Tak dnes mi môj spoľahlivý motor AHF odišiel do večných lovíšť... za v celku pohodovej jazdy motor zhasol,hneď som vyradil a plachtil ešte kilometer.Na naštartovanie nereagoval,ani ho nepretočilo...Tak ma odtiahli domov ešte cca 50km na lane.. Čiastočná pitva odhalila: odlomená špička vstreku cca 1cm,odlomený žhavič cca 5mm,zlomený ventil.To všetko na treťom valci... motor mal najazdených poctivých 348 000 km.Otázka znie,čo ďalej?Jeden motor sa mi tu váľa,ale neviem v akom je stave vovnútri-vonku je roztečený ja sviňa.. Čím sa toto mohlo prihodiť?K demontáži hlavy som sa ešte nedostal... len ho kompletne odstrojil.
Pravděpodobně to všechno napáchal ten zlomený ventil.. Kdysi se říkalo, že u TDI se uklepávají ventily vlivem používání long life olejů, kdy dochází k lehkému přidírání ventilu ve vodítku a nakonec se uklepe talířek..co je na tom pravdy těžko říct, osobně jsem se s tím nesetkal.
Asi bych aspoň zhodil hlavu a kouknul, jak vypadá píst, povrch válce, spalovací prostor..možná bych měl trošku strach i o ojnici..
_________________ škoda 105S (Blanka)1984 438 000km-kdykoliv kamkoliv... škoda 125L (Bobiš)1988 70 000km-přepych a pohodlí škoda 100L (Šmoulinka)1974 204 000km-tradice a jistota škoda 110R 1977 152tk škoda felicia 1.3MPi 255tk+1.3 MPi Kombi LPG 444tk OctaviaII 1,9tdi 462tk
17.5.19, 21:52
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27228 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
Re: 1.9tdi
nejsi první ani poslední komu upadnul ventil na třetím válci, je to poměrně běžná závada, dej novej píst a hlavu a jezdi dál
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
18.5.19, 15:37
Lamač
Hej,čo som tak zbežne sondoval po forach,tak sa to stáva.Long life olejom to nemohlo byť,ten totiž nepoužívam a poctivo mením (resp menil som) 15tkm.V pondelok,alebo utorok sa pokúsim dať dole hlavu a uvidíme...Problém je v tom že nevyjdem ani na nájazdy,spustiť vodu a olej...
long life oleje dávat jim něco na vinu je výplod lidí kteří o nich vůbec nic neví, lamač dělal jsem to v létě na ahf motor zasyčel a konec, byl vykleplý vstřik polámal se držák vstřiku, hlava trochu dotukaná nechal jsem ji přebrousit spravit hlavař akorát nadával že kanály šly těžko vybrousit, že si na tom odvařil fortunu, majitel jezdil na řízkový olej, nové těsněné, už ani nevím jestli se ten vstřik měnil nebo rášil a jezdí to dál žádné drama
19.5.19, 10:39
Lamač
Tak dnes som zhodil hlavu- piest je roztavený,zbytka vstreku a okolitého hliníku som vybral z turba,tanierik ventilu zlomený a druhý ventil zahnutý...
[quote="Lamač"]Tak dnes som zhodil hlavu- piest je roztavený,zbytka vstreku a okolitého hliníku som vybral z turba,
za v celku pohodovej jazdy motor zhasol,hneď som vyradil a plachtil ešte kilometer.
no nevím to asi pohodové moc nebylo že se tavil píst
22.5.19, 19:24
Lamač
Ok,tak neviem či je roztavený,ale ten tanierik ventilu ho dobabral kvalitne : fotky tu: https://jozo1009.rajce.idnes.cz/golf#SDC16698.jpg A pohodova jazda to bola,tomu ver,radary mali vtedy cajti plnú riť...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 25 návštevníků