Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 14.11.24, 18:59

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 466 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 32  Další
 těšte se na stk 
Autor Zpráva
Vývojář

Příspěvek Re: těšte se na stk
Dobrá otázka :wink: .

Peugeot 106 1.1 '02
Fáčko 136L '89 Bělouš
Š Felda 1.3 MPI Color line '99 Lentilka
Š Felda 1.3 MPI Combi '97
Fáčko 1.3 Lxi '93
Š 120 LS '78 Beruška

6.1.16, 21:13
Pspvek Reklama

Tu sa zase robi z komara somar. Pointa celej tejto akcie je penezovod - niekto spriazneny so zakonodarnym zborom presadzujucim tuto pravnu normu sa proste nabali na dodavke zariadenia pre STK. Vsetko ostatne bude presne ako pred tym. Proste technik zhrabne baksis, doklady dostanu to spravne razitko a hotove. Jediny rozdiel mozno bude v tom, ze konecne prestanu na stk jazdit auta ktore uz od pohladu tam nemaju co robit. A pokial tam jazdit budu a budu prechadzat, hadam dojde k eliminacii tych totalne tupych nekritickych technikov, co za prachy pustia na cesty uplne vsetko.

7.1.16, 09:30
Profil Zobrazit autorovy stránky
Mistr mechanik

darkold musíš si zajet na stk abys věděl o čem píšeš,

tonda jel s autem co nemá na silnici co dělat žádný bakšiš se nekonal zůstal tam kde je, zmizla známka ze značky, a doklady obdržely nezpůsobilé provozu, obdržel jsem soupis závad které jsem odstranil a dnes OK 6.156 kč :wink:

7.1.16, 18:02

Příspěvek 
No moment. A to je špatně, že auto nezpůsobilé provozu neprojde STK? Já pořád nechápu co řešíš Miloši. Pokud mám auto v pořádku, není důvod aby známku nedostalo.

7.1.16, 21:01

Otázka je, co to je "nezpůsobilé provozu". Ono to totiž bylo dříve trochu něco jiného než teď. Například auto, které nekomunikuje přes diagnostickou zásuvku, ale jinak normálně jezdí.

7.1.16, 21:07
Hliník navždy.

No hlavně třeba kamoš s poslednim superbem OBD zásuvku nemá, aby mu to auto někdo nemohl ukrást :-) Prostě vejmrd...

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

7.1.16, 23:00
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Ja tomuto ceskemu kruteniu proste nerozumiem. Pointou STK by malo byt to, aby auta na cestach splnovali aspon ake-take poziadavky, kedze ludia su hlupaci. Bud sa o auto staram, alebo sa o auto stara servis. Ako je mozne ze ja som so spotrebnymi autami nikdy problem na STK nemal? Asi to bude tym ze som auta udrzoval v sposobilom stave. Pravda, obcas sa stane ze riesim pripadne minorotine zavady az pred datum skoncenia platnosti kontrol, ale vzdy to dam dokopy. A ze to stoji prachy? No, auto nikdy nebolo a nebude zadarmo sa len vozit.

8.1.16, 08:53
Profil Zobrazit autorovy stránky
rejpal

Tys to asi nepochopil. Pointou STK je dostat peníze do státní kasy a stará auta z cest.

8.1.16, 12:05

přesněji dostat peníze do státní kasy a aby lidi kupovali ty nové a drahé auta

8.1.16, 12:09
Vývojář

Nové auto nemusí být nutně drahé. Navíc za bolševika byla auta dražší v přepočtu cen a platů....

Peugeot 106 1.1 '02
Fáčko 136L '89 Bělouš
Š Felda 1.3 MPI Color line '99 Lentilka
Š Felda 1.3 MPI Combi '97
Fáčko 1.3 Lxi '93
Š 120 LS '78 Beruška

8.1.16, 19:19
Mistr mechanik

Příspěvek Re:
gokralik píše:
No moment. A to je špatně, že auto nezpůsobilé provozu neprojde STK? Já pořád nechápu co řešíš Miloši. Pokud mám auto v pořádku, není důvod aby známku nedostalo.

přiklad moje koktáka kraksna, přijedu na stk a mám tam čtyři sporadické závady 1,2,3,4 vstřik zkrat na kostru, podle přístroje vozidlo nevyhovuje emise má OK,

8.1.16, 20:37
Mistr mechanik

Kluci z Paky píše:
Nové auto nemusí být nutně drahé. Navíc za bolševika byla auta dražší v přepočtu cen a platů....

zas za bolševika mi stálo roční bdlení 5OOO dneska o jednu nulu víc, startky stály 4 koruny dneska 7O, pivo 1,7O dnes 25,

já si nestěžuju za bolševika jsem snad za x let navštívíl jednou masnu že chtěl zedník guláš z klišky, jinak jsme měli všechno doma, prase, králíky, holuby, kozu, slepice kuřata, brambory, zeleninu, víno, kořku, i benál a naftu, tak jsem zas nic neutratil, nové auto jsem nepotřeboval protože jsem měl švajc, naopak jsem ještě něco prodal a kapsi furt měl, kdýž si udělal auto na kšeft tak ti druhý den lidi urvali ruky,

8.1.16, 20:52
Mistr mechanik

[quote="darklord"]Ja tomuto ceskemu kruteniu proste nerozumiem.

ted to bude tak že do 30.6 co je vidět ti nic nedají protože fotí a jinak bu bu bu

8.1.16, 20:55
Moderátor

Když jsem před pár lety na Mazdaclubu napsal, že odstraňování DPF je pí*ovina, dostal jsem málem BAN. :D
70% stálých členů si tam totiž DPF nechalo odstranit. Zajímalo by mě, jestli to budou muset uvést do původního stavu, nebo to půjde zase nějaká obejít/uplatit.

13.1.16, 14:41
Junior TW team

Obejít to půjde emulátorem takovým, koupit se dá.

Vašátor na Lada klubu píše:
Bludy ... bludy ... bludy ... dnes jsem byl na emisích a celá věc se má takto:

Na emisních stanicích se musí připojit každé vozidlo, co má diagnostickou zásuvku EOBD a zároveň lze vyčíst readiness kódy. Readiness kódy se u benzinových motorů do roku 2000 víceméně nepoužívali, u dieselů do roku 2003. Jedná se o kódy, které řídící jednotka načítá během jízdy, pokud je jednotka "čistá" či záznam chyb vymazaný, musí se s vozem najet několik kilometrů, aby jednotka u všech "elektronických blbostí" zaznamenala jejich funkčnost. Rediness kody nejsou to stejné jako chybové kody, dalo by se říct, že je to záznam o funkčnosti všech elektronických součástek v motoru, ověřených jízdou.

Měření starších vozů, potažmo vozů které vůbec OBD nemají, je naprostá kravina. Dokážete si představit, kolik softwaru a diagnostických kabelů by pak taková stanice emisí musela mít? OBD kody mají totiž tu obrovskou výhodu, že jsou u všech automobilek takřka stejné a Readiness kody jsou stejné naprosto u všech automobilek. Proto všem emisním stanicím stačí jedna nová mašina, jeden software, jeden diagnostický kabel a investice cca 240 000kč.

Tam kam jezdím na emise já, například auta do roku 2002 nebudou připojovat vůbec.

Při debatě s technikem STK (jeden z těch co mají v hlavě snad všechny předpisy) byl nejvíc vytočený na novináře. Sám od sebe začal vyprávět o tom, kolik bludů novináři vyplodí, načež z celého článku o nových směrnicích o EK a STK na Idnes nebyla pravda skoro nic.

13.1.16, 15:45
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 466 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 32  Další