Příběh no.? - str. 118 nový projekt !
Autor |
Zpráva |
Josef.Radocha
Dezertér 2
Příspěvky: 8497 Bydliště: Kvasiny - jak už bylo řečeno domov těch nej Škodovek
|
Re: Škoda Favorit GLX - Silver line by Lubosh
a E85 ti krásně demoluje pístní kroužky.. kolega by mohl vyprávět
_________________ V životě je nejhorší srážka s BLBCEM!!
RAPID 130 POWER FOREVER!!!
Vehiklů mám docela dost a ještě víc jsem jich vlastnil.
Karoserie COUPE je mým osudem!
|
30.11.13, 00:29 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
varok
|
No z mé zkušenosti taky vím podle GPS, že nad sto km/h začíná ojebávat o dejme tomu 10km/h apod. U těch vyšších rychlostí kolem 150 už i o 15km a více.
Já jsem taky kdysy zkoušel maximálku, tak jsem jel nějakých 165km/h a ještě to mělo žízeň. Ale pak jsem to zkoušel podle GPS, na tachometru nějakých 167km zhruba, ale podle GPS jen asi 158km.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
30.11.13, 11:42 |
|
|
gokralik
|
On hlavně každý tachometr ukazuje s jinou chybou, takže to nelze moc házet do jednoho pytle. Taky záleží na okolní teplotě, sjetí pneu apod. Já mám v autě asi třetí či čtvrtý tachometr, respektive celou přístrojovku z modelu 94. (i ten odpor na kontrolce dobíjení tam je - paráda). Poprvé mám tachometr i otáčkoměr ukazující reálné hodnoty . Mimoto GPS samozřejmě nejsou boží dílo a mívají taky dost velké chyby a odchylky. Nejpřesnější v měření rychlostí asi bude cyklotachometr, kdy si člověk přesně změří obvod kola. Tam snad ani nemůže docházet k žádnému zkreslení.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
30.11.13, 11:59 |
|
|
lubosh
|
E85 jsem vzal jen na zkoušku a na "pročištění" karburace ... Jezdit ho nebudu. Co se týče té rychlosti tak jsem "reálnou" neměřil ale určitě tam odchylky jsou. Tohle bylo jen tak pro radost ... Tipuji, že kolem těch 160 km/h by to být mohlo. Spíš mě mile překvapilo, jak rychle jsem tuhle rychlost nabral a jak se fávík v téhle rychlosti poslušně choval. Je dost možné, že je to i rozdělovačem. Teď jezdím rozdělovač "860" ze 136L s vyšším předstihem.
_________________ 2008 Hyundai Matrix 1.6 16V GL 2007 Citroën Xsara Picasso 1.6 16V 2007 Kawasaki Versys 650 2002 VW Lupo 1.0 MPi Oxford
|
30.11.13, 21:47 |
|
|
lubosh
|
Mám dotaz,
naskytla se mi možnost koupit originál Český (Pal - magneton) nový (nikdy nejetý) rozdělovač s výr. číslem:
443 213 204 - 860 (slabě doraženo) což by měl být rozdělovač určený do 136 L motoru (46 kW) na "X" ku je slabě doraženo 880.
Jde mi o jen to, že teď jezdím právě s půjčeným rozdělovačem "860" a přijde mi, že na "X" kovym motoru jede tenhle lépe (hlavně ve vyšších otáčkách mnohem lepší zátah a reakce na plynový pedál) než ten origo.
Moje otázka tedy zní, je možno tento jezdit ? Máte s touto "konfigurací" někdo zkušenosti ?
_________________ 2008 Hyundai Matrix 1.6 16V GL 2007 Citroën Xsara Picasso 1.6 16V 2007 Kawasaki Versys 650 2002 VW Lupo 1.0 MPi Oxford
|
1.12.13, 22:09 |
|
|
Lamač
|
Neklepe ti to na tie vyžšie otáčky?
