Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 17.11.24, 18:33

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
 Škoda 120L eMko cuká 
Autor Zpráva

Příspěvek Škoda 120L eMko cuká
Zdravím všechny škodováky. Mám problém s mojí "Ludmilou" - Škoda 120L z roku 1986. Moje škodověnka si pocukává. Za studena i za tepla. Záleží na otáčkách a jak moc je sešlápnutý plyn. Příklad: Jedu na dvojku kolem 20Km/h všechno tak nějak v pohodě, ale kolem 30Km/h to začne cukat jak "čtrnáctka" při orgasmu. Když mě takhle cuká tak se "naseru" a narvu jí tam víc plynu a ona přestane a jede se vesele dál. Samozřejmě, že pokud se situace opakuje, musím udělat opět to samé. Dělá to prakticky na všech převodech (čtyř-kvalt).

Na volnoběh je strašně neklidná a časem jí upadaj otáčky, když jí prošlápnu po 1-2min. volnoběhu za a) vyletí strašně moc čmoudu a za b) pokud to protočím dost tak se volnoběh uklidní, ale po chvilce opět začne klepat a cukat.

Když jedu na trošku zvednutý sytič (kolem 15-50%, jak kdy, někdy cuká víc, někdy méně) tak přestane cukat a jezdí se naprosto samo. Při sytiči do 30% je na volno běh někdy taky neklidná a cuká.

Měnili se filtry, chladící kapalina, olej motoru, svíčky, víčko rozdělovače, káble rozdělovače, seřizeny otáčky a pravděpodobně i předstih - nejsem odborník. Otáčky na volnoběh byli zvednuty z 725-825 na 830-930.
Někteří říkají, že by to mohl bejt karburátor.

Jo a důležitá poznámka. Ekonoměr zapojenej na podtlak v motoru (není zapojen na posilovač brzd - mechanik zapoměl, že existuje i tato možnost) tak ekonoměr ani neťukne. Leží v červeným a prd, ale dříve se i hejbal, ale i tak byl většinu času v červeným a na volnoběh uplně dole. Teď je uplně dole neustále.

Doufám, že se najde nějaký učený Škodovkář. Děkuju moc za odpovědi.

Hrdý "novopečený" 19ti-letý majitel Lukáš "BuCzech" Oplt.

27.4.14, 23:40
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Škoda 120L eMko cuká
No tak buď máš bordel v karburátoru a je třeba ho vyčistit, nebo ti to někde saje falešnej vzduch. Stříkej na kritický body potrubí třeba čistič brzd ze spreje a když ti to zvedne volnoběh, tak jsi doma.
Když si napíšeš odkud seš, třeba se ti na to i někdo odsud podívá...

28.4.14, 00:19

Jsem z Prahy, přesněji Praha Chodov. Jsem ochoten dojéct kamkoliv po Praze...Bylo by super najít nějakýho ochotnýho škodovkáře.

28.4.14, 18:31
Vývojář

Udělal bych to při jednom-schodit karbec. rozdělat, vyčistic, přetěsnit sání a zkontrolovat hadičku k ekonoměru a i hadice k posilovači dovede potrápit. To by ale asi chcípalo skoro pořád, volnoběh by lítal jak na horský dráze....

Peugeot 106 1.1 '02
Fáčko 136L '89 Bělouš
Š Felda 1.3 MPI Color line '99 Lentilka
Š Felda 1.3 MPI Combi '97
Fáčko 1.3 Lxi '93
Š 120 LS '78 Beruška

29.4.14, 18:18

Jelikož jsem zjistil, že mám v háji spojku (nejdříve byla zavzdušněna, ale při řazení to v tom "chrochtá" a "chrčí") takže vyndám motor, udělám spojku, vyměním silentbloky, dám novej vejfuk - Dneska jsem jí pořádně protočil a vyletělo z vejfuku takovýho sajrajtu až bych blil, poté se na volnoběh uklidnila. Vyčistím karbec a bude snad hotovo. Hadička k ekonoměru je určitě OK, protože je tam asi 10 dní.

29.4.14, 19:07
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 5 ]