Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 23.11.24, 18:54

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1763 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 118  Další
 Příběh no.? - str. 118 nový projekt ! 
Autor Zpráva
Ignorant pravidel

Příspěvek Re: Škoda Favorit GLX - Silver line by Lubosh
lemy zasadne ne, pokud auto nema lemy shnile plastaky by tam nemeli bejt vubec

17.11.13, 14:08
Pspvek Reklama

Ok, byl to jen nápad. Na minulým Fa jsem je měl taky a shnilej taky nebyl. :wink:

2002 VW Lupo 1.0 MPi Oxford

17.11.13, 14:50

V čom je výhoda prerušovača z feldy,okrem dodrbania kabeláže?A ešte vysvetli to s týmy ventilami.

http://www.sptech.sk/

17.11.13, 17:34
Profil Zobrazit autorovy stránky

Hlavně jako každý elektronický přerušovač se sepne ihned po přepnutí páčky blinkrů. Co se týče zapojení, akorát se přivede zem, jinak nic složitého a ke klasickému se lze bez problémů vždycky vrátit.

Naposledy upravil jansjans dne 17.11.13, 17:57, celkově upraveno 1

17.11.13, 17:52

Pokiaľ to funguje,načo do toho šprtať?To isté platí o motore.Na favoritoch sa výbrus NEROBÍ,tento motor je potrebné prevložkovať,tj nové vložky a patričné piesty.Vložku môžeš akurát tak prehonovať,trochu to pomôže.A zábeh s novými krúžkami na použitých vložkách bude niečo trvať-vlastná skúsenosť.

http://www.sptech.sk/

17.11.13, 17:56

Ventily, už byly popsány kolegou nademnou (hliníkové tyčky ... ) více netřeba dodávat.

Co se týče přerušovače opět bylo řečeno již nademnou, lepší reakce na pohyb (stačí se dotknout lukasu a bliká) a mnohem (pro mě) lepší a příjemnější zvuk ... :wink:

PS: Nemá někdo po ruce shéma zapojení toho přerušovače ? Je to již nejaká doba, co jsem to dělal u svýho ex Fa ... :P

18.11.13, 16:41

No prave ze je treba dodavat. Pretoze cim mas vacsiu volu na ventiloch tym MENEJ casu je ventil otvoreny (a tiez sa zmensuje zdvih). Takze nejake reci o lepsom plneni len znamenaju ze nemas sajn o com pises. Cim das vacsiu volu tym mas vacsiu istotu ze nastartujes aj pri arktickej zime ale vedome volu len tak zvacsovat je nerozum.

18.11.13, 17:00

Příspěvek 
Auto vypadá naprosto luxusně. Snad bych jen vyhodil ty hnusné gumové koberce z těska... A radši bych ho nechal v originálním stavu (vrátil mlhovky, vykašlal se na Feldí přerušovač...). Plastové podběhy rozhodně ano! Plastové lemy rozhodně ne! Ty jsou vlastně úplně k ničemu. Jen na zakrytí koroze. U zdravého vozu nemají význam.

18.11.13, 17:32

Feldi prerusovac berem ako nutny tuning u 742/781. Ten originalny je fakt tragicky... A hlavne ako sa pisalo vysie, hned pri tuknuti do packy ma prvu polohu zopnutu.

18.11.13, 18:06

Kdyby ses přece jenom rozhodnul pro ten elektronický přerušovač: http://skoda-virt.cz/cz/clanky/elektrik ... -fe-na-fa/

Jo je fakt nádherný. Ty plastové podběhy ti zachrání právě ty docela kritické místa fáček a nebudou ti hnít ty různé skulinky v podbězích. Lemy by šly jestli se ti líbí, ale bylo by potřeba to dobře utěsnit a každou chvíli to sundávat a vyčistit to tam.

18.11.13, 18:53

lemy se vykašli, ty tam dej az to budes mit zhnily a bude chtit projit stk/prodat to :D Podbehy urcite jo, ale nejak rozumne pripevnit, ne to prohnat vrutama.. A elektronickej prerusovac urcite, ja to na facku zapojoval jeste slozitejs s feldi palubkou... :) a vyhod ty hnusny gumovy koberce a vystrihni si z nejakyho peknyho cernyho koberce svoje :), popř na zimu sežeň origo favo/feldi..

18.11.13, 19:28

Díky Vám všem za ohlasy ! :wink:

Ty "hnusný" gumový rohože jsou "origo" fa/fe rohože (vaničky z Polska) z mototechny. Nejsou vzhledné, to je jasné, ale na zimu (sníh, břečka ... ) ideální, proto je tam na zimu mám. Nejsou to první vaničky a vždy jsem v tomhle ročním období byl spokojen. :wink: Co člověk naťape, to se je vyleje a nenasákne se koberec ve vozidle. Jo, dle pána v mototechně je fa/fe trochu rozdíl v podlaze u spolujezdce, což jsem já třeba vůbec netušil ... :shock: Jinak na léto pořídím nějaké pěkné s logem "okřídleného šípu", třeba velurové - koberečky.

