tahanie riadenia dolava, pri spiatocke doprava
Autor |
Zpráva |
deekay
Voditelj brodice
|
tahanie riadenia dolava, pri spiatocke doprava
zdravim
na Favorite r.v. 1990 mi po GO brzd zacalo tahat riadenie dolava a pri cuvani doprava (v smere normalnej jazdy). dal som teda nastavit geometriu. nepomohlo.
skontroloval som parkovaciu brzdu, ci nahodou nepribrzduje jedno koleso. vse ok.
klby su nove, geometra nastavena, brzdy ok, tlmice nove...
tak preco to stale taha? zeby nesuosost naprav? ale preco zrazu? a este auto nebolo ani burane....
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
14.12.06, 17:34 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Bukaj
|
Když píšeš po GO brzd a předtim to nedělalo, tak hledej chybu v brzdách...
...nějaké kolo přibržďuje
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
14.12.06, 20:11 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
Bukaj píše: Když píšeš po GO brzd a předtim to nedělalo, tak hledej chybu v brzdách... ...nějaké kolo přibržďuje
ale to by tahalo do jednej strany snad, nie? a nie zakazdym na opacnu.
pozrem to v kazom pripade
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
14.12.06, 21:09 |
|
|
elegant
|
deekay píše: Bukaj píše: Když píšeš po GO brzd a předtim to nedělalo, tak hledej chybu v brzdách... ...nějaké kolo přibržďuje ale to by tahalo do jednej strany snad, nie? a nie zakazdym na opacnu. pozrem to v kazom pripade
Sleduj stopy, po ktorých si šiel... (tým myslým, že pozri všetko, čoho si sa chytal počas tej výmene brzd)
_________________ R.I.P. Škoda 120L, r.v. 1979; eMko so srdcom užovky (motor a napravy) R.I.P. BMW e39 530i r.v. 2000 Just because I'm paranoid doesn't mean they aren't out to get me! viewtopic.php?t=18421
|
14.12.06, 23:37 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
elegant píše: deekay píše: Bukaj píše: Když píšeš po GO brzd a předtim to nedělalo, tak hledej chybu v brzdách... ...nějaké kolo přibržďuje ale to by tahalo do jednej strany snad, nie? a nie zakazdym na opacnu. pozrem to v kazom pripade Sleduj stopy, po ktorých si šiel... (tým myslým, že pozri všetko, čoho si sa chytal počas tej výmene brzd)
no, menene to bolo v servise. zadne trubky boli tak zhrdzavene ze to bolo treba odpilit (!) tak som to nechal na servis. a tam vzdy pri oprave jedneho poseru dalsie. keby som mal naradie tak vzivote neidem do servisu.....
takze tak....
|
14.12.06, 23:49 |
|
|
Peter50kw
|
No po oprave brzd ti pribrzduje jedno koleso.
|
15.12.06, 22:04 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
asi ti tam domotali kola, musíš sdělat kola a na nápravu dát dvě se stejnou výškou běhounu, já to měřím na stole vodní váhou miloš
|
17.12.06, 11:07 |
|
|
Nepér
|
Jo, to je možný, mě to táhlo trošku doleva, prohodil jsem přední kola a pak to táhlo hodně doprava. Dal jsem dopředu kola ze zadní nápravy a jelo to rovně...
Blbě, nebo jinak sjetý kola na přední nápravě to můžou způsobovat.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
17.12.06, 11:48 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
Kolesa som pomenil vselijak, gumy su len rok stare, najazdenych cca 3000km s dobre nastavenou geometriu....
problem ostal.
auto bolo v servise, geometria ako ma byt, ziadne koleso nepribrzduje. jedine co typka v servise napadlo je ze mi moze nastavit zbiehavost tak aby mi to trochu zacalo tahat na opacnu stranu a tym by sa to vykompenzovalo. samozrejme som to zamietol lebo to je blbost, nehovoriac o tom ze pneumatiky by sa mi zbiehali uplne zle....
posledna vec co nas napadla je ze je uvolneny, resp. opotrebeny silentblok drziaci rameno napravy laveho predneho kolesa. vraj to nevadi a mam s tym jazdit kym sa to nedosere viac
|
17.12.06, 15:29 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
tygumy co drží spodní ramena, ty musíš slyšet při rozjezdu, jak to ptáskají pod nohama, je vyměn, pokud to nemáš nadměrně zkorodované, tak je výměna rychlá a za pár korun miloš
|
17.12.06, 17:10 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
slovacek.milos píše: tygumy co drží spodní ramena, ty musíš slyšet při rozjezdu, jak to ptáskají pod nohama, je vyměn, pokud to nemáš nadměrně zkorodované, tak je výměna rychlá a za pár korun miloš
nie je pocut absolutne ziadny zvlastny zvuk fakt ani v servise mi nevedeli naisto povedat co s tym je...
na prednej naprave je vsetko okrem ramen a niektorych silentblokov nove. Capy, homokynetaky...
nemoze byt chyba v riadeni?
|
17.12.06, 20:20 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
uz som na to prisiel..... zle zjazdene gumy a nevyvazene
dakujem vsetkym za rady
|
20.12.06, 20:56 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
deekay píše: uz som na to prisiel..... zle zjazdene gumy a nevyvazene dakujem vsetkym za rady
a robi to zas: ked sa pomaly rozbieham po parkovisku (do 10 kph) pustim volant, tak trha doprava, ako ked tahate psa za voditko, rpste trh trh trh, ze by krive koleso? dim rychlejsie idem tym menej to citit.
vymlety silentblok na ramene? klb?
|
18.9.07, 14:00 |
|
|
Kristensen
|
deekay píše: deekay píše: uz som na to prisiel..... zle zjazdene gumy a nevyvazene dakujem vsetkym za rady a robi to zas: ked sa pomaly rozbieham po parkovisku (do 10 kph) pustim volant, tak trha doprava, ako ked tahate psa za voditko, rpste trh trh trh, ze by krive koleso? dim rychlejsie idem tym menej to citit. vymlety silentblok na ramene? klb?
Podívej se na manžety na homokin. kloubech jestli náhodou není roztrhlá, pokud by byla tak se může klidně dostávat do kloubu mezi kuličky a v tu chvíli to bude nádherně tahat za volant. Nejlíp vytočit kolo k sobě a někde na parkovišti strkat do auta a koukat na ni jestli není roztrhlá
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
18.9.07, 14:08 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
Kristensen píše: deekay píše: deekay píše: uz som na to prisiel..... zle zjazdene gumy a nevyvazene dakujem vsetkym za rady a robi to zas: ked sa pomaly rozbieham po parkovisku (do 10 kph) pustim volant, tak trha doprava, ako ked tahate psa za voditko, rpste trh trh trh, ze by krive koleso? dim rychlejsie idem tym menej to citit. vymlety silentblok na ramene? klb? Podívej se na manžety na homokin. kloubech jestli náhodou není roztrhlá, pokud by byla tak se může klidně dostávat do kloubu mezi kuličky a v tu chvíli to bude nádherně tahat za volant. Nejlíp vytočit kolo k sobě a někde na parkovišti strkat do auta a koukat na ni jestli není roztrhlá
manzety su ok
|
18.9.07, 16:50 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|