Autor |
Zpráva |
jarek83
|
Re: Centrál BRANO do Fav 93
gorgalik- dobře díky, tohle zkusim. samozřejmě že dálka je neorigo- dodělávaná a první co tak jsem ji odpojil...
|
18.10.13, 10:54 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
gokralik
|
Teď přemýšlím, jestli by to takhle mělo fungovat. Ale asi jo, tuším, že před vstupem do ŘJ jsou kabely z levého i pravého předního motorku spojené do jednoho pinu. Pokud to tak bude, musíš vytáhnout zámek ze dveří - odpojit od vnější, vnitřní kliky, vložky zámku, rozšroubovat zámek, pak dostat ježka z klece - to bývá litý boj. Pak vyšroubovat motorek ze zámku, ostrým plochým šroubovákem ho opatrně rozlousknout, zapamatovat si, co tam jak je a jak co funguje, opravit mikrospínač - je jednoduchý, takže oprava bývá docela banální. Třeba jen nedoléhají plíšky na sebe. No a pak to vše zkompletovat. Je to pro mě jedna z nejhorších prací na autě. I výměna rozvodů či spojky mě nechává chladnějším. Hlavně pak ještě zámek nevracej do dveří, ale ověř funkčnost tak, že připojíš konektor a všechno porádně prozkoušíš. Páč zpětná montáž bývá to pravé martyrium. Hlavně nacvakávání těch bílých spojek táhel.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
18.10.13, 11:26 |
|
|
jarek83
|
neboj, ten postup víc než důvěrně znám, a chytá mě rapl že to budu muset dělat zas právě proto se ptám, abych to třeba nedělal zbytečně. Jestli budu rozdělávat samotné servo nevim, asi ho vyměnim za jiné, mám jich doma dost... Jenom doufám že správné dveře trefím napoprvé, nechce se mi zbytečně rozdělávat tapecír
|
18.10.13, 13:29 |
|
|
varok
|
Mám pro tebe jednu fintu. Teď nevím barvu káblíků k servu, ale když na jeden zapojíš kostru a na další plus, mělo by to pustit servo na některou stranu. Nebo zkusit obrátit polaritu. Káblíky přímo k motorku jsou myslím modrý a zelený, ale u neorigo serva, u Brana nevím.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
18.10.13, 13:57 |
|
|
gokralik
|
Jo, u origa ovládáš motorek taky zeleným a modrým. Změnou polarity zamykáš nebo odemykáš. Pak mám tucha, že ten žlutý je ten stabilní (teď si nejsem jistý, jestli plus nebo minus) a mikrospínač ho spojuje buď s bílým nebo černým. Ale tím si nejsem úplně jist.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
19.10.13, 11:26 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
cerny je kostra neni nahodou tenhle spolecny a ty druhe 2 barvy odenk. zamk. ???
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
19.10.13, 11:52 |
|
|
varok
|
Na to že kostra bývá u Favorita většinou bílá(ty k...y ve fabrice bych za tohle zabil), tak nevím.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
19.10.13, 19:03 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
ale u centralu je cerna ne?
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
19.10.13, 20:10 |
|
|
Lamač
|
Aby ste v tom mali jasno: Napájanie motorčekov modrý (na rj pin 5) a hnedý (rj pin 1).Biely (6) je stály mínus,spína cez mikrospínač v motorčeku na : odomkni čierny (2),zamkni žltý (3).Jednotka brano typ R 020-1,rok 93,motorčeky a central origo brano z fava silverline.Napájanie jednotky pin 4 červený +12V,biely kostra.Signály z RJ pre DO s alarmom scario idú tiež na piny 2 a 3.
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
19.10.13, 21:04 |
|
|
varok
|
No, část okolo řj centrálu Brano mám zapojenu ještě origo a plus mám červený a mínus, tedy kostra mám bílý.
|
20.10.13, 12:04 |
|
|
jarek83
|
jo, mám to přesně jak píše Lamač
|
20.10.13, 16:55 |
|
|
jarek83
|
huráááá, trefil jsem to hned napoprvé, byly to dveře u spolujezdce díky chlapi, a hlavně gorgalikovi.
|
21.10.13, 13:25 |
|
|
gokralik
|
Tak jsem ty barvičky trochu poplet no. Ale hlavně, že už to Jarek dal do kupy. Co teda zlobilo? Mikrospínač?
|
21.10.13, 13:45 |
|
|
jarek83
|
Jo ten. Akorát nevim jak se dá opravit? Myslim tam rači fouknu celé jiné sevo...
|
21.10.13, 15:21 |
|
|
gokralik
|
Pokud nejsi úplně levý, tak na tom nic není. Jen je třeba rozlousknout to servo, pak si dát pořádného majzla na to, jak tam co kam patří, abys to neposkládal špatně. Ten mikrospínač poznáš, vedou k němu zmiňované tři kabely. Jednoduše lze vyjmout z plastového obalu. Co vím, tak jsou dva typy těch spínačů, jeden má takový plastový klobouček, mě se stalo, že drhnul a nevracel se, tudíž pořád dával signál "zamknuto". Stačilo ho rozhýbat a přimáznout vazelínou (tedy vzít si trochu toho bílého lubrikantu z mechanizmu motorku, normální vazelínu bych tam nedával, ta žere plasty). Nebo může být špatný kontakt v těch plíšcích se kterými klobouček hýbe.
S druhým typem mikrospínačů jsem se setkal u Feldy, ale možná že se to cpalo i do Fáčka. Ale ten byl mnohem jednodušší, ani si nepamatuju, co by se tam mohlo posmolit.
|
21.10.13, 17:00 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|