Autor |
Zpráva |
czrider
|
otáčkoměr favorit
Dobrý den, mám takový problém u mého favoritu (4/93) neukazuje správně otáčkoměr když dám plyn skoro na podlahu a motor se nedá už pomalu poslouchat tak otáčkoměr ukazuje 2500 otáček. A na volnoběh se rafička pohybuje u nějakých 200 otáček. Neví někdo co s tím? A je to ještě verze s karburátorem ale otáčkoměr je už novější (vyznačené zelené pole otáček od 2000 do 3500
|
6.9.07, 18:33 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Kristensen
|
Re: otáčkoměr favorit
czrider píše: Dobrý den, mám takový problém u mého favoritu (4/93) neukazuje správně otáčkoměr když dám plyn skoro na podlahu a motor se nedá už pomalu poslouchat tak otáčkoměr ukazuje 2500 otáček. A na volnoběh se rafička pohybuje u nějakých 200 otáček. Neví někdo co s tím? A je to ještě verze s karburátorem ale otáčkoměr je už novější (vyznačené zelené pole otáček od 2000 do 3500
V první řadě projdi kostry palubovky a zda na cívce držej všechny kabely, pokud to bude OK tak je to v budíku a to asi bude nejlepší vyměnit.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
6.9.07, 20:53 |
|
|
michalkatka
|
czrider píše: Dobrý den, mám takový problém u mého favoritu (4/93) neukazuje správně otáčkoměr když dám plyn skoro na podlahu a motor se nedá už pomalu poslouchat tak otáčkoměr ukazuje 2500 otáček. A na volnoběh se rafička pohybuje u nějakých 200 otáček. Neví někdo co s tím? A je to ještě verze s karburátorem ale otáčkoměr je už novější (vyznačené zelené pole otáček od 2000 do 3500
ten nový otáčkomer je s karburátorovej verzie, alebo jednobod BMM???
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
7.9.07, 08:02 |
|
|
Kaliban123
|
Když jsme u těch otáčkoměrů a rozdílů mezi karbem a bmm v čem se liší? By mě to celkem zajímalo hlavně z toho důvodu, že mám favorita karb a dával jsem si do auta palubku a přístrojovku z feldy s otáčkoměrem a v pohodě mi funguje takže mě překvapuje že je v tom nějaký rozdíl. Jediné co hapruje je že při volnoběhu dokáže ručička ukazovat 7000rpm a když se jí chce tak klidně i víc prostě lítá jak vzteklá, ale to možná bude nedokonalým připojením
|
7.9.07, 08:20 |
|
|
michalkatka
|
Kaliban123 píše: Když jsme u těch otáčkoměrů a rozdílů mezi karbem a bmm v čem se liší? By mě to celkem zajímalo hlavně z toho důvodu, že mám favorita karb a dával jsem si do auta palubku a přístrojovku z feldy s otáčkoměrem a v pohodě mi funguje takže mě překvapuje že je v tom nějaký rozdíl. Jediné co hapruje je že při volnoběhu dokáže ručička ukazovat 7000rpm a když se jí chce tak klidně i víc prostě lítá jak vzteklá, ale to možná bude nedokonalým připojením
u BMM berie otáčkomer signál s RJ, neviem či impulzy, alebo napätie? a u karbovej verzie to berie s indučky... a zámenné že vraj nie sú...
|
7.9.07, 08:35 |
|
|
Kaliban123
|
michalkatka píše: Kaliban123 píše: Když jsme u těch otáčkoměrů a rozdílů mezi karbem a bmm v čem se liší? By mě to celkem zajímalo hlavně z toho důvodu, že mám favorita karb a dával jsem si do auta palubku a přístrojovku z feldy s otáčkoměrem a v pohodě mi funguje takže mě překvapuje že je v tom nějaký rozdíl. Jediné co hapruje je že při volnoběhu dokáže ručička ukazovat 7000rpm a když se jí chce tak klidně i víc prostě lítá jak vzteklá, ale to možná bude nedokonalým připojením u BMM berie otáčkomer signál s RJ, neviem či impulzy, alebo napätie? a u karbovej verzie to berie s indučky... a zámenné že vraj nie sú...
No právě proto mě překvapuje že mi to funguje přece feldy mají taky ŘJ
|
7.9.07, 09:01 |
|
|
michalkatka
|
Kaliban123 píše: feldy mají taky ŘJ
budem mať možnosť to vyskúšať, hodím BMM budíky do mojeho karbecového....
|
7.9.07, 09:04 |
|
|
Kaliban123
|
To jsem zvědav na výsledek pokusu. Já totiž ani netuším jestli ty moje budíky nejsou upravované dostal jsem auto (favorita) kde to tak už bylo a celá svorkovnice je předělaná tak aby tam šly zapojit favo konektory jenže kdo se v tom má teď vyznat navíc občas zlobí palivoměr tak že ukazuje pořád plnou nádrž, ale stačí vypnout a zapnout zapalování a v pohodě.
|
7.9.07, 09:11 |
|
|
wordy
|
mám novy typ na karbecovom,a vpohode ide.na novom verzy je srob na nastavenie otácok,ale na starom to neni.na diagnostike som to nastavoval,a az potom montoval,
|
7.9.07, 10:35 |
|
|
patrik-hp
|
Kup novej otáčkoměr.
|
7.9.07, 14:32 |
|
|
czrider
|
Problém vyřešen byl rozladěn jen potenciometr co je zezadu na budíku nechápu že ho někdo nezákapnul barvou proti otáčení. Děkuji všem za rady, nakonec stačilo jen pootočit šroubováčkem
|
8.9.07, 15:00 |
|
|
Nepér
|
Nojo, ale o kolik? Já to srovnával na generátoru... chce to obdelníky, se ss složkou.
Převod Hz -> ot /min je pak přes 30, takže
50Hz -> 1500ot/min
100Hz -> 3000ot/min
...
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
8.9.07, 16:03 |
|
|
czrider
|
Nepér píše: Nojo, ale o kolik? Já to srovnával na generátoru... chce to obdelníky, se ss složkou. Převod Hz -> ot /min je pak přes 30, takže 50Hz -> 1500ot/min 100Hz -> 3000ot/min ...
Já to nastavoval podle rychloměru. Zvedl jsem auto na špalky a měl jsem zjištěno kolik otáček má mít na dvojku při rychlosti třeba 30km/h . Ale až pojedu na emise tak si to schválně nechám zkalibrovat od nich.
|
9.9.07, 09:29 |
|
|
Nepér
|
Tachometru se dá věřit ještě míň, jeho předepsaná tolerance je +3 až +8%
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
9.9.07, 11:46 |
|
|