Náhrada benzínové pumpy nějakou alternativou
Autor |
Zpráva |
stix
|
Náhrada benzínové pumpy nějakou alternativou
Ahojda, chtěl bych se zeptat, zdali se dá nějak nahradit benzinová pumpa ( dole na motoru vedle olejového filtru ) nějakou alternativou.. Mám ve favoritu ( 92 ročník ) měněný motor z Felicie 1,3 MPi, tákže není možno tam tu pumpu dát. :/ Nějaká alternativa?
|
29.3.14, 19:10 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
Re: Náhrada benzínové pumpy nějakou alternativou
urcite si hledal poradne ??
co treba facetku ??
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
29.3.14, 19:29 |
|
|
stix
|
Není nějaká levnější alternativa..? Auto bude jezdit jen tři měsíce, pak kupuju jiné..A áno, blbej nejsem.. Přeci jen se ve favoritech a motorech už pět let vrtám..
|
29.3.14, 20:20 |
|
|
CROWACK
|
nízkotlaké elektrické čerpadlo pro karburátorové motory bez přepadu - pokud ne facet (nejběžnější) tak třeba http://www.ebay.com/bhp/electric-fuel-pump-carburetorPokud ti je litr drahej tak prodej MPI motor za to cos ho koupil a kup jinej z fazola kde je záslepka AC pumpy...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
29.3.14, 20:24 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
pumpa z 1203 ale nejni o moc levnější než facet a blbě se shání
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
29.3.14, 20:34 |
|
|
stix
|
Já ho dostal darem.. Hm, když není jiná možnost, ták holt budu kupovat faceta.. No, škoda. Díky za odpovědi.
|
29.3.14, 20:35 |
|
|
stix
|
ještě mě napadla jedna varianta - já bych ho ani zprovoznit tak nepotřeboval, jezdím na LPG.. ale náhoda je blbec a zůstat viset někde na cestě s nepojizdným autem je škoda.. Menší nádobka někde blíže k motoru a motorek z ostřikovače, myslíte že by to natlakoval..? Nebo nestačil by motorek ze stěračů na pohon tý pumpy..?Technickou s tím autem už neplánuji, jak sem psal, kupuji nové za tři měsíce.. Ale o tý doby..
Naposledy upravil stix dne 29.3.14, 21:03, celkově upraveno 1
|
29.3.14, 21:02 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
znam nejlevnejsi zpusob, ty 3 mesice chod pesky a usetrene penize vraz do toho druheho auta
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
29.3.14, 21:02 |
|
|
stix
|
Kdyby to šlo s přetrženou achilovkou..
|
29.3.14, 21:14 |
|
|
CROWACK
|
Je to nebezpečné, ale na dojetí na BA ti stačí lahvička s benzínem co bude výš jak karburátor, palivo steče samospádem Ale já ti to neporadil BTW jak řídíš s přetrženou achilovkou? Tata to má taky a musí mít vakuovou dlahu, s tím nesešlápne pedál...
|
29.3.14, 21:14 |
|
|
stix
|
No, naštěstí je to už dýl, ták mám sádru.. tákže se to dá, sice jsou ty rozjezdy s necitlivou spojkou docela zábavný na pohled, ale lepší jak nic nedělat..
|
29.3.14, 21:23 |
|
|
CROWACK
|
aha, levačka, on má pravou, šlape oba pedály zaráz Právě sádru nechtěl, tak dostal vakuovku... jde to sundat na hygienu a není to tak těžký...
|
29.3.14, 21:27 |
|
|
Kluci z Paky
Vývojář
|
Zdravím, také řeším tuto otázku, ne tedy s achilovkou,ale s čerpadlem. Mám fáčko na lpg a chtěl bych tam dát palivové čerpadlo pro karburátory, důvodů je několik- přepínání na BA před ukončením jízdy a načerpání BA do karbce silou motoru přes kvalt /v zimě při mrazech/-tohle by odpadlo, dále při počasí okolo nuly mi to někdy na lpg chytne, někdy ne, a v tu chvíli musím pod kapotu jít čerpat, zaškrtit hadici přepadu do nádrže, abych něco dostal do karbce. Navíc se mi stalo, že mi to na křižovatce na lpg zdechlo /studený motor/, nechtělo to chytit, tak jsem to přepnul na BA, auta kolem už troubila, a než se dostal BA do karbce, tak bylo po baterce... Hledal jsem a našel jsem v kelly čerpadlo Starline-vím, značka na prd, ale pro toto použití by to mohlo být vyhovující. To čerpadlo by běželo minimálně-jen při zapnutém režimu benzín. Stojí cca 1000 kč /mám slevu přes známého/. Má tlak 0,17 bar a dopraví 74 l/hod. To by mohlo vyhovovat. Váš názor??
_________________ Renault Megane II combi 1.6 16V '05 Ex auta: Renault Megane I Grandtour 1.4 16V '03 Peugeot 106 1.1 '02 Fáčko 136L '89 Bělouš Š Felda 1.3 MPI Color line '99 Lentilka Š Felda 1.3 MPI Combi '97 Fáčko 1.3 Lxi '93 Š 120 LS '78 Beruška
|
29.3.14, 22:54 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
29.3.14, 23:08 |
|
|
Kluci z Paky
Vývojář
|
http://www.highperformanceparts.cz/pali ... tory.55594 facet stojí stejně a je to jistota Díky za tip.
_________________ Renault Megane II combi 1.6 16V '05 Ex auta: Renault Megane I Grandtour 1.4 16V '03 Peugeot 106 1.1 '02 Fáčko 136L '89 Bělouš Š Felda 1.3 MPI Color line '99 Lentilka Š Felda 1.3 MPI Combi '97 Fáčko 1.3 Lxi '93 Š 120 LS '78 Beruška
|
29.3.14, 23:21 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|