Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.11.24, 05:04

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 28 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 Geometrie 
Autor Zpráva
Mistr mechanik

Příspěvek 
fert.j píše:
Jura píše:
To je takovej problém si zajet na tu geošku? U nás v Brně to dělá týpek za tři stovky....zvedne si auto a já se na to můžu koukat...aspon si zkontroluju podvozek atd....
tak tady je geometrije aspon za 400 a podvozek si muzu skontrolovat v garazi na kanalu a nebo na rampe!

to neřeš pokud tam dáš das nebo škoda ti to vyjde, sbíhavost na chlup je v toleranci 2 stupně, se někdo zeptejte na STK, protože kdo na tom vydělává má z toho hotovou vědu, já se teda dívám po boku gumy kam směřuje zrak na zadní pneu a po výměně je to pořád stejné, sbíhavost dělám okem a světlomety na třetí šuplík a ještě jsem se nikdy nesekl miloš

10.10.07, 20:08
Pspvek Reklama

Příspěvek 
slovacek.milos píše:
fert.j píše:
Jura píše:
To je takovej problém si zajet na tu geošku? U nás v Brně to dělá týpek za tři stovky....zvedne si auto a já se na to můžu koukat...aspon si zkontroluju podvozek atd....
tak tady je geometrije aspon za 400 a podvozek si muzu skontrolovat v garazi na kanalu a nebo na rampe!

to neřeš pokud tam dáš das nebo škoda ti to vyjde, sbíhavost na chlup je v toleranci 2 stupně, se někdo zeptejte na STK, protože kdo na tom vydělává má z toho hotovou vědu, já se teda dívám po boku gumy kam směřuje zrak na zadní pneu a po výměně je to pořád stejné, sbíhavost dělám okem a světlomety na třetí šuplík a ještě jsem se nikdy nesekl miloš

???? :shock:

10.10.07, 20:11
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
http://www.skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=4123

Naposledy upravil David dne 10.10.07, 20:23, celkově upraveno 1

10.10.07, 20:11
Profil Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Milos. cepy menime bezne ale mame jednoduchou laserovku na te mi to vzdy tak aspon o dva milimetry utece ale delame nova auta takze u toho favorita se do nejake provozni tolerance asi trefi.... no ale asi je lepsi to zkontrolovat aspon tou tyckou...

10.10.07, 20:23
Profil ICQ

Příspěvek 
Já to dělal laserovejma ukazovátkama, přilepil jsem je na poklice, natočil kola dopředu a dejme tomu ve vzdáleností 3m od nápravy směrem dopředu jsem změřil rozteč těch teček. Potom jsem s autem popojel, aby to ukazovalo dozadu a opět jsem změřil tu rozteč. Pro nulovou sbíhavost musí být naměřené hodnoty vepředu/vzadu stejné, pro nějakou jinou se to přes Pythagorovu větu přepočítá. Jedno ukazovátko stálo asi dvacku a předělal jsem je na napájení ze zdroje.

10.10.07, 20:36
Profil ICQ

Příspěvek 
Nepér píše:
Já to dělal laserovejma ukazovátkama, přilepil jsem je na poklice, natočil kola dopředu a dejme tomu ve vzdáleností 3m od nápravy směrem dopředu jsem změřil rozteč těch teček. Potom jsem s autem popojel, aby to ukazovalo dozadu a opět jsem změřil tu rozteč. Pro nulovou sbíhavost musí být naměřené hodnoty vepředu/vzadu stejné, pro nějakou jinou se to přes Pythagorovu větu přepočítá. Jedno ukazovátko stálo asi dvacku a předělal jsem je na napájení ze zdroje.

jj videl jsme to

10.10.07, 20:54
Mistr mechanik

Příspěvek 
Jiri píše:
Milos. cepy menime bezne ale mame jednoduchou laserovku na te mi to vzdy tak aspon o dva milimetry utece ale delame nova auta takze u toho favorita se do nejake provozni tolerance asi trefi.... no ale asi je lepsi to zkontrolovat aspon tou tyckou...

lehce povolíš kontramatku, stoupání závitu nového čepu je asi stejné jinak bys to tam nedostal délku starého a nového čepu na škodovku můžeš měřit od rána do večera pořád stejné tak kde uletíš v tom měření asi v tom měřáku si to změř, sundej ho zase dole nalad a zas budeš někde jinde ale dvaq milimetry uletět to už stím musíš točit hodně, a tak pořád dokola mně se to nechce kolikrát ani vytahovat, někdy můžeš mít sbíhavost jakou chceš a stejně se ti gumy ojedou že to nemá logiku protože když je pečou je tam rozdílná teplota na různých místech, zančkové pneu určené pro východní blok a podobně, peneu vraník, obnova brno, a barumky taky nejsou jako barumky, nebo taková blbost větší průměr levé ti oholí vnější kraj pravé s předním náhonem a celá věda měření sbíhavosti je s prominutím v prdeli na to jsem dostal zatím každého miloš

10.10.07, 20:59

Příspěvek 
no mas pravdu...meli jsme tu noveho pick upa najeto 8tis mil a predni gumy sjete vnitrkem.... kontrola geometrie.... a v toleranci.....

10.10.07, 21:11
Profil ICQ

Příspěvek 
tak jsem ty cepy dneska vymenil a nikam to netahne ani pri brzdeni nebo akceleraci nebo jizde po rovine.volant je rovne tak uvidime jestli se nebudou sjizdet kola.

11.10.07, 13:31

Příspěvek 
to bude asi dobre... pokud mas volant stejne

11.10.07, 20:03
Profil ICQ

Příspěvek 
Jiri píše:
to bude asi dobre... pokud mas volant stejne

jj mel by bejt:-)
hlavne to nikam netahne tak si myslim ze je to ok

11.10.07, 20:56

Příspěvek 
Když jsme u toho volantu, dá se to pomocí geometrie nastavit?? Abych měl volant rovně a kola taky? Protože ted kdyz jedu rovne musim mit volant mirne do prava. Nebo se to dá řešit jenom přesazením volantu?? Favorit 93 BMM :-)

8.11.07, 21:01
Hliník navždy.

Příspěvek 
v.kalandra píše:
Když jsme u toho volantu, dá se to pomocí geometrie nastavit?? Abych měl volant rovně a kola taky? Protože ted kdyz jedu rovne musim mit volant mirne do prava. Nebo se to dá řešit jenom přesazením volantu?? Favorit 93 BMM :-)

Volantem to udelas nahrubo, pokud jsi jako Bukaj, tak musis ladit i u ridicich tyci ... :P

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

8.11.07, 21:02
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 28 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2