Příběh no.? - str. 118 nový projekt !
Autor |
Zpráva |
Josef.Radocha
Dezertér 2
Příspěvky: 8497 Bydliště: Kvasiny - jak už bylo řečeno domov těch nej Škodovek
|
![Příspěvek Příspěvek](./styles/TW_Style/imageset/icon_topic_latest.gif) Re: Škoda Favorit GLX - Silver line by Lubosh
a E85 ti krásně demoluje pístní kroužky.. kolega by mohl vyprávět ![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
_________________ V životě je nejhorší srážka s BLBCEM!!
RAPID 130 POWER FOREVER!!!
Vehiklů mám docela dost a ještě víc jsem jich vlastnil.
Karoserie COUPE je mým osudem!
|
30.11.13, 00:29 |
|
![](./styles/TW_Style/theme/images/spacer.gif) |
Reklama
|
![Pspvek Pspvek](./styles/TW_Style/imageset/icon_topic_latest.gif) Reklama
|
|
|
varok
|
![Příspěvek Příspěvek](./styles/TW_Style/imageset/icon_topic_latest.gif) Re: Škoda Favorit GLX - Silver line by Lubosh
No z mé zkušenosti taky vím podle GPS, že nad sto km/h začíná ojebávat o dejme tomu 10km/h apod. U těch vyšších rychlostí kolem 150 už i o 15km a více.
Já jsem taky kdysy zkoušel maximálku, tak jsem jel nějakých 165km/h a ještě to mělo žízeň. Ale pak jsem to zkoušel podle GPS, na tachometru nějakých 167km zhruba, ale podle GPS jen asi 158km.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
30.11.13, 11:42 |
|
gokralik
|
On hlavně každý tachometr ukazuje s jinou chybou, takže to nelze moc házet do jednoho pytle. Taky záleží na okolní teplotě, sjetí pneu apod. Já mám v autě asi třetí či čtvrtý tachometr, respektive celou přístrojovku z modelu 94. (i ten odpor na kontrolce dobíjení tam je - paráda). Poprvé mám tachometr i otáčkoměr ukazující reálné hodnoty ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) . Mimoto GPS samozřejmě nejsou boží dílo a mívají taky dost velké chyby a odchylky. Nejpřesnější v měření rychlostí asi bude cyklotachometr, kdy si člověk přesně změří obvod kola. Tam snad ani nemůže docházet k žádnému zkreslení.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš ![Obrázek](http://images.spritmonitor.de/247168.png) Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
30.11.13, 11:59 |
|
lubosh
|
E85 jsem vzal jen na zkoušku a na "pročištění" karburace ... ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif) Jezdit ho nebudu. Co se týče té rychlosti tak jsem "reálnou" neměřil ale určitě tam odchylky jsou. Tohle bylo jen tak pro radost ... Tipuji, že kolem těch 160 km/h by to být mohlo. ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) Spíš mě mile překvapilo, jak rychle jsem tuhle rychlost nabral a jak se fávík v téhle rychlosti poslušně choval. Je dost možné, že je to i rozdělovačem. Teď jezdím rozdělovač "860" ze 136L s vyšším předstihem.
_________________ 2008 Hyundai Matrix 1.6 16V GL 2007 Citroën Xsara Picasso 1.6 16V 2007 Kawasaki Versys 650 2004 Fiat Panda 1.2 Dynamic
|
30.11.13, 21:47 |
|
lubosh
|
Mám dotaz,
naskytla se mi možnost koupit originál Český (Pal - magneton) nový (nikdy nejetý) rozdělovač s výr. číslem:
443 213 204 - 860 (slabě doraženo) což by měl být rozdělovač určený do 136 L motoru (46 kW) na "X" ku je slabě doraženo 880.
Jde mi o jen to, že teď jezdím právě s půjčeným rozdělovačem "860" a přijde mi, že na "X" kovym motoru jede tenhle lépe (hlavně ve vyšších otáčkách mnohem lepší zátah a reakce na plynový pedál) než ten origo.
Moje otázka tedy zní, je možno tento jezdit ? Máte s touto "konfigurací" někdo zkušenosti ?
_________________ 2008 Hyundai Matrix 1.6 16V GL 2007 Citroën Xsara Picasso 1.6 16V 2007 Kawasaki Versys 650 2004 Fiat Panda 1.2 Dynamic
|
1.12.13, 22:09 |
|
Lamač
|
Neklepe ti to na tie vyžšie otáčky?