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
2.12.13, 16:59 |
|
|
varok
|
U toho X vého jsou myslím jiné ružinky regulace. Někdo to tady myslím kdysy řešil. Tím pádem je trošku jiná regulace předstihu na volnoběh a v otáčkách.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
2.12.13, 18:36 |
|
|
lubosh
|
Tak dnes jsem fávíkovi dal s předstihem nějaké ty Vánoční dárky. * nový rozdělovač od firmy Hanhart Morkovice s.r.o., originál ("860") * mot. olej Total Quartz 7000 10W40 (polosyntetika) * olejový filtr Champion * průplachový přípravek na vyčištění motoru při výměně oleje * hliníkové tyčky na ventily (po rozborce jsem zjistil, že v motoru nejsou ... údajně tam být dle prodávajícího měly) * sada silik. zapalovacích kabelů BOSCH* zbytek smd LEDek do vnitřního osvětlení kufru Co se týče klepání, tak jsem žádné nezaznamenal v žádném ze spektra otáček. Varok: Ano, to jsem také slyšel a někde na netu jsem i viděl graf srovnání otáček rozdělovačů a 136x má v určitých otáčkách "strop" a pak padá s předstihem dolů kdežto 136 ka jde dále do vyšších otáček. Můj subjektivní pocit je, že se 136 kovým rozdělovačem jede fáva líp. edit: Tak jsem ten graf našel ... Kamarád mi daroval tyhle dveřní lampičky z Oct. II, které bych rád umístil do dveří u fáva.
|
2.12.13, 22:03 |
|
|
PJDefort
|
Jsem zvědavej, jestli tam ty hliníkový tyčky nacpeš a seřídíš správně ventily..vypadá to na neorigo a ty bývaly kratší a vůle se pak u některých motorů nedala dohnat..lepší brát použitý origo..pak dej vědět..
_________________ Škoda Felicia Magic 1.3 MPI 50kW, najeto 59 000 km
|
3.12.13, 08:58 |
|
|
lubosh
|
Zda jsou tyčky originál, nebo nejsou nevím, stály necelé 4 stovky v mototechně. Dnes jsem vyměnil olej, dal Boschácké kabely, implantoval nový rozdělovač a ještě jsem sjel do mototechny pro novou cívku, také od Hanhart, s.r.o. (690 Kč), kterou jsem také namontoval. Zítra se vrhnu na ty tyčky.
|
4.12.13, 00:17 |
|
|
lubosh
|
Tak jsem se právě vrátil z dílny a tyčky jsou po menších (uff) nesnázích na svém místě. Povedlo se mi nastavit správné ventilové vůle, ale byl to boj. Šrouby na konících byly už dost "ožvejkané" a tak jsem se jen modlil, ať je nestrhnu úplně. Nechtělo se jim. Nakonec to ale všechno dopadlo dobře a šly pěkně utáhnout. Užil jsem si s tím ale spoustu "legrace" ... ALU tyčky jsou o fous kratší, ale v mezích co jsem se zde dočetl. A výsledek ? Motor je opravdu daleko tišší, a to tak, že mě to opravdu mile překvapilo, hlavně při jízdě kolem 2-3 tis. ot/min. téměř neslyšitelný. Paráda ! Doporučuji. A ještě jsem si nakonec lehce pohrál se strobolampou a nastavil jsem předstih na 7° s tím, že teď mi motor jde, jako hodinky. Takhle jsem ho ještě nezažil. No a plány na dlouhé Vánoční (dovolenkové) večery ? Rozvody a spojka ... To bude teprve zábavy. Jakou spojkovou sadu mi doporučíte ?
|
4.12.13, 19:27 |
|
|
Josef.Radocha
Dezertér 2
|
1,6 Sachs.. dal jsem luk a jsem zklamaný...
|
4.12.13, 20:23 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
sach už ale nevyrábí na 1.6 ted maji jednotnou sadu na 1.3 i 1.6
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
4.12.13, 21:47 |
|
|
Lamač
|
A keby si tam nasadil konečne rozdeľovač aký tam má byť a nastavil predstih aký má mať tento motor (tj.8+4st)?Možno by to šlo ešte lepšie.
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
5.12.13, 18:35 |
|
|
Josef.Radocha
Dezertér 2
|
TÍMTO podle mého nic nepokazíš.. lamelu a ložisko koupíš bokem sám mám 1,6 přítlačák a lamelu Ferrodo v Rapidu a i se 130 motorem to dokáže odhrábnout
|
5.12.13, 20:39 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|