Rozdilna znacka pneu na 1 naprave
Autor |
Zpráva |
mikl
|
slovacek.milos píše: mikl píše: slovacek.milos píše: mikl píše: slovacek.milos píše: mikl píše: slovacek.milos píše: na nápravě musí být stejný vzorek a pneumatiky stejné konstrukce takže výrobce tam nehraje žádnou roli miloš Mýlíš se.Pokud Ti nestačí info,které jsem napsal.prostuduj si vyhlášku 341/2002 Sb. Ministerstva dopravy a spojů o schvalování technické způsobilosti a o technických podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích § 21,odst.13 no to jsem si prostudoval ale nikde jsem nenašel že pneumatiky musí mít stejného výrobce to tam fakt není se ta podívej pojem "výrobce" miloš Dívat se nemusím,vím že pneu musí splňovat 4 parametry.Značka pneu je výrobce.Odpovídal jsem Ti ale na to.že píšeš o vzorku o tom tam opravdu nic není. tak mi vysvětli, když nahážeš značku a výrobce do jedno pytle vemem si třeba značku BOSH přední kotouče na forda výrobce madi in germany, výrobce made in mexiko výrobce made in ukrajina tak říkaš značka je výrobce ale výrobci jsou zrovna tři tak jak to teda je pře barákem má forda na pneumatikách najdu firestone, mišelin, continetlál a barum, to jsou kostry protektorované obnova brno miloš Asi si nějak nerozumíme Vždyť píšu,že značka je výrobce.U toho Bosche je výrobce pořád Bosch.A´t už se dělá kdekoli,musí splňovat parametry nastavené koncernem. Pokud se obnovených pneumatik týká,nelze na původního výrobce pohlížet.Opotřebená pneu se stává polotovarem a z původních údajů na bočnici lze vyčíst potřebné údaje o rozměru a konstrukci.Výrobce má krom jiného povinnost označit protektor svoji značkou a druhem dezénu(letní nebo zimní).Při použití je za správnost montáže zodpovědný uživatel a opět musí splnit čtyři podmínky stanovené ve vyhlášce-shodná konstrukce,výrobce(OBNOVA),rozměr,dezén letní nebo zimní.Označení RETREAD(obnoveno) nebo REMOULD(znovunavařeno) jednoznačně identifikuje protektor. Vše podrobně řeší předpis EHK č.108 a 109. tak mi řekni třeba zapalovací lišta na fábii se znakem škoda výrobce champion italy, a ta samá lišta značky champion výrobce made in italy, řemen značky motorkraft výrobce optibelt made in germany, prosě tu značku musí někdo vyrobit ne? nebo máš baterky bosch, tovela,magnetic, akuma, to máš čtyři značky záručák dostaneš od akumy, protože všechny tyto značky vyrábí akuma dík za trpělivost miloš
Nejde o trpělivost,v pohodě.Jenom pleteš jablka a hrušky.Bavíme se o pneumatikách,pneumatiky řeší předpisy,které jsem nahodil.Pokud se budeme bavit o nich,tak např.Continental má asi 100 závodů ve 27 zemích,všechny vyrobené pneu nesou obchodní značku Continental.Na auto si můžeš dát vyrobené kdekoli.
|
28.10.07, 21:09 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Kachnis
Moderátor
|
tak abych prilil do ohnicku, podivejme se o par let z5 : BARUM Otrokovice a Barum ,gumarne Púchov, nesmi byt dohromady na jedne naprave...
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
29.10.07, 11:50 |
|
|
mikl
|
kachnis píše: tak abych prilil do ohnicku, podivejme se o par let z5 : BARUM Otrokovice a Barum ,gumarne Púchov, nesmi byt dohromady na jedne naprave...
Předpisy ehk neplatí tak dlouho,a ani nevím jestli a co Půchov vyrábí.Nemá smysl se bavit o tom co platilo před lety.To bychom mohli skončit třeba u toho,že třetí brzdové světlo,nebo mlhovka taky nebyly povinné.
|
29.10.07, 12:18 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
mikl píše: Předpisy ehk neplatí tak dlouho,a ani nevím jestli a co Půchov vyrábí.Nemá smysl se bavit o tom co platilo před lety.To bychom mohli skončit třeba u toho,že třetí brzdové světlo,nebo mlhovka taky nebyly povinné.
