|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 12 ] |
|
náplň do ostřikovačů v chladiči
| Autor |
Zpráva |
|
toby
|
 náplň do ostřikovačů v chladiči
Tak se mi povedl po čase zase jeden takový pěkný kousek. Samozřejmě že láhve v kterých sem ředil před časem fridex nebyly popsané (jakož i láhev náplně do ostřikovačů) a co se nestalo, nalil jsem místo fridexu do chladiče tu nemrznoucí sr*čku do ostřikovačů..zjistil sem to až poté co sem se s mojí 120 projel. Tak se chci zeptat jestli někdo neví co může ten litr udělat v chladícím oběhu?? Mimochodem, předtím byl v chladiči žlutý fridex, a ten už se prý nedělá! Co bych tam měl teď lít? Prý je víc druhů..
_________________ Škoda 120L, r.v. 87, hnědá pastelová
|
| 10.11.07, 11:35 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
pokud je ta směs nemrznoucí tak se nic nestane
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 10.11.07, 11:39 |
|
 |
|
cyz
Registrován: 6.5.06, 20:11 Příspěvky: 3262 Bydliště: Uherské Hradiště (Kunovice)
|
 Re: náplň do ostřikovačů v chladiči
toby píše: Tak se mi povedl po čase zase jeden takový pěkný kousek. Samozřejmě že láhve v kterých sem ředil před časem fridex nebyly popsané (jakož i láhev náplně do ostřikovačů) a co se nestalo, nalil jsem místo fridexu do chladiče tu nