Bych to klidně i vydal, ale který blázen by to četl?
Já.
gokralik píše:
Zadarmo vám vytlačím leda tak něco jiného...
_________________ Renault Megane II combi 1.6 16V '05 Ex auta: Renault Megane I Grandtour 1.4 16V '03 Peugeot 106 1.1 '02 Fáčko 136L '89 Bělouš Š Felda 1.3 MPI Color line '99 Lentilka Š Felda 1.3 MPI Combi '97 Fáčko 1.3 Lxi '93 Š 120 LS '78 Beruška
16.1.15, 18:52
gokralik
Umyto a navoskováno nějakým super voskem Collinite Doublecoat. Jo a stříška se začala odlepovat na krajích. Je tam asi velké pnutí. Tak jsem ji strhl. Na tom rovném úseku to drželo jak kráva, ale kraje, kde to jde "do zatáčky" páska asi neunesla. Napatlal jsem to naprasáka mamutem a zatím to drží jak židovská víra. Uvidíme.
Na letních pneumatikách Continental ContiEcoContact 3 najeto 32 249 km. Výsledek je takový, že jedna je z poloviny sjetá úplně dohladka (díky prasklé zadní nápravě bylo kolo celkem dost zešikma) druhá z páru má cca 3 mm a dvě pneu mají ještě bohatě přes 4 mm. Ty dvě půjdou později na Miloše, Ta třímilimetrová mi zůstala jako rezerva na Fanouše a sjetou vyhodím. Docela mě překvapila výdrž. Nebýt blbé nápravy, gumy by snad daly i 60 tkm. A to jsem je nešetřil. Řízl jsem nejednu zatáčku. Naštěstí jsem nikdy nechytl defekt a krom pár zvlnění nejsou gumy nijak boulaté. Vřele doporučuju! Made in Romania.
Nové obutí je už na autě, tentokrát je to Good Year Effigrip Compact.
A první dojmy po 80 km? Lehčeji se točí volantem, při průjezdu jakkoli hlubokých kaluží to s autem ani necuklo a jsou tišší než Continentálky.
Ty tomu dopřáváš kvalitku! A zrovna tohle je místo, kde je to dobře- je to jediné místo kontaktu se silnicí....
_________________ Renault Megane II combi 1.6 16V '05 Ex auta: Renault Megane I Grandtour 1.4 16V '03 Peugeot 106 1.1 '02 Fáčko 136L '89 Bělouš Š Felda 1.3 MPI Color line '99 Lentilka Š Felda 1.3 MPI Combi '97 Fáčko 1.3 Lxi '93 Š 120 LS '78 Beruška
21.6.15, 21:28
gokralik
Dneska pokořen rekord. Jsem si řekl, že zkusím jezdit trochu ekonomicky, takže celou cestu ze srazu pohodička, ale že bych byl brzda provozu se říct nedá. Po rovinkách maximálně 90 km/h, po městě tachometrových 60 na pětku, kdy se ještě motor moc netrápí. Prohnal jsem to jenom před Mohelnicema do těch pitomých kopců, páč jsem chtěl pár lepičům ukázat, co dříme ve Fáčku na LPG. Nedal jsem jim šanci. Po příjezdu domů pak asi 30 km couraček do města a zpět, dneska do Ostravice, což je 40 km v jednom směru. Teď cestou do Ostravy pokořena hranice 500 km na jednu nádrž LPG.
Takže abych to shrnul:
502 km, dotankováno do plna 33,68 l. Cena 468 kč - poprvé co se mi podařilo dostat pod korunu na kilometr.
Spotřeba 6,71 l/100 km.
Ještě abych doplnil zkušenosti s pneu po necelých dvou tisících kilometrech. V čem mi přijdou lepší než předchozí jsem už popsal, teď nevýhody. Nezdají se mi tak jisté v zatáčkách jako předchozí Continentálky. Teda když se jede trochu ostřeji. Trochu to tak nějak plave. A taky jsem přišel na jednu nevýhodu toho ticha a komfortu. Při vjetí na krajní čáry na silnici nejsou vibrace tak moc výrazné. Kdybych za volantem usnul, nejsem si jistý, jestli by mě probudily.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků