Autor |
Zpráva |
Drak
|
Tak jedině špatně poskládanej, to je obyč, nebo reduktor? A hřeje se ten startér, když točíš?
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
9.10.07, 15:25 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
petr petr
|
DRYVER píše: Vazne nikdo nema zadne napada co sim?? Ze by odesel stator to se mi zas verit nechce
Máš dobře prohřáté ty cínované uhlíky ???Protože jsi teda frajer jestli jsi to prohřál klasickou trafo páječkou já to dělám velkou páječkou 380W a musím si dát velký pozor aby ti to lanko co vede k uhlíku nenatáhlo cín,protože ztvrdne a pak není ohebné a nemusí se uhlík dostat až na komutátor.Taky se hodně stává že se ti během startování odcínuje pruchodem velkého proudu a zahřátí se ti uhlík odlepí v místě cínování (originál jsou uhlíky bodované).
Jinak mám tady jeden stator který když je startér rozložený tak je v pořádku a jak ho složíš tak má nejspíš jedna větev zkrat a startér nemá sílu a odběr kolem 250A.Takře může být klidně i vadný stator. Měřit. zkoušet, hledat
Hodně štěstí.
|
9.10.07, 19:23 |
|
|
petr petr
|
Re: Starter felicie
slovacek.milos píše: DRYVER píše: Pokousel sem se znamemu opravit starter do felicie, nove uhliky, sehnal sem i novou kotvu, nove loziska do pastorku, ale starter v aute toci, dokonce i nastartuje ale nema vubec silu, nechce se mu proste otacet, Ted to chyta ale co to udela az bude zima? nejake napady co by mohlo byt jeste spatne? třeba rotor KO to bys musel zkoušet lamelu po lamele, prosímtě a kolik ta oprava vyšla starter se tu dá koupit i za 900 má ho kámoš na pikapu jezdí denně, takový prcek to je a běžně koupíš za 1250 miloš
Pokud se nemění jen uhlíky tak to nemá cenu ani dělat, když si spočítáš volnoběžku,ložiska,uhlíky+práce, tak to radši koupit nový,protože jseš na ceně nového.Ale už jsem měl v ruce nějakou " ČÍNU " a ten teda nebyl vůbec kvalitní je sice levný aspoň jsem slyšel,ale už jsem viděl 3 auta kde byla v háji cívka. Jak ti vyšel Havířov???Jestli máš nějakou jinou prodejnu na díly tak dej vědět.
|
9.10.07, 19:31 |
|
|
DRYVER
|
Drak píše: Tak jedině špatně poskládanej, to je obyč, nebo reduktor? A hřeje se ten startér, když točíš?
Spatne poskladanej byt nemuze... Teda aspon doufam ze ne a myslim ze tam asi nic nejak otocit nejde. Je to klasicka felda = reduktor. Jestli se hreje sem nezkousel
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
9.10.07, 20:36 |
|
|
DRYVER
|
petr petr píše: Máš dobře prohřáté ty cínované uhlíky ???Protože jsi teda frajer jestli jsi to prohřál klasickou trafo páječkou já to dělám velkou páječkou 380W a musím si dát velký pozor aby ti to lanko co vede k uhlíku nenatáhlo cín,protože ztvrdne a pak není ohebné a nemusí se uhlík dostat až na komutátor.Taky se hodně stává že se ti během startování odcínuje pruchodem velkého proudu a zahřátí se ti uhlík odlepí v místě cínování (originál jsou uhlíky bodované). Jinak mám tady jeden stator který když je startér rozložený tak je v pořádku a jak ho složíš tak má nejspíš jedna větev zkrat a startér nemá sílu a odběr kolem 250A.Takře může být klidně i vadný stator. Měřit. zkoušet, hledat Hodně štěstí.
Myslim si ze to mam prohrate dobre - barva cinu vypada dobre a je vsude stejna. Lanko nenatahlo cin a je pekne ohebne - dokonce musim ty uhliky oblepit izolackou, aby me v tom chlivku drzeli nez to nasadim na kotvu (rotor) Samozrejme tu izolacku pak z toho sundam Uz sem ho mel asi 2x rozdelany a ty pajene uhliky sem kontroloval a nebylo to nijak odlepene nebo neco ... Jeste me napadlo ze kdyz sme tamy ty uhliky daval nove tak se mi z jednoho ustipl kousek rozku (cca 1,5 x 1,5 mm) ale to by na to nemelo mit vliv ne??? A jeste otazka - kolik by mel mit odber funkcni starter??
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
9.10.07, 20:42 |
|
|
Drak
|
špičkově i 800A, to nejde říct, záleží čím a jak protáčí.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
10.10.07, 06:23 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
semik je proste nacionalista a tak ho musite brat...
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
10.10.07, 10:50 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|