Výměna těsnění hlavy válců u Felicie 1,3
Autor |
Zpráva |
Miky Shade
|
Výměna těsnění hlavy válců u Felicie 1,3
Dobrý den, potřeboval bych vědět co všechno za díly, provozní kapaliny mám vyměnit u Felicie 1,3 Mpi 40Kw 1999..... Jednoho krásného dne jsme si vyjeli do prahy po cestě zpět jsme najeli na provozní teplotu motoru podle palubního multimetru 85-90 stupňů, tak si v poklidu jedeme dál a náhle se zvedla teplota na samý doraz teploměru bílí dým z výfuku a pára z pod kapoty, prasklo těsnění což je mi jasné ale co kam se voda v motoru mohla dostat jestli budu muset měnit i olej či něco jiného....
Díky za postřehy...
_________________ Miky
|
7.4.13, 16:12 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
Re: Výměna těsnění hlavy válců u Felicie 1,3
olej, fridex, těsnění pod hlavu, těsnění pod svody, svíčky a na 99% těsnění pod vložky válců a těsnění pod vanu
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
7.4.13, 16:22 |
|
|
Miky Shade
|
Je toho víc než jsem očekával nevíš na kolik to cca vyjde korun ???
_________________ Miky
|
7.4.13, 16:38 |
|
|
gokralik
|
Ono těch 99 % nebude až tak horkých. Až sundáš hlavu a změříš přesahy, budeš moudřejší.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
7.4.13, 17:00 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Urcite je potreba tesneni pod hlavu, to ostatni delaji jenom peclivky. Co se ale urcite musi udelat - srovnat hlavu, aby nebyla nekde prohnuta, coz po uvareni je urcite. Jinak je potreba to hlavne zkontrolovat (poradne prohlidnout stary tesneni), aby se vedelo, cim to bylo.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
7.4.13, 17:30 |
|
|
Miky Shade
|
No jelikož mám najeto pouze okolo 75000 najeto tak i pečlivka budu.. ale zajímala by mě cena odhadem jestli 1500Kč nebo víc ??
_________________ Miky
|
7.4.13, 18:03 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Jestli to das do servisu, pocitej ze to bude vic, jestli to bude delat nekdo doma, tak se myslim vejdes.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
7.4.13, 19:11 |
|
|
ventYl
|
najvacsia polozka je tesnenie hlavy a jej zrovnanie. tesnene stalo kedysi asi 150Kc, zrovnanie podla toho, kde sa ti podari.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
8.4.13, 06:50 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Miky Shade píše: Dobrý den, potřeboval bych vědět co všechno za díly, provozní kapaliny mám vyměnit u Felicie 1,3 Mpi 40Kw 1999..... Jednoho krásného dne jsme si vyjeli do prahy po cestě zpět jsme najeli na provozní teplotu motoru podle palubního multimetru 85-90 stupňů, tak si v poklidu jedeme dál a náhle se zvedla teplota na samý doraz teploměru bílí dým z výfuku a pára z pod kapoty, prasklo těsnění což je mi jasné ale co kam se voda v motoru mohla dostat jestli budu muset měnit i olej či něco jiného....
Díky za postřehy... pokud stím jezdíš jen krátké tratě a jak ti radí viki nebude jasné těsnění pod hlavou tak je to vodním čerpadlem
|
8.4.13, 07:10 |
|
|
Miky Shade
|
Tak hlava je dole těsnění bylo rozežrané a zatím jsem cenově na tich 1500 zatím bez srovnání hlavy zítra po očištění a proměření uvidím jestli bude potřeba rovnat.
_________________ Miky
|
8.4.13, 20:24 |
|
|
CROWACK
|
hlavně nezapomeň změřit přesahy vložek, aby to nebyla zbytečná práce...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
8.4.13, 21:22 |
|
|
Ježour
|
Ahoj,
měnil jsem ted tesneni pod hlavou a po sestaveni jsem asi uplne ztratil tlaky. Motor se točí ale jakoby naprazdno? CO jsem mohl udelat špatně? Nezměřil jsem přesahy, může to být tím? A co je vlastně to měření přesahů?
Díky
Martin
|
28.2.14, 11:04 |
|
|
darklord
|
Asi si urobil spatne to ze si nenastavil ventilove vole, ze?
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
28.2.14, 11:11 |
|
|
Ježour
|
A ty se musi nastavovat po kazde demontazi hlavy? A to muže zpusobit, že se ventily nedovirají?
|
28.2.14, 11:44 |
|
|
fatal
rejpal
|
Ano. Ano.
|
28.2.14, 11:47 |
|