), nebo ho sepnu já ručně. Jediná nevýhoda je, že ho nesmím zapomenout zase vypnout, když jdu z auta, nebo se točí pořád, ale od toho tam mám tu kontrolku na pal.desce, která docela šajní :)
Je to asi nejjednodušší verze ... kdybych tam dal nový termostat, tak by to asi zkratovalo, ale naco, když i s dobrým termostatem je problém !?

co s tym ma termostat? termostat je vzadu v motorovom priestore a nie je mi zname, zeby to bolo elektricke zariadenie, ten len otvara priechod vody chladiacim okruhom. Potom tam mas cidlo pre teplomer, ktore je v hlave pri termostate a potom mas bimetalove cidlo teploty vpredu v chladici, ktore spina vetrak.

Ak to mas zapojene paralelne na bimetalove cidlo v telese chladica, tak az ho znova zapojis a nemas ten obvod vedeny inadial, je to iba cista odbocka, tak skrat 100% nehrozi. Moze to akurat robit zvlastne veci :)

[H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula
Skoda 742 Forever Team

1.8.07, 09:33
Profil Zobrazit autorovy stránky
Příspěvek 
ventYl píše:
M3Power píše:

co s tym ma termostat? termostat je vzadu v motorovom priestore a nie je mi zname, zeby to bolo elektricke zariadenie, ten len otvara priechod vody chladiacim okruhom. Potom tam mas cidlo pre teplomer, ktore je v hlave pri termostate a potom mas bimetalove cidlo teploty vpredu v chladici, ktore spina vetrak.

Ak to mas zapojene paralelne na bimetalove cidlo v telese chladica, tak az ho znova zapojis a nemas ten obvod vedeny inadial, je to iba cista odbocka, tak skrat 100% nehrozi. Moze to akurat robit zvlastne veci :)

Samozřejmě jsem myslel to čidlo teploty, akorát jsem se nechal zmát tím obrázkem .... sakreš :oops:
No taky si myslím, že by to teoreticky nemělo nic udělat, ale když nefunguje tak je to stejně zbytečné zapojené ...

1.8.07, 13:41

Příspěvek 
včera jsem tento problém řešil na McLukasově Rozárce a udělal jsem to takto :wink: :

Obrázek

9.8.07, 09:53

Příspěvek 
Šemik píše:
včera jsem tento problém řešil na McLukasově Rozárce a udělal jsem to takto :wink: :

pokiaľ pri tomto zapojení pôjde dostatočne rýchlo ventilátor sa bude správať ako dynamo kontrolka sa aj tak rozsvieti...

keby si dal tesne pred ventilátor výkonovú diódu (min. 5A) tak sa ti napätie kroré vygeneruje ventilátor dostane spätne iba po diódu a kontrolka by bola zapojená ešte pred ňou... (tak ako som to zapojil ja) ostatok je dobre...

9.8.07, 10:28
Pan Kapitán

Příspěvek Lidova tvorivost
Teda panove... videl jsem tady ty schemata, doufam ze vsechny. Prehlidka lidove tvorivosti jedna basen.

Vic prastenych kombinaci bych nevymyslel ani ja. :-)

(Nic ve zlym samozrejme)

Cvokárium: Youtube Instagram

9.8.07, 11:17
Profil ICQ YIM
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 140 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Další