Autor |
Zpráva |
Návštěvník
|
Antena se zesilovacem
Poridil jsem jsem si jetou Feldu ktera nemela pripravu pro muziku. Koupil jsem si antenu se zesikem ktery ma napajeni vlastnim dratem. Radio mam s ISO konektorem. Vse jsem namontoval,ale ve chvili kdy pripojim kabilek zesiku na PIN 5 radia,tak se mi ztrati signal a jsem bez muziky uple. Muze byt ten zesik v antane vadny nebo snad i radio? Nebo by pomohl ten zesilovac ktery se pridava na koaxial? Diky.
|
20.5.06, 20:29 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Nepér
|
Je dost možný, že to rádio umlčí tuner, protože má po zapnutí zesilovače moc silný signál, co je to za rádio a jak se to vlastně chová?
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
20.5.06, 20:42 |
|
|
Návštěvník
|
Je to Sencor z roku 2000,takze nic moc....... A co to dela? Po zapojeni zesiku to nic nenaladi a jen to sumi.
|
20.5.06, 20:55 |
|
|
Návštěvník
|
Ale chystam si poridit neco novejsiho.
|
20.5.06, 20:57 |
|
|
Nepér
|
Hele, já nevim, jestli to rádio normálně hraje, tak v něm to není. Anténou to taky nemusí bejt, ale je možný, že si vstupní obvody toho rádia nerozumí se silným signálem, co jde z toho zesilovače. Zbývá ti metodou pokus/omyl zkoušet kombinace různých rádií a antén...
Já měl zesilovač jako plechovou krabičku mezi anténní kabel a rádio, mělo to nastavitelnou úroveň zesílení, čím bylo větší, tím se rádio chovalo podivněji (třeba funkce seek se zastavovala i na neposlouchetelně slabých stanicích), jiné rádio se při velkém zesílení úplně vypínalo (asi nějaká ochrana), takže jsem zesilovač vyhodil a je klid. Proto je můj názor na anténní zesilovače takovej, že kvalitní rádio ho nepotřebuje. Se zesilovačem v anténě bohužel zkušenosti nemám, nevíš kolik má mít zesílení, ten můj zesilovač měl 5-20dB?
|
20.5.06, 23:01 |
|
|
ArF
|
Re: Antena se zesilovacem
Anonymous píše: Poridil jsem jsem si jetou Feldu ktera nemela pripravu pro muziku. Koupil jsem si antenu se zesikem ktery ma napajeni vlastnim dratem. Radio mam s ISO konektorem. Vse jsem namontoval,ale ve chvili kdy pripojim kabilek zesiku na PIN 5 radia,tak se mi ztrati signal a jsem bez muziky uple. Muze byt ten zesik v antane vadny nebo snad i radio? Nebo by pomohl ten zesilovac ktery se pridava na koaxial? Diky.
ten dratek od zesiku zkus zapojit na +12V (pin4) nebo jinam, pac to jen z remote (pin5) nepobezi.. ten je jenom "spousteci" a ne napajeci!!! nestaci mu to.. aby makal musi odnekud brat +12 a kostru, tzn. ze musis mit stineni anteny spojeny s kostrou (kastli) anebo dobre ukostreny radio a pak to bude brat zem z radia, nevim jakym zpusobem tam mas zadelanou antenu..
_________________ -=ArF=-
|
21.5.06, 00:22 |
|
|
ArF
|
sem se seknul ne na pin4 ale na pin7, tam je +12 pri sepnutym klicku.. na pin4 je +12 trvale.. takze na pin7 to dej
|
21.5.06, 00:32 |
|
|
Nepér
|
ArF píše: ten dratek od zesiku zkus zapojit na +12V (pin4) nebo jinam, pac to jen z remote (pin5) nepobezi.. ten je jenom "spousteci" a ne napajeci!!! nestaci mu to.. aby makal musi odnekud brat +12 a kostru, tzn. ze musis mit stineni anteny spojeny s kostrou (kastli) anebo dobre ukostreny radio a pak to bude brat zem z radia, nevim jakym zpusobem tam mas zadelanou antenu..
Tak zaprvé, napětí na pinu 5 je určeno pro napájení anténních zesilovačů, popřípadě pro spínání přídavných NF zesilovačů a obvykle mívá zatížitelnost do 100mA, takže toho bych se nebál.
Zadruhé, zem se vezme z kastle už pouhým přišroubováním antény do díry, když ne, stejně se tam dostane po koaxu z rádia, takže tohle taky problém nebude...
|
21.5.06, 10:42 |
|
|
Návštěvník
|
A jak to vlastne je s tim nejakym zesilovacem v radiu? Pisete,ze si nerozumi se silnejsim signalem z anteniho zesilovace. Nejsem profi elektrikar a tak mi to hlava moc nebere. Dnesni radia tedy nepotrebuji anteni zesilovace?
|
21.5.06, 12:13 |
|
|
Nepér
|
Podle mě ne, nicméně například ve škodovkách se používá anténa se zesilovačem, který je napájen přímo po koaxu (obdoba tvojí antény, ale nemá zvlášť vyvedené napájení) a tam to funguje... ale je fakt, že to rádio s tím počítá...
Jinak v každém rádiu je na anténním vstupu nějaký VF zesilovač, otázkou je jak kvalitní (citlivost, selektivita...). Můj názor je ten, že kvalitní rádio + obyčejná anténa může mít stejný, někdy i lepší příjem, než horší rádio + zesilovač + anténa.
|
21.5.06, 14:40 |
|
|
Návštěvník
|
A ja si vzdy myslel,ze ze anteni zesik muze prijem jen zlepsit...................
|
21.5.06, 14:57 |
|
|
Nepér
|
Neříkám že ne, ale v kombinaci s rádiem, u kterého s tím nikdo moc nepočítal může být výsledek opačný...
|
21.5.06, 16:14 |
|
|
Návštěvník
|
A jak je to u novejsich radii? Jde nejak poznat jestl si bude rozumet s antenim zesikem?
|
21.5.06, 17:41 |
|
|
Nepér
|
Zkus to bez něj a uvidíš, že to bude fungovat...
Zkus to s ním a porovnej to, když to bude hrát líp, nech ho tam...
Nebo si napiš do diskuze na www.autohifi.cz nebo www.autohificlub.cz
|
21.5.06, 19:39 |
|
|
ArF
|
Nepér píše: ArF píše: ten dratek od zesiku zkus zapojit na +12V (pin4) nebo jinam, pac to jen z remote (pin5) nepobezi.. ten je jenom "spousteci" a ne napajeci!!! nestaci mu to.. aby makal musi odnekud brat +12 a kostru, tzn. ze musis mit stineni anteny spojeny s kostrou (kastli) anebo dobre ukostreny radio a pak to bude brat zem z radia, nevim jakym zpusobem tam mas zadelanou antenu.. Tak zaprvé, napětí na pinu 5 je určeno pro napájení anténních zesilovačů, popřípadě pro spínání přídavných NF zesilovačů a obvykle mívá zatížitelnost do 100mA, takže toho bych se nebál. Zadruhé, zem se vezme z kastle už pouhým přišroubováním antény do díry, když ne, stejně se tam dostane po koaxu z rádia, takže tohle taky problém nebude...
Tak zaprvé jsou zesiky, které neběží z remote protoze jim to nestaci.
Zadruhe jsou anteny ktery se pridelavaj s gumovou podlozkou s pruchodkou a nedotykaj se kastle.
Zatreti o zemi z radia jsem psal, takze nejdriv cti.
Zactvrte jsem psal, at to zkusi, NE, ze to jeho problem vyresi.
|
21.5.06, 22:17 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|