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
2.12.13, 16:59 |
|
varok
|
U toho X vého jsou myslím jiné ružinky regulace. Někdo to tady myslím kdysy řešil. Tím pádem je trošku jiná regulace předstihu na volnoběh a v otáčkách.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
2.12.13, 18:36 |
|
lubosh
|
Tak dnes jsem fávíkovi dal s předstihem nějaké ty Vánoční dárky. * nový rozdělovač od firmy Hanhart Morkovice s.r.o., originál ("860") * mot. olej Total Quartz 7000 10W40 (polosyntetika) * olejový filtr Champion * průplachový přípravek na vyčištění motoru při výměně oleje * hliníkové tyčky na ventily (po rozborce jsem zjistil, že v motoru nejsou ... údajně tam být dle prodávajícího měly) * sada silik. zapalovacích kabelů BOSCH* zbytek smd LEDek do vnitřního osvětlení kufru ![Obrázek](https://scontent-b-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/q71/s720x720/1451402_761970313830279_2096701423_n.jpg) Co se týče klepání, tak jsem žádné nezaznamenal v žádném ze spektra otáček. Varok: Ano, to jsem také slyšel a někde na netu jsem i viděl graf srovnání otáček rozdělovačů a 136x má v určitých otáčkách "strop" a pak padá s předstihem dolů kdežto 136 ka jde dále do vyšších otáček. Můj subjektivní pocit je, že se 136 kovým rozdělovačem jede fáva líp. edit: Tak jsem ten graf našel ... ![Obrázek](http://www.skoda110r.cz/forum/55745.jpg) Kamarád mi daroval tyhle dveřní lampičky z Oct. II, které bych rád umístil do dveří u fáva. ![Obrázek](http://www.autodilyhh.cz/files/images/svetlo-dverni-varovne-octavia-octavia-2-golf-bora-1j0947411e-i8572.JPG)
|
2.12.13, 22:03 |
|
PJDefort
|
Jsem zvědavej, jestli tam ty hliníkový tyčky nacpeš a seřídíš správně ventily..vypadá to na neorigo a ty bývaly kratší a vůle se pak u některých motorů nedala dohnat..lepší brát použitý origo..pak dej vědět..
_________________ Škoda Felicia Magic 1.3 MPI 50kW, najeto 59 000 km
|
3.12.13, 08:58 |
|
lubosh
|
Zda jsou tyčky originál, nebo nejsou nevím, stály necelé 4 stovky v mototechně. Dnes jsem vyměnil olej, dal Boschácké kabely, implantoval nový rozdělovač a ještě jsem sjel do mototechny pro novou cívku, také od Hanhart, s.r.o. (690 Kč), kterou jsem také namontoval. ![Obrázek](https://scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/q73/s720x720/1465284_762784857082158_24438523_n.jpg) Zítra se vrhnu na ty tyčky. ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
|
4.12.13, 00:17 |
|
lubosh
|
Tak jsem se právě vrátil z dílny a tyčky jsou po menších (uff) nesnázích na svém místě. Povedlo se mi nastavit správné ventilové vůle, ale byl to boj. Šrouby na konících byly už dost "ožvejkané" a tak jsem se jen modlil, ať je nestrhnu úplně. Nechtělo se jim. Nakonec to ale všechno dopadlo dobře a šly pěkně utáhnout. ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) Užil jsem si s tím ale spoustu "legrace" ... ALU tyčky jsou o fous kratší, ale v mezích co jsem se zde dočetl. A výsledek ? Motor je opravdu daleko tišší, a to tak, že mě to opravdu mile překvapilo, hlavně při jízdě kolem 2-3 tis. ot/min. téměř neslyšitelný. Paráda ! ![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif) Doporučuji. A ještě jsem si nakonec lehce pohrál se strobolampou a nastavil jsem předstih na 7° s tím, že teď mi motor jde, jako hodinky. Takhle jsem ho ještě nezažil. No a plány na dlouhé Vánoční (dovolenkové) večery ? Rozvody a spojka ... ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) To bude teprve zábavy. Jakou spojkovou sadu mi doporučíte ?
|
4.12.13, 19:27 |
|
Josef.Radocha
Dezertér 2
|
1,6 Sachs.. dal jsem luk a jsem zklamaný...
|
4.12.13, 20:23 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27238 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
sach už ale nevyrábí na 1.6 ted maji jednotnou sadu na 1.3 i 1.6
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
4.12.13, 21:47 |
|
Lamač
|
A keby si tam nasadil konečne rozdeľovač aký tam má byť a nastavil predstih aký má mať tento motor (tj.8+4st)?Možno by to šlo ešte lepšie.
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
5.12.13, 18:35 |
|
Josef.Radocha
Dezertér 2
|
TÍMTO podle mého nic nepokazíš.. lamelu a ložisko koupíš bokem ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif) sám mám 1,6 přítlačák a lamelu Ferrodo v Rapidu a i se 130 motorem to dokáže odhrábnout ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
|
5.12.13, 20:39 |
|
Reklama
|
![Pspvek Pspvek](./styles/TW_Style/imageset/icon_topic_latest.gif) Reklama
|
|
|