|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 13 ] |
|
Autor |
Zpráva |
M3Power
|
kontrolka paliva - dead
Přestala mě varovat kontrolka paliva. Palivoměr normálně ukazuje, ale kontrolka nekontrolkuje. Žárovku jsem zkoušel, ale tou to není.
Máte někdo nějaký nápad ? Díky.
|
31.7.07, 11:22 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
cyz
|
Re: kontrolka paliva - dead
M3Power píše: Přestala mě varovat kontrolka paliva. Palivoměr normálně ukazuje, ale kontrolka nekontrolkuje. Žárovku jsem zkoušel, ale tou to není. Máte někdo nějaký nápad ? Díky.
Odkrytuj plovák (pod pravou zadní sedačkou a zjisti jestli je napětí na kontaktu pro kontrolku paliva. Za chvíli upřesním který to je, ale musíš upřesnit typ vozidla
|
31.7.07, 11:45 |
|
|
M3Power
|
cyz píše: M3Power píše: Přestala mě varovat kontrolka paliva. Palivoměr normálně ukazuje, ale kontrolka nekontrolkuje. Žárovku jsem zkoušel, ale tou to není. Máte někdo nějaký nápad ? Díky. Odkrytuj plovák (pod pravou zadní sedačkou a zjisti jestli je napětí na kontaktu pro kontrolku paliva. Za chvíli upřesním který to je, ale musíš upřesnit typ vozidla
Škoda 120L model M rv.85 ....
|
31.7.07, 11:46 |
|
|
M3Power
|
To asi budu muset mít měřák, co ? Tak honem do Hypernovy
|
31.7.07, 11:50 |
|
|
cyz
|
M3Power píše: cyz píše: M3Power píše: Přestala mě varovat kontrolka paliva. Palivoměr normálně ukazuje, ale kontrolka nekontrolkuje. Žárovku jsem zkoušel, ale tou to není. Máte někdo nějaký nápad ? Díky. Odkrytuj plovák (pod pravou zadní sedačkou a zjisti jestli je napětí na kontaktu pro kontrolku paliva. Za chvíli upřesním který to je, ale musíš upřesnit typ vozidla Škoda 120L model M rv.85 ....
Tak měl by to být prostřední (tuším černýú drát). Kdyby tam nebylo napětí tak vymeň celý plovák, je nerozebiratelný
|
31.7.07, 12:11 |
|
|
cyz
|
M3Power píše: To asi budu muset mít měřák, co ? Tak honem do Hypernovy
Spolehlivější je žárovka, meřákem tam můžeš změřit napětí i když je třeba špatný kontakt ale přitom je tam odpor tak velký že ti to žárovku nerozsvítí. Kdyby to nebylo tímhle tak mudeš muset jít po cestě po konektorech
|
31.7.07, 12:12 |
|
|
M3Power
|
OK žárovku nějakou vykutám .... mám teď full nádrž, takže jak to vyjezdím, hned to zkusím ...
Díky !
|
31.7.07, 12:14 |
|
|
cyz
|
M3Power píše: OK žárovku nějakou vykutám .... mám teď full nádrž, takže jak to vyjezdím, hned to zkusím ...
Díky !
Možná bys měl jednodušší ten plovák vymontovat a zkoušet ho vytažený (bacha na jiskry!!!) kdyžtak něčím tu nádrž ucpi. Nebo jestli máš náhradní plovák nebo možnost si ho pujčit tak tam zkus zapojit druhý, to je nejspolehlivější
|
31.7.07, 12:20 |
|
|
M3Power
|
cyz píše: M3Power píše: OK žárovku nějakou vykutám .... mám teď full nádrž, takže jak to vyjezdím, hned to zkusím ...
Díky ! Možná bys měl jednodušší ten plovák vymontovat a zkoušet ho vytažený (bacha na jiskry!!!) kdyžtak něčím tu nádrž ucpi. Nebo jestli máš náhradní plovák nebo možnost si ho pujčit tak tam zkus zapojit druhý, to je nejspolehlivější
Jasně rozumím .... zkusím se zeptat na vrakáči ... jsem tam jak doma, takže by mi to půjčit mohli
|
31.7.07, 12:28 |
|
|
autostar
|
Pri plavákoch do nádrže býva zvyčajne opotrebovaný kontakt kontrolky paliva, ktorý ju prostredníctvom kovového telesa plaváka prepája na vedenie. Osobne neodporúčam takýto plavák opravovať. P.s. V žiadnom prípade nepoužijte lacný plavák z taiwanskej a pod. produkcie!!!!!!
|
31.7.07, 13:12 |
|
|
M3Power
|
autostar píše: Pri plavákoch do nádrže býva zvyčajne opotrebovaný kontakt kontrolky paliva, ktorý ju prostredníctvom kovového telesa plaváka prepája na vedenie. Osobne neodporúčam takýto plavák opravovať. P.s. V žiadnom prípade nepoužijte lacný plavák z taiwanskej a pod. produkcie!!!!!!
Takže vrakoviště ? Slyšel jsem, že snad Rapidy měly nějaký lepší, co furt neukazoval to nechutné přelívání benzínu v zatáčkách. Je na tom něco pravdy, nebo je blud ?
|
31.7.07, 16:33 |
|
|
Šemik
|
M3Power píše: autostar píše: Pri plavákoch do nádrže býva zvyčajne opotrebovaný kontakt kontrolky paliva, ktorý ju prostredníctvom kovového telesa plaváka prepája na vedenie. Osobne neodporúčam takýto plavák opravovať. P.s. V žiadnom prípade nepoužijte lacný plavák z taiwanskej a pod. produkcie!!!!!! Takže vrakoviště ? Slyšel jsem, že snad Rapidy měly nějaký lepší, co furt neukazoval to nechutné přelívání benzínu v zatáčkách. Je na tom něco pravdy, nebo je blud ?
To je blud. plováky byly stejné.
To zamezování běhání ručičky paliva bylo budíkem že měl bržděnou rafiku. A měli to i sedany i 105tky
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
31.7.07, 16:38 |
|
|
M3Power
|
Šemik píše: M3Power píše: autostar píše: Pri plavákoch do nádrže býva zvyčajne opotrebovaný kontakt kontrolky paliva, ktorý ju prostredníctvom kovového telesa plaváka prepája na vedenie. Osobne neodporúčam takýto plavák opravovať. P.s. V žiadnom prípade nepoužijte lacný plavák z taiwanskej a pod. produkcie!!!!!! Takže vrakoviště ? Slyšel jsem, že snad Rapidy měly nějaký lepší, co furt neukazoval to nechutné přelívání benzínu v zatáčkách. Je na tom něco pravdy, nebo je blud ? To je blud. plováky byly stejné. To zamezování běhání ručičky paliva bylo budíkem že měl bržděnou rafiku. A měli to i sedany i 105tky
Mám GLS Palubku a stejně se mi to přelívá víc, než bych chtěl
|
31.7.07, 16:49 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|