Neustálé praskání pojistky Felicia 1.3
Autor |
Zpráva |
Deevy
|
Neustálé praskání pojistky Felicia 1.3
Ahoj, mám problém v elektrice ve svojí Felicii 1.3, 40kw,rok 1994. Pokaždé, když vyměním 22 pojistku 7.5A (levá obrysova světla, osvětlení přístrojů), tak při nastartování pojistka praskne, už jsem vyměnil takto 3, po tom co jsme vyměnil ty 3 pojistky mi najednou přestal fungovat i 3 dny starý spínač, který jsem taky nedávno vyměňoval, avšak předtím mi nepraskaly pojistky něco podobného se mi dělo v minulosti, prasklo mi i levé zadní světlo, po výměně pojistky pár dní nepraskaly, teď to začalo asi po 3. měsících, doufal jsem, že jsem z toho venku, ale momentálně mi žárovka nepraskla, pojistky praskají pořád, to samé i spínač, nechci dávat každý 3 dny 70kč za nový spínač, proto vás žádám o pomoc. Nejsem vůbec zkušený s elektrikou, ale peníze na auto elektrikáře se snažím ušetřit. Ještě přidám, kdyby to mělo nějakou spojitost, tak mi ani nefunguje klakson, všechny ostatní pojistky jsou v pořádku, pak když sešlápnu brzdu, i při vypnutém motoru se rozsvítí světla a kontrolky. Děkuji za každou pomoc, rád bych kdyby auroelektrikář byl poslední možnost.
|
4.3.18, 17:43 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
Re: Neustálé praskání pojistky Felicia 1.3
dal si tam na picu zarovku vzadu mas mit 2 vlaknovou skontroluj to
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
4.3.18, 17:54 |
|
|
Deevy
|
Žárovky jsem si všechny překontroloval. Tím to bohužel taky není.
|
4.3.18, 18:19 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
tak mi vysvetli jak je mozne ze po slapnuti na brzdu ti sviti obrysovky ?? protoze si tam dal jinou zarovku nez ma byt a skratuje ti to
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
4.3.18, 19:02 |
|
|
Deevy
|
To potřebuji vysvětlit od vás, i mechanik, který bohužel neuměl s auto elektrikou mi říkal, že se s tím nepotkal. Auto jsem takto koupil, takže nevím, jestli už byl do elektriky v autě nějaký zásah, ale co se týče elektriky, to auto si dělá co chce.
|
4.3.18, 19:06 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
rikam skontroluj zadni zarovky v te nejspodnejsi patici musi byt zarovka 2 vlaknova - pokud je tam cokoliv jineho dela to problemy to ze tam je zarovka a je dobra je jedna vec - ale musi tam byt zarovka spravneho typu
|
4.3.18, 19:07 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
problém může být i v pátých dveřích přelámané dráty v husím krku a ten vypínač na světla ten odchází normálně, delší dobu chodím raději na vrakec náhrada nevydrží
|
4.3.18, 20:15 |
|
|
Deevy
|
Zkontroloval jsem a u obouch zadních světel jsou dvouvláknové P21/5w. + nevyřešilo by to s vypínačem automatické zapínání světel při zapnutí motoru, který jde dokoupit?
|
4.3.18, 20:29 |
|
|
ventYl
|
videl som uz pripad, kedy sa dvojvlaknovka vovnutri skratla a dialo sa +- to, co popisujes ty. Vyhodil by som ziarovku von a skusil, ci sa to bude prejavovat bez nej. Ak nie, tak mozes ziarovku lavu / pravu prehodit a ak sa to zacne diat na druhej strane, ziarovku hod do druhotnych surovin a zakup novu.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
4.3.18, 21:26 |
|
|
Deevy
|
Žárovky jsem taky kupoval 4x, u všech stejný problém.
|
4.3.18, 21:36 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
můžeš taky ty světla odpojit vytáhnpout konektor tak přijdeš na místo kde je problém
|
5.3.18, 07:37 |
|
|
varok
|
Milošu, u feliny už jsou celé zadní světla komplet dole, nejsou dělené. Tím husím krkem vedou do 5. dveří jen káblíky pro vyhřívání skla, osvětlení spz, stěrač. Jedině že by to dělaly světýlka na SPZ a dráty potrhané jak jsi psal.
Deevy: Nebude to klasika, tedy mokrý pojistkový panel pod palubkou? Ale taky bych všechno odpojil, tedy celé přední levé i zadní levě světlo a zkusil nastartovat, jestli to bude dobré. Pokud neprasknou pojistky, tak bych zapojil jen jedno světlo, třeba jen to zadní. A tak dále až přijdete na problém.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
5.3.18, 10:39 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
já to kdysi dávno měl, 22 jsem propojil natvrdo pořádným drátem a z husího krku vyšel kouřový signál, to osvětlení spz se tam nějak blbě potkalo
|
5.3.18, 11:34 |
|
|
Deevy
|
Momentálně jsem zkusil jednu věc, jelikož se mi opět rozbil spínač a ještě nemám nový, zkoušel jsem spínač rozebrat a trochu ho opravit, aby fungoval aspoň dočasně. Po tom co jsem dal 22 pojistku novou jsem zkusil sešlápnout brzdu, což vždy zapříčinilo to, že se všechno rozsvítilo, jak je napsáno nahoře, po sešlápnutí brzdy mi praskla ta nová spojka, tak jsem zkusil spínač dát pryč, s novou spojkou a sešlápnul jsem brzdu, spojka byla v pořádku a nic se nerozsvítilo. Nevím jestli to tak má být, že se nic nemůže rozsvítit, když tam není spínač, ale jak to vypadá, možná to bude někde od spínače, na to už bohužel budu muset najít autoelektrikáře. + jsem zapomněl dodat, že se to všechno děje i při vypnutém motoru.
|
5.3.18, 12:18 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Ja cekam, kdy napises, ze ti auto shorelo. Je mnohem rozumnejsi pouzit nejakej zkratmetr (třeba i místo pojistky dat zarovku) a postupne odpojovat věci dokud zarovka nezhasne. Pak zas muzes třeba i pripojovat jednotlivý obvody a poznáš, kde je problém.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
5.3.18, 13:13 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|