no ja videl par systemu LPG na novejsich autech a neni to nic jineho nez se plyn je pousten do sani ctyrmi elektroventily....tak proc tedy treba z tehle elmagnetickych ventilu nevyrobit ventili pro LPg a ovladat je ridici jednotkou..potom volbou vhodeho prumeru by se dalo docilit toho aby pri urcitem case otevreni...slo do motoru optimalni mnozstvi plynu.....no a diky lambde si jednotka uz bohatost doladi
_________________ Jaguar XJS 1986 zlata Skoda Fabia Combi zlata Pak ještě tři letadla a čtyři helikoptéry
5.4.09, 23:02
Reklama
Reklama
Viky
Pan Kapitán
No ale to by byl zasah do LPG a kdo ti udela revizi?
Takhle to sundas kdy se ti zlibi. Navic vstrikovani spina synchronne s otacenim, kdezto tohle muze o dost min casto.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
však to je už sekvenčné vstrekovanie...
ale to zasa nieje také jednoduché...
najčastejšie to kopíruje vstrekovače benzínu ktoré to odpojí a pripojí vstrekovač LPG, a s doby vstreku benzínového vstrekovača prepočíta dobu vstreku LPG vstrekovača...
menej častý, zložitejší systém sekvenčného vstekovania má vlastnú LPG jednotku ktorá riadi vstrek samostatne ale tá musí sledovať snímač otáčok (hall), potenciometer klapky, lambdu, teploty motora aj nasávaného vzuchu.... tieto systémy bývajú väčšinou montované výrobcom priamo vo fabrike a spravidla RJ benzínová je vlastne jeden celok s RJ LPG...
michalkatka píše:
však to je už sekvenčné vstrekovanie...
ale to zasa nieje také jednoduché...
najčastejšie to kopíruje vstrekovače benzínu ktoré to odpojí a pripojí vstrekovač LPG, a s doby vstreku benzínového vstrekovača prepočíta dobu vstreku LPG vstrekovača...
menej častý, zložitejší systém sekvenčného vstekovania má vlastnú LPG jednotku ktorá riadi vstrek samostatne ale tá musí sledovať snímač otáčok (hall), potenciometer klapky, lambdu, teploty motora aj nasávaného vzuchu.... tieto systémy bývajú väčšinou montované výrobcom priamo vo fabrike a spravidla RJ benzínová je vlastne jeden celok s RJ LPG...
vsak ja to tak myslel odpojit bezninove vstriky a misto nich pripojit tyhle elektroventily...jen pouzit vhodne otryskovani aby vyhovovala doba otevreni co je nastavena pro benzin...ale mas pravdu s tou revizi...a tak....
_________________ Jaguar XJS 1986 zlata Skoda Fabia Combi zlata Pak ještě tři letadla a čtyři helikoptéry
6.4.09, 20:26
Viky
Pan Kapitán
Eduv report
Tak sme byli vcera s Edou na mereni emisi a uz asi vim, proc je ta moje sonda vadna, zda se ze ukazuje chudsi smes nez je ve skutecnosti (coz je znamka znacneho opotrebeni).
Vzhledem k tomu ze pri prehrati mi to zacne zrejme palit olej, tak bylo celkove mereni dost nesnadne, ale prvotni vysledek je dobry.
Kdyz mi svitily 2 zluty LED (coz povazuju za moc bohatou smes), tak byly CO na cca 2.7%, po ubrani bohatosti (lambda zacla davat pod 100mV) to spadlo na 0.57%, hranici ted nevim.... 1.7% nebo 1.5%?
S nejvetsi pravdepodobnosti je moje sonda ujeta tak 100mV do chudy smesi, ale pro potreby karburatoru je to furt jeste prijatelny vysledek.
Panum na ME se lambda libila.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Jůůů...krása a pochvala.
_________________ Škoda 130 RAPID 1987 - 743.136 "Kdo nemá Rapida jistě život proklíná." UNDER RECONSTRUCTION BMW E46 330xi Touring 2001 - Objem ničím nenahradíš. Zakládající člen Coupé clubu TW Škoda 743 Forever Team Člen klubu ostrých motorů TW
25.4.09, 09:11
Veteranista
Junior TW team
Re: Prototyp na svete
Viky píše:
Myslim ze A277D vyhovuje velmi dobre.
Jinak pro technicky zdatne: Dolni rozsah je 0V, horni je 1.38V, tzn. dve diody v serii krmeny pres 10k z 12V. Nebude to asi nejak extra stabilni, ale zato se na tom nemusi nic stelovat. Posledni 2 led jsou teoreticky naprd, nebo na hoodne bohatou smes, tak uvidime.
Chip stoji 55,- LEDky asitak po 2,-..... myslim ze ta stavebnice se vyplati, ale musis si to sam spajet. Ta stavebnice chce asi nejaky malinky upravy, ale zakladni zapojeni je urcite stejny. Akorat ja mam rozsah napevno a ne regulovatelnej.
Existuje nějaký scháme na tenhle udělátor?Ten odkaz na stavebnici nefunguje a ani jsem na tom webu nenašel něco, co by mi naznačovalo, že by to mohl být ono
Příspěvky: 3 Bydliště: Historic Race and Sports Car Klub hradec Králové
Re: lambda
Když dám 4 rku a jedu 60km/h křičí kontrolka na palubce - motoru -. Přidám plyn, zhasne, může to být tím, že lamba dostává chudou směs ? Jezdím na LPG.
24.1.12, 11:45
Veteranista
Junior TW team
Tohle je prostě chyba těch nových Zetorů, ale prej ty nejnovější to mají už vyřešené.
Veteranista: Katalogovy zapojeni A277D si sezen. Jestli to nerozlustis, rekni si nekomu at to vyrobi. Shellby.k8: Vubec nevim o cem to mluvis. Kdybys aspon sdelil co mas za vuz, jaky LPG system apod... bylo by to vhodne.
Kus historie. Hned mi blesklo hlavou, že jsem to snad dělal já a jak běželo video a viděl dílnu, tak to bylo jasné. Bude tomu 12let.
_________________ Škoda 130 RAPID 1987 - 743.136 "Kdo nemá Rapida jistě život proklíná." UNDER RECONSTRUCTION BMW E46 330xi Touring 2001 - Objem ničím nenahradíš. Zakládající člen Coupé clubu TW Škoda 743 Forever Team Člen klubu ostrých motorů TW
29.11.20, 10:12
Viky
Pan Kapitán
Jojo, presne tak. Uz je to par let, ale i dneska to ma svoji hodnotu. Ten indikator porad funguje, akorat to mam teda uz v jinych svodech.
Hodil jsem to ted na YT (na TW to uz neni, nemelo to zalohovani), protoze jsem narazil na cloveka (Kutilovna), co zkousi naladit na motor z Feldy 4 karbecy ze silnicni motorky a dela to podle ucha.
To původní téma už nemohu najít, ale nejde v podstatě o LED voltmetr? Ten IO A277D už asi sehnat nejde, ale jsou nové typy LM3914 a LM 3915, teď nevím který umí jen ten bodový provoz. Jeden ukazuje přímo celý pásek rozsvícených LED diod a druhý dělá to co tenhle indikátor, tedy vždy jen jedna rozsvícená LED. A obvod není ani tak moc drahý.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
Naposledy upravil varok dne 29.11.20, 12:32, celkově upraveno 1
29.11.20, 11:22
Viky
Pan Kapitán
Jde o LED voltmetr, ale musi bejt dost rychlej aby to fungovalo.
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 21 návštevníků