Autor |
Zpráva |
Vojtaa
|
Pružiny nový starý Favorit
Slyšel jsem, že novější Favority (asi od r.93) měly jiné zadní pružiny a tlumiče, ale nevím, zda byly jiné i přední pružiny, nebo tlumiče, a jak to bylo s přídavnými PUR pružinami?
_________________ Favorit 136L 46kW (1989)
|
4.12.06, 12:03 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
Re: Pružiny nový starý Favorit
Vojtaa píše: Slyšel jsem, že novější Favority (asi od r.93) měly jiné zadní pružiny a tlumiče, ale nevím, zda byly jiné i přední pružiny, nebo tlumiče, a jak to bylo s přídavnými PUR pružinami?
ked chces napr. kupit nove tlmice tak ti na favorita nezozenu, pretoze sa tam davaju tlmice z felicie - su totozne (od 89 az do konca). ako je to s pruzinami to uz neviem. Teoreticky su aj tie totozne s feliciou
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
4.12.06, 14:45 |
|
|
Vojtaa
|
Re: Pružiny nový starý Favorit
Pravda, že teď už se tam musí dát to, co je k sehnání.
Jen jsem si všiml, že novější Favority mají zadek o něco níže- tak se bojim, aby třeba neměly ty nový tlumiče níž misky- a aby ty původní pružiny nebyly pro ně krátké- např když se vytáhne nadoraz pístnice tlumiče- tak aby tam ta pružina nebyla volně bez předpětí. - to usuzuju z toho, že na výměnu zadních tlumičů prý není potřeba stahovák
_________________ Favorit 136L 46kW (1989)
|
4.12.06, 20:05 |
|
|
varok
|
Ahoj všem, já mám zase opačný problém. Když mám novější fávo r.v.94 a mám hodně spadlý zadek a chci ho mít výše můžu použít pružiny a tlumiče z formana? Forman prý má trochu tvrdší pružiny a tlumiče. Nebo mohl bych použít jen tvrdší pružiny a tlumiče s fava?
|
9.9.07, 11:12 |
|
|
Kristensen
|
varok píše: Ahoj všem, já mám zase opačný problém. Když mám novější fávo r.v.94 a mám hodně spadlý zadek a chci ho mít výše můžu použít pružiny a tlumiče z formana? Forman prý má trochu tvrdší pružiny a tlumiče. Nebo mohl bych použít jen tvrdší pružiny a tlumiče s fava?
Stačej jen zadní pružiny z formana
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
9.9.07, 11:23 |
|
|
Milan Koukal
|
dej tam pružiny z pikapa, kámoš to má na služebnim autě a je to opoznání dost vyší.
|
9.9.07, 11:51 |
|
|
Kristensen
|
Milan Koukal píše: dej tam pružiny z pikapa, kámoš to má na služebnim autě a je to opoznání dost vyší.
Ale jen z fáva, felda-pickup měla mám dojem už pružinu mimo tlumič.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
9.9.07, 13:03 |
|
|
no_-_name
|
Kristensen píše: Ale jen z fáva, felda-pickup měla mám dojem už pružinu mimo tlumič.
přesně tak
|
9.9.07, 13:10 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
už jsem taky zažil "snížený" zadek u favorita tak, že prostě uhnily horní misky, co se o ně opírá pružina. Ta pak seděla až na kastli. Možná bude stačit vyměnit tyhle misky....
|
9.9.07, 13:49 |
|
|
varok
|
Díky za rady, já ty misky uhnité nemám. Jsou asi unavené pružiny. Ale kamarád má na fáčku nové pružiny i tlumiče a i tak je zadek dost nízko. Mě se líbí když je trochu výše. Použiji tedy asi z formana i pružiny i tlumiče. Tlumiče jsou už stejně kaput a pružiny unavené.
|
4.11.07, 13:17 |
|
|
Ondras83
|
tlumiče z fildy sou nižší, de to poznat na stahováku předních pružin, protože na favorit a na fildu je jinej, ale dá se použít jen jeden na obě auta...to já bych zase radši aby to bylo trošku nižší...vypadá to pak líp, ale když zachovám tvrdost a jen to snížim, tak mi bude drhnout podběh o kolo a bude to na ho**o....zadní péra tam mám z kombi a předek serie....ale nejradši bych chtěl sehnat HP tlumiče na seriová péra, ale ty už se bohužel nedělaj....
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
4.11.07, 19:24 |
|
|
michalkatka
|
Ondras83 píše: tlumiče z fildy sou nižší, de to poznat na stahováku předních pružin, protože na favorit a na fildu je jinej, ale dá se použít jen jeden na obě auta...to já bych zase radši aby to bylo trošku nižší...vypadá to pak líp, ale když zachovám tvrdost a jen to snížim, tak mi bude drhnout podběh o kolo a bude to na ho**o....zadní péra tam mám z kombi a předek serie....ale nejradši bych chtěl sehnat HP tlumiče na seriová péra, ale ty už se bohužel nedělaj....
Favo a Felda nemá rovnaké tlmiče? čo viem tak sú rozdielne iba struny....
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
4.11.07, 19:43 |
|
|
venca.m
|
Pokud vim tak zadni sou stejne (myslim) a přední má felda misku tusim o 1cm niz nez favo... A na favorita jdou tlumiče sehnat normáně, u nás v mototechně je mají...
_________________ Škoda Favorit 136 LS r.v.88 minulost Opel Astra F sedan C16NZ r.v. 93 současnost Opel Astra F hatchback C16NZ r.v. 93 minulost Subaru Legacy kombi EJ20 LPG r.v. 95 současnost Lancia Kappa 2.0 20V VIS LPG r.v. 97 současnost
|
4.11.07, 21:05 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
no ja mam na fave tlmice aj pruziny na ktorych je napisane felicia 1.3
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
4.11.07, 21:23 |
|
|
venca.m
|
deekay píše: no ja mam na fave tlmice aj pruziny na ktorych je napisane felicia 1.3
Ony pasujou,jenom je ta miska posunutá...Ale v praxi to nepoznas
_________________ Škoda Favorit 136 LS r.v.88 minulost Opel Astra F sedan C16NZ r.v. 93 současnost Opel Astra F hatchback C16NZ r.v. 93 minulost Subaru Legacy kombi EJ20 LPG r.v. 95 současnost Lancia Kappa 2.0 20V VIS LPG r.v. 97 současnost
|
4.11.07, 21:34 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|