3. brzdovy svetlo je povinny?
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
29.10.07, 12:20 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
v puchove se prece vyrabi MATADORy,ne? jinak jak uz bylo nekde psano, BaRuM = bata,rubena,matador.. jo a treti brzdovy povinny neni, ale ma ho kdejakej blbec, prestoze pred par lety za to byly skoderi jebani...
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
29.10.07, 12:33 |
|
|
DRYVER
|
Matthes píše: mikl píše: Předpisy ehk neplatí tak dlouho,a ani nevím jestli a co Půchov vyrábí.Nemá smysl se bavit o tom co platilo před lety.To bychom mohli skončit třeba u toho,že třetí brzdové světlo,nebo mlhovka taky nebyly povinné. 3. brzdovy svetlo je povinny?
Neco sem zaslechl ze u novych aut uz povinne je, ale co je na tom pravda netusim
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
29.10.07, 14:57 |
|
|
michalkatka
|
DRYVER píše: Neco sem zaslechl ze u novych aut uz povinne je, ale co je na tom pravda netusim
ak je tým vozidlo vybavené od výroby tak je to povinné, to platí aj pre zadné pásy a spätné na pravo....
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
29.10.07, 15:21 |
|
|
mikl
|
Matthes píše: mikl píše: Předpisy ehk neplatí tak dlouho,a ani nevím jestli a co Půchov vyrábí.Nemá smysl se bavit o tom co platilo před lety.To bychom mohli skončit třeba u toho,že třetí brzdové světlo,nebo mlhovka taky nebyly povinné. 3. brzdovy svetlo je povinny?
Samozřejmě asi dese-patnác let,přesně nevím,na vozdlech kategorie M1 a N1 na ostatních nepovinná.
Na starší vozy homologované bez světla S3(třetí brzdové)není povinnost dodatečné montáže.
Ale to už jsme fakt dost OT ne??
|
29.10.07, 19:35 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
mikl píše: Matthes píše: mikl píše: Předpisy ehk neplatí tak dlouho,a ani nevím jestli a co Půchov vyrábí.Nemá smysl se bavit o tom co platilo před lety.To bychom mohli skončit třeba u toho,že třetí brzdové světlo,nebo mlhovka taky nebyly povinné. 3. brzdovy svetlo je povinny? Samozřejmě asi dese-patnác let,přesně nevím,na vozdlech kategorie M1 a N1 na ostatních nepovinná. Na starší vozy homologované bez světla S3(třetí brzdové)není povinnost dodatečné montáže. Ale to už jsme fakt dost OT ne?? OT byla už ta debata o globalizovaných výrobcích pneumatik , nějaké OT neřešme. Pokud jde o třetí brzdové světlo, je vhodné jej doplnit , například na favorita to není vůbec žádný problém, ta informace o brždění pak přijde řidiči následujícího vozidla mnohem dříve a snáze může reagovat. Tady bych si dovolil postěžovat na krámy jako je peugeot 106, tam jsou jen takové nenápadné bludičky v rozích karoserie a to třetí vyloženě chybí, je to sotva vidět. To samé platí i pro dnes už skoro nejezdící stovečky.