Co se týče lemů tak zatím nebudou - rozmyslel jsem si jejich instalaci, podběhy už jsou objednány (OB autodíly - Polsko předpokládám).

Přerušovač z feldy je už na místě a bliká náramně ... 8) Stihl jsem ho instalovat, než jsem jel do práce. Jediný "zádrhel" je přitažení kostry, ale nic co by se nedalo zvládnout. Mám ale ten felďácký pro verzi s "tažným" a ta má jeden konektor navíc. Ten je na "kontrolku" v palubce na signalizaci funkce bliken na vleku ? Nebo se pletu ?

Co se týče ventilů, nejsem v žádném případě "motorář" takže nehodlám z mé strany říkat rádoby "moudra" a nepravdy o kterých si myslím, že jsou pravdou. Tohle mi poradil kámoš co ladí již delší dobu škodovky všeobecně, že se mu to osvědčilo a dělá to tak spousty let. Moje ventily byly utažený až až ... :roll:

Co se týče rozdělovače, nastavil jsem předstih "od oka" a dle strobo lampy je kolem 10 - 11 st. Četl jsem, že by měl být 4 - 7 st. (781.136) ale jak u "X"kovýho motoru ? Přijde mi, že teď motor jede velmi dobře, hlavně od 3.500 ot/min. výš. Je to tak, že čím vyšší předstih, tím jede motor lépe ve vyšších otáčkách ? Nyní je při vyšších otáčkách (3.500 ot/min.+ je slyšet "cvrlikání" ventilů, předtím tomu tak nebylo. Před měl motor tendenci již při 4.000 ot/min. ukončit "výkonový" růst a vyšší otáčky pouze zvyšovaly hluk motoru, ale netáhl. Nyní jde za plynem téměř do "červených" otáček, tedy až k 6.000 ot/min. Je ale možné, že je to dáno i tím, že mám nyní "provizorně" osazený motor rozdělovačem ze 136L (46 kW) a ten má jiný průběh a vnitřnosti co jsem četl (pružinky, kužílek ... ) Až přijde nový "X"ový uvidíme, jak se to bude chovat.
Při nastavení předstihu je vidět, že "kmitá" takže nový rozdělovač a nový řetěz je jasnou volbou. Tlaky jsem neměřil, ale změřit je nebude problém. Přeci jen má najeto už 160 tis. km - to kvůli kroužkům a vložkám. Svíčky nové - Bosch 4 (se čtyřmi "zobáčky"), kabely nové Tesla, víčko i palec nový (Český). Při vyndání mého orig "X"kového rozdělovače byla zjištěna zvýšená vůle v dolní části (pod guferem), kde je již "vakl".

Raději se zeptám a udělám ze sebe "blbce" než rádoby machrovat, že vše znám. Spoustu věcí si doma udělám sám, nebo právě s výše zmíněným kámošem, ale rozhodně ne vše a tak se tady, Vás zkušenějších, občas raději optám, než něco zmršit. :)

Co se týče mlhovek, ty zůstanou, svítí to mnohem lépe a vzhledově se mi také líbí víc. Do konce týdne snad dorazí orig. Hella panel, nový rozdělovač "X" a ještě pár drobností ...

PS: Díky za schéma zapojení, já měl navíc ještě jeden kabel do pravého konektoru na "blikání" při zamykání centrálu. Vše funguje !

Ještě mě napadla jedna taková myšlenka s trochu "větším" zásahem do konstrukce vozu a to zadní kotoučová náprava z VW Golf III, rozměrama by měla sedět na fa/fe ... :?: Neberu to jako nějaký nevkusný "tuning" ale pouze vylepšení brzdné soustavy vozidla ... A abych nezapomněl, další "upgrade" by byl 70A alternátor z fe, dal by se implantovat do fa ? Zítra, za světla se podívám do mé "bělice" (fe 1.3 MPi) jestli by altík pásl do fa. S výměnou řemenice počítám (plochý vs. drážkový řemen).

A poslední drobnost dnes, proběhla výměna žárovek za Osram night breaker (asi nejlépe svítící - homologovaná - žárovka co jsem kdy měl ve svých vozech). Ale to už určitě víte ... :wink:

18.11.13, 21:05

na tu napravu se vykašli, bubny brzdej dostatecne... a altik bych se osobne taky vykaslal, dyztak zrepasuj co tam je ale jestli to ma prd naltiano tak by mel bejt ok

bejt tebou bych to spis poradne zakonzervoval, popripadne poladil vykon motoru treba sprint 75 upravou

Naposledy upravil lukas.pce dne 19.11.13, 00:36, celkově upraveno 1

19.11.13, 00:34

No, asi vymýšlím zbytečnosti no ... :oops: :wink:

Altík mi dobíjí tak jak má, bubny brzdí také (nové pakny, prasátka i lanovody) o to nic, ale myslel jsem to spíš, jako takové to domácí vylepšení ... 8)

19.11.13, 00:36

bud rad ze to jezdi..

akorat bych sundal ten podtacek pod zadni spztkou

a starter z feldy by taky nebyl spatnej :)

19.11.13, 00:36
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 1763 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 118  Další