|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 13 ] |
|
Volnoběžné otáčky(nestandardní problém-řešení dosud nenalez)
Autor |
Zpráva |
Rovano
|
Volnoběžné otáčky(nestandardní problém-řešení dosud nenalez)
Felicie r.v.94 BMM 50kW, nalítáno 200 000km.
V zimě se mi někdy stává, že když nastartuji studenej motor, nepřidaj se otáčky na 1200/min, ale drží jen 800/min a postupně padaj dolů a kdybych nepřidal plyn, motor zhasne. Pokud přidám plyn, zas to drží myslím těch 800/min a potom opět padá dolů.
Taky se mi víckrát stalo a nemusela být zima, že jsem nakopl studenej motor (ale ten den už jel), zařadil zpátečku, vycouval, dal tam neutrál a otáčky byli na 300/min. Po přidání plynu dále normál.
Dále...
Stalo se mi, že jsem jednou auto rychle odpích, neroztáh eště jedničku a opět musel brzdit. Otáčky zůstali na volnoběhu viset na hodnotě 2000/min. Rozjel jsem se se spojkou a potom plynem a pak už to bylo dobrý.
Přečet jsem dnes na netu diskuze, studoval čidla a schémata, ale konkrétní řešení mě nenapadlo.
V autě je prakticky jen 2 roky starý teplotní čidlo kapaliny. Snímač otáček byl čištěn. Je na vině on? Klapka? Nebo je to úplně někde inde?
Díky za odpovědi.
Rovano
|
31.5.06, 19:13 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Rovano
|
Ještě dodám co se mi stávalo a teď už nějak ne. Když nastartuju a rozjedu se a mám nohu lehce na plynu, že se auto za asi takové 3 sekundy jakoby probudí (vystřelí). Asi zpožděná reakce ŘJ a úprava směsi?
|
31.5.06, 19:51 |
|
|
Bukaj
|
No, viděl bych to spíš na mechanickou závadu - přidírá se klapka nebo tak něco...
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
31.5.06, 20:19 |
|
|
Rovano
|
A to spravím jak? Čištění?
|
31.5.06, 20:57 |
|
|
Honzik.t
|
Re: Volnoběžné otáčky(nestandardní problém-řešení dosud nena
Me se taky držely otáčky po nastartování nízko, vymenil jsem zapalovací kabely a bylo to v pohodě. Nestojí to moc a pomůže to.
|
1.6.06, 05:41 |
|
|
Jakub120GLS
|
Co Generálka??? většina felicií má životnost motoru za sebou cca po 150tis.... (záleží na tom,jak jezdíš - pokud bereš dálnice 160km/h - tak tě nic jiného nečeká a myslím si,že žádnou klapkou to nebude) - prostě to nemá tlaky a elektronika neví co s tím,protože lambda sonda detekuje příliš bohatou směs - tedy spíše nespálenou a snaží se bophatost směsi snížit...
PS:tohle je pouze jedna z možností,proč se to děje...
|
1.6.06, 06:58 |
|
|
Rovano
|
160km/h to ani nejede )
Nevím proč, ale když sem testoval maximálku, chová se to jak s omezovačem. Když jsem jel sám vytáhl jsem se na 152km/h. Ve 4 lidech těžší auto na stejném úseku povětrnostní podmínky to samý... zase 152 km/h.
Ten motor není po smrti. Je o něj staráno. Na diagnostice byl a to by něco hlásilo s tlakem ve válcech, kdyby to bylo v nepořádku ne? Nebo něco jinýho.
Zapalovací kabely? Jde je nějak proměřit?
|
1.6.06, 10:12 |
|
|
Rovano
|
Ty kabely to nebudou. To bych měl otáčky stále nízký.
|
1.6.06, 10:16 |
|
|
Honzik.t
|
ja měl ty otáčky nízký jen po startu, pak už se držely dobře, záleží jak sou ty kabely starý a kolik je na nich najeto, jestli ještě nikdy nebyli měněný tak by to chtělo i tak.Ty kabely mě napadly pro to že mi to po rozjezdu jelo chvilku jako mrtvý a pak se to najednou chytilo. Kabely stojí 240 tak to není tolik. možná by to mohl být i benzínový filtr jestli je dlouho neměněnej
|
1.6.06, 11:39 |
|
|
Rovano_
|
Díky moc! Přesně jak sem psal a ty taky... Chvilku po rozjetí nic moc na plyn a potom to vystřelí ) No.. ty kabely pokud stojí jen 240kč určo vyměním. Jinak na palivovej filtr se chystám..peněženka není bezedná.-)
|
1.6.06, 11:49 |
|
|
Rovano_
|
i když stále mi vrtá hlavou to postupné snižování otáček.
|
1.6.06, 11:52 |
|
|
big.boss
|
Mě se taky dost často stává ze po studeném startu se tomu nechce a noha na podlaze, pak najednou to škubne a táhne. Mám najeto 135 000 a motor občas dostane na frak. Ty kabely asi taky vyměním, snad to pomůže.
|
1.6.06, 14:17 |
|
|
Rovano
|
Já se jen lehce rozjíždím na jedničku. U nás to ani jinak na parkálu nejde. Dost těsno. A musím počítat s tím, že to po startu po pár sekundách zrychlý. Ty máš nohu až na podlaze?:-)
_________________ Škoda Felicie 1.3L GLX 50kW 94'
|
1.6.06, 14:29 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|