Autor |
Zpráva |
Butch
|
stěrače
vim ze nekteri z vas sou machri na takove ..."vychytavky" uz jste mi hodne krate pomohli , nebyt vas tak mam auto rozsekane z nervu! . mam takovy problem se steracema . kdyz je vypnu tak se zastavi zrovna tam kde jsem je vypnul treba uprostred okna . nemate nejakou vychytavku nebo fintu ? urcite to bude jenom nejaka chujovinka nebo jestli to je nejaky el.obvod tak neni problem staci napsat kde neco takoveho najdu ...mam favorita jinak za snehu diky
|
7.11.07, 21:22 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
DRYVER
|
Re: stěrače
Butch píše: vim ze nekteri z vas sou machri na takove ..."vychytavky" uz jste mi hodne krate pomohli , nebyt vas tak mam auto rozsekane z nervu! . mam takovy problem se steracema . kdyz je vypnu tak se zastavi zrovna tam kde jsem je vypnul treba uprostred okna . nemate nejakou vychytavku nebo fintu ? urcite to bude jenom nejaka chujovinka nebo jestli to je nejaky el.obvod tak neni problem staci napsat kde neco takoveho najdu ...mam favorita jinak za snehu diky
Tak musis ten motorek vytahnout ven a tam kde vystupuje hridelka pro tahlo steracu, tak z druhe starny je takovy plastovy kryt co drzi na 4 sroubech. uprostred jsou myslim 4 draty. Tak ten kryt sundat uvidis kde je problem - muze se jen odehnout plisek od kontaktu, nebo to vicko prasklo, nebo se vevnitr neco rozpadlo ... Prvni krok je vythnout motorek ven a kuchnout ho.
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
7.11.07, 21:44 |
|
|
ventYl
|
alebo obecny popis problemu: zlyhala elektronika dobehu stieracov
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
7.11.07, 23:04 |
|
|
cyz
|
DRYVER píše: Butch píše: vim ze nekteri z vas sou machri na takove ..."vychytavky" uz jste mi hodne krate pomohli , nebyt vas to vicko prasklo, nebo se vevnitr neco rozpadlo ... Prvni krok je vythnout motorek ven a kuchnout ho.
Ještě zkus zahýbat s kontaktama u lucasů (zespoda pod pravou páčkou) tenhle problém jsem s tím měl já, jak idiot jsem všechno měřil, zkoušel (řešil jsem to tady na fóru pěkně dlouho), všechno bylo v pořádku ale doběh nefungoval, tak jsem ve vzteku dal pořádnou ránu pěstí do volantu a stěrače doběhly zpátky....no a už jsem byl doma
|
7.11.07, 23:33 |
|
|
michalkatka
|
Butch píše: vim ze nekteri z vas sou machri na takove ..."vychytavky" uz jste mi hodne krate pomohli , nebyt vas tak mam auto rozsekane z nervu! . mam takovy problem se steracema . kdyz je vypnu tak se zastavi zrovna tam kde jsem je vypnul treba uprostred okna . nemate nejakou vychytavku nebo fintu ? urcite to bude jenom nejaka chujovinka nebo jestli to je nejaky el.obvod tak neni problem staci napsat kde neco takoveho najdu ...mam favorita jinak za snehu diky
najprv skús pri zapnutom zapaľovaní na konektore čo ide do motorčeka stierača cervený vodič či je na ňom plus, ak je tak rozober motorček, ak nieje tak je chyba niekde v kabeláži...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
8.11.07, 08:25 |
|
|
Šemik
|
Co je to za auto?
U 120 občas bývá rozlomen onen zadní bakelitový kryt převodky čímž pádem jsou kontakty doběhu nedostatečněš ovládány čim jsou jen extrémně špinavé. Někdy to může být i přímo v lukasu pod volantem, nejen špatný kontakt ve svorkovnici ale viděkl jsem i tvrdě zlomený vodič.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
8.11.07, 11:54 |
|
|
michalkatka
|
Šemik píše: Co je to za auto? U 120 občas bývá rozlomen onen zadní bakelitový kryt převodky čímž pádem jsou kontakty doběhu nedostatečněš ovládány čim jsou jen extrémně špinavé. Někdy to může být i přímo v lukasu pod volantem, nejen špatný kontakt ve svorkovnici ale viděkl jsem i tvrdě zlomený vodič.
ak mu nejde iba dobeh v lukasoch by to byť nemalo, nakoľko plus pre dobeh stieračov ide zo zapaľovania, čiže by to malo ísť s 2 poistky, alebo niekde zo svorky 15... ten zadný bakelitový kryt to byť môže - veľmi častá závada.
|
8.11.07, 20:32 |
|
|
Šemik
|
Plus ano, ale přes lucas se to kostří.
|
8.11.07, 20:53 |
|
|
michalkatka
|
Šemik píše: Plus ano, ale přes lucas se to kostří.
ale ak mu stierače idú tak to kostrou nebude, nejde mu iba dobeh...
|
8.11.07, 20:58 |
|
|
Drak
|
Nebo urvaná kostra pod šroubkem motorku, ta je přímo na doběh.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
Naposledy upravil Drak dne 8.11.07, 20:59, celkově upraveno 1
|
8.11.07, 20:58 |
|
|
Šemik
|
michalkatka píše: Šemik píše: Plus ano, ale přes lucas se to kostří. ale ak mu stierače idú tak to kostrou nebude, nejde mu iba dobeh...
No vždyť Bez lukasu doběhu nebude
|
8.11.07, 20:59 |
|
|
Drak
|
Bude, stačí plus od klíčku a právě ten modrej drátek s očkem, co se strká pod šroubek motorku stěračů, je u něj i kostra ventilátoru.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
8.11.07, 21:00 |
|
|
michalkatka
|
Drak píše: Nebo urvaná kostra pod šroubkem motorku, ta je přímo na doběh.
však to nie je hlavná kostra pre celý motorček?
|
8.11.07, 21:02 |
|
|
Drak
|
U 120 ne, je to kostra doběhu, hlavní kostra se pouští přes luccase. Favo to má jako hlavní kostru a přes luccase se pouští plus, na doběh to má plus.
|
8.11.07, 21:08 |
|
|
Šemik
|
No, u Rapida jsem se taky potýkal s nefunkčním doběhem. Pomohla až výměna páčky, ta stará měla zlámaný nějaký drát, už nevím přesně který. Je ale fakt že todle co píšu je pro verzi s cyklovačem, kdy páčka poskytne řídicím obvodům cyklovače kostru..
No prostě by to chtělo aby napsal co má za auto, a zda-li má cyklovač či nikoli
Hlavně že je tady toto http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=7216
|
8.11.07, 21:10 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|