Autor |
Zpráva |
Vít
Hluchoň
|
ventilátor topení fávo
mám ve favoritu standardní topení, no a jak se pustí větrák, tak skřípou uhlíky, dlouhý jsou dost. Když je umeju technickým benzínem, chvíli to pomůže, ale to asi jen do doby, než se ten benzín úplně odpaří. Pak to zase skřípe vrže, chrastí... copak by se s tím dalo udělat v rámci zachování původního topení, neboť feldu nechci?
|
30.9.07, 09:02 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
ventYl
|
nie su velke vole v loziskach, alebo tak nieco?
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
30.9.07, 09:09 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
ne, skřípou jen uhlíky
|
30.9.07, 09:13 |
|
|
David
|
Vít Široký píše: ne, skřípou jen uhlíky skus projet jehlou ty drážky na tom rotoru po kterém ti behají ty uhlíky to by mohlo pomoct už je to asi sjetý a dochází pak k velkému jiskření a to dělá tu neplechu.
_________________ Škoda fabia combi 1.2 TSI 63kw 1.10.2010
http://voltys.rajce.idnes.cz/Fabia/
|
30.9.07, 09:47 |
|
|
cyz
|
David píše: Vít Široký píše: ne, skřípou jen uhlíky skus projet jehlou ty drážky na tom rotoru po kterém ti behají ty uhlíky to by mohlo pomoct už je to asi sjetý a dochází pak k velkému jiskření a to dělá tu neplechu.
Vyčisti lihem nebo benzínem komutátor a zkus tu plochu co se dotýká trochu přejet smirkem, zdrsnit.
|
30.9.07, 10:36 |
|
|
michalkatka
|
ešte som nepočul na Fave pískať uhlíky vždy to robia ložiska a niekedy aj rezonujúce plasty...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
30.9.07, 11:24 |
|
|
Radic
|
michalkatka píše: ešte som nepočul na Fave pískať uhlíky vždy to robia ložiska a niekedy aj rezonujúce plasty...
ale fabie hodne piskaji...uz sem to zazil tak ve ctyrech...
_________________ Škoda 135 Rapid Ford S-max TDCi Volvo S60 AWDoff 2.4T Škoda 742 Forever Team Škoda TW Coupe Club
|
30.9.07, 11:26 |
|
|
michalkatka
|
Radic píše: ale fabie hodne piskaji...uz sem to zazil tak ve ctyrech...
uhlíky
|
30.9.07, 11:28 |
|
|
Radic
|
michalkatka píše: Radic píše: ale fabie hodne piskaji...uz sem to zazil tak ve ctyrech... uhlíky
presne to nevim...ale poste kdyz byl zaply vetrak tak to piskalo takovym silenym tonem...ve vsech stejne. Neni to moje auto tak se o to nezajimam
_________________ Škoda 135 Rapid Ford S-max TDCi Volvo S60 AWDoff 2.4T Škoda 742 Forever Team Škoda TW Coupe Club
|
30.9.07, 11:39 |
|
|
michalkatka
|
Radic píše: michalkatka píše: Radic píše: ale fabie hodne piskaji...uz sem to zazil tak ve ctyrech... uhlíky presne to nevim...ale poste kdyz byl zaply vetrak tak to piskalo takovym silenym tonem...ve vsech stejne. Neni to moje auto tak se o to nezajimam
to na 90% robia ložiská, a zvyšok rezonujúce plasty... s pískajúcimi uhlíkmi som sa nestretol ešte na žiadnom elektromotore...
|
30.9.07, 11:47 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
michalkatka píše: ešte som nepočul na Fave pískať uhlíky vždy to robia ložiska a niekedy aj rezonujúce plasty... , uhlíky jsem odhalil tak, že jsem měl puštěný ventilátor, oddělal kryt a koukal, no a vidím uhlíky, tak si říkám, třeba to jsou oni, kápnul jsem tam techničák a dokud po něm uhlíky klouzaly, tak to šlapalo potichu a v pohodě (a kapal jsem ho jen na komutátor)
|
30.9.07, 11:48 |
|
|
michalkatka
|
Vít Široký píše: michalkatka píše: ešte som nepočul na Fave pískať uhlíky vždy to robia ložiska a niekedy aj rezonujúce plasty... , uhlíky jsem odhalil tak, že jsem měl puštěný ventilátor, oddělal kryt a koukal, no a vidím uhlíky, tak si říkám, třeba to jsou oni, kápnul jsem tam techničák a dokud po něm uhlíky klouzaly, tak to šlapalo potichu a v pohodě (a kapal jsem ho jen na komutátor)
dobre vedieť skúsim aj ja, ja vždy zoberiem s tej vazeliny čo je na homokyno kĺby a s ňou namažem ložiská a je to ok...
robilo to iba na jednej, alebo na všetkých rýchlostiach
|
30.9.07, 11:53 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
na všech, ale na první je to slyšet v autě nejvíc, na druhou a třetí už to hluk proudícího vzduchu přehluší, nejhorší, že se ten benzín odpaří a chrastí to znova , ale ložiska můžu zkusit namazat taky, tomu neublížím
|
30.9.07, 12:19 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Vít Široký píše: na všech, ale na první je to slyšet v autě nejvíc, na druhou a třetí už to hluk proudícího vzduchu přehluší, nejhorší, že se ten benzín odpaří a chrastí to znova , ale ložiska můžu zkusit namazat taky, tomu neublížím
tak namaž i ten komutátor třeba to přijde k rozumu miloš
|
30.9.07, 13:36 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
slovacek.milos píše: Vít Široký píše: na všech, ale na první je to slyšet v autě nejvíc, na druhou a třetí už to hluk proudícího vzduchu přehluší, nejhorší, že se ten benzín odpaří a chrastí to znova , ale ložiska můžu zkusit namazat taky, tomu neublížím tak namaž i ten komutátor třeba to přijde k rozumu miloš copak můžu mazat nějakou vazelínou komutátor?
|
30.9.07, 13:44 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|