|
29.10.07, 20:17 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
mikl píše: slovacek.milos píše: mikl píše: slovacek.milos píše: mikl píše: slovacek.milos píše: mikl píše: slovacek.milos píše: na nápravě musí být stejný vzorek a pneumatiky stejné konstrukce takže výrobce tam nehraje žádnou roli miloš Mýlíš se.Pokud Ti nestačí info,které jsem napsal.prostuduj si vyhlášku 341/2002 Sb. Ministerstva dopravy a spojů o schvalování technické způsobilosti a o technických podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích § 21,odst.13 no to jsem si prostudoval ale nikde jsem nenašel že pneumatiky musí mít stejného výrobce to tam fakt není se ta podívej pojem "výrobce" miloš Dívat se nemusím,vím že pneu musí splňovat 4 parametry.Značka pneu je výrobce.Odpovídal jsem Ti ale na to.že píšeš o vzorku o tom tam opravdu nic není. tak mi vysvětli, když nahážeš značku a výrobce do jedno pytle vemem si třeba značku BOSH přední kotouče na forda výrobce madi in germany, výrobce made in mexiko výrobce made in ukrajina tak říkaš značka je výrobce ale výrobci jsou zrovna tři tak jak to teda je pře barákem má forda na pneumatikách najdu firestone, mišelin, continetlál a barum, to jsou kostry protektorované obnova brno miloš Asi si nějak nerozumíme Vždyť píšu,že značka je výrobce.U toho Bosche je výrobce pořád Bosch.A´t už se dělá kdekoli,musí splňovat parametry nastavené koncernem. Pokud se obnovených pneumatik týká,nelze na původního výrobce pohlížet.Opotřebená pneu se stává polotovarem a z původních údajů na bočnici lze vyčíst potřebné údaje o rozměru a konstrukci.Výrobce má krom jiného povinnost označit protektor svoji značkou a druhem dezénu(letní nebo zimní).Při použití je za správnost montáže zodpovědný uživatel a opět musí splnit čtyři podmínky stanovené ve vyhlášce-shodná konstrukce,výrobce(OBNOVA),rozměr,dezén letní nebo zimní.Označení RETREAD(obnoveno) nebo REMOULD(znovunavařeno) jednoznačně identifikuje protektor. Vše podrobně řeší předpis EHK č.108 a 109. tak mi řekni třeba zapalovací lišta na fábii se znakem škoda výrobce champion italy, a ta samá lišta značky champion výrobce made in italy, řemen značky motorkraft výrobce optibelt made in germany, prosě tu značku musí někdo vyrobit ne? nebo máš baterky bosch, tovela,magnetic, akuma, to máš čtyři značky záručák dostaneš od akumy, protože všechny tyto značky vyrábí akuma dík za trpělivost miloš Nejde o trpělivost,v pohodě.Jenom pleteš jablka a hrušky.Bavíme se o pneumatikách,pneumatiky řeší předpisy,které jsem nahodil.Pokud se budeme bavit o nich,tak např.Continental má asi 100 závodů ve 27 zemích,všechny vyrobené pneu nesou obchodní značku Continental.Na auto si můžeš dát vyrobené kdekoli.
ještě mi prosímtě vysvětli ten pojem že značka je výrobce kde to je napsáno třeba v té vyhlášce je jeden pojem ze čtyř popsaný, ale kde se dovím zákonem stanovenou souvislost výtobce rovná se značka dík miloš
|
29.10.07, 20:25 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
miloši vždyť to máš se vším, to je globalizace, každá firma má podniky v různých místech, škodovky se taky vyrábí v několika fabrikách stejné modely, poznáš to ve VIN a přitom je to jedna značka, jeden výrobce, označení výrobního závodu je přece irelevantní, výrobek je totožný, když si půjdu kupovat televizi, obědnám sony xy a je mi jedno, jestli ji montují v thajsku číně nebo mongolsku, je to jedno a to samé a ten závod tam bude taky někde uveden, to samá na pneumatice, v obchodě objednáš continental a víš dopředu houby jestli je dostaneš ze závodu v německu nebo v čechách, ta guma je stejná. Je to tak prostě se vším, stejný výrobek se bouchá po celým světě, žárovky philips taky dělají v Králíkách v bývalé tesle dnes novalampu....
|
29.10.07, 20:34 |
|
|
mikl
|
Vít Široký píše: miloši vždyť to máš se vším, to je globalizace, každá firma má podniky v různých místech, škodovky se taky vyrábí v několika fabrikách stejné modely, poznáš to ve VIN a přitom je to jedna značka, jeden výrobce, označení výrobního závodu je přece irelevantní, výrobek je totožný, když si půjdu kupovat televizi, obědnám sony xy a je mi jedno, jestli ji montují v thajsku číně nebo mongolsku, je to jedno a to samé a ten závod tam bude taky někde uveden, to samá na pneumatice, v obchodě objednáš continental a víš dopředu houby jestli je dostaneš ze závodu v německu nebo v čechách, ta guma je stejná. Je to tak prostě se vším, stejný výrobek se bouchá po celým světě, žárovky philips taky dělají v Králíkách v bývalé tesle dnes novalampu....
Přesně tak,nicméně miloš má pravdu v tom,že výklad termínu značka v zákoně chybí,rozměr je jasný,konstrukce je tam popsána,dezén vysvětlen,ale značka tam není.Někdo by mohl značku zaměnit za typovou řadu.
Je zvláštní že zatím nikdo nepoukázal ne to,že vyhláška nepředepisuje shodný vzorek.
Naposledy upravil mikl dne 29.10.07, 23:03, celkově upraveno 1
|
29.10.07, 21:04 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
mikl píše: Vít Široký píše: miloši vždyť to máš se vším, to je globalizace, každá firma má podniky v různých místech, škodovky se taky vyrábí v několika fabrikách stejné modely, poznáš to ve VIN a přitom je to jedna značka, jeden výrobce, označení výrobního závodu je přece irelevantní, výrobek je totožný, když si půjdu kupovat televizi, obědnám sony xy a je mi jedno, jestli ji montují v thajsku číně nebo mongolsku, je to jedno a to samé a ten závod tam bude taky někde uveden, to samá na pneumatice, v obchodě objednáš continental a víš dopředu houby jestli je dostaneš ze závodu v německu nebo v čechách, ta guma je stejná. Je to tak prostě se vším, stejný výrobek se bouchá po celým světě, žárovky philips taky dělají v Králíkách v bývalé tesle dnes novalampu.... Přesně tak,nicméně miloš má pravdu v tom,že výklad termínu značka v zákoně chybí,rozměr je jasný,konstrukce je tam popsána,dezén vysvětlen,ale značka tam není.Někdo by mohl značku zaměnit za typovou řadu. Je zvláštní že zatím nikdo nepoukázal ne to,že vyhláška nepředepisuje shodný dezén.
takže jsme se shodli na jedné věci pokud dojde na lámání chleba tak stou značkou to úplně jasné není, ber to jako trénig, ke mně chodí poldí tak je taky zkouším, ale až to bude naostro tak znášto těžce na cvitišti lehce na bojišti dík miloš
|
29.10.07, 21:18 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Vít Široký píše: miloši vždyť to máš se vším, to je globalizace, každá firma má podniky v různých místech, škodovky se taky vyrábí v několika fabrikách stejné modely, poznáš to ve VIN a přitom je to jedna značka, jeden výrobce, označení výrobního závodu je přece irelevantní, výrobek je totožný, když si půjdu kupovat televizi, obědnám sony xy a je mi jedno, jestli ji montují v thajsku číně nebo mongolsku, je to jedno a to samé a ten závod tam bude taky někde uveden, to samá na pneumatice, v obchodě objednáš continental a víš dopředu houby jestli je dostaneš ze závodu v německu nebo v čechách, ta guma je stejná. Je to tak prostě se vším, stejný výrobek se bouchá po celým světě, žárovky philips taky dělají v Králíkách v bývalé tesle dnes novalampu....
no víto před nedávnem jsem tu řešil opel frontela, jestli na tom autě něco najdeš z opla ta se jmenuju ježišek a budu nadělovat dárky, to je isuzu 2.5 TDi, to už jsem viděl třeba před patnácti lety dovezené auto z ameriky s nějakým označení A 00 výrobce USA a kde co v papírech a pod těsnící gumou u víka motoru jsem našel micubiši a všechno tomu nasvědčovalo že je to japonec, ale aby se naši nažloutlí dostali na ameriský trh, protože na to měli určité koty tak to prodávali pod jinou značkou, že zas pletu hrušky s jabkama, ale co se týče výrobců a značek je v tom trochu rozdíl miloš
|
29.10.07, 21:29 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
jak říkám, to je se vším, podívej se na tohle: http://automix.centrum.cz/clanek.phtml?id=9939 mitsubishi a copak máme pod kapotou? dvoulitrový tédéíčko z octávky, prostě si to žluťáci koupili, vsadím se, že na spoustě věcí bude logo VW OOOO a mitsubishi znak bude tak na plastovým deklu nahoře, ve škodovkách to máš taky, na všem vw oooo, ale nápis škoda jen tam kde to je hodně vidět, nemáš to jen v autech, z notebooku jsem vytáhnul hadrrdisk, je to IBM, to máš myslím USA firmu, na tom nálepka vepředu nálepka made in hungary a v zadu nálepka Assembly made in Czech Republic (jakože to tady sešroubovali), a kdybych to rozebral, tak na čipu bude čína nebo taiwan. Volvo, ford, mazda a možná ještě někdo má zase stejný podvozky... globlizace je ve všem a je to tak dobře. V tom zákoně by to ale stálo za úpravu. Jenže ono toho je v našich zákonech na prd víc.
|
29.10.07, 22:10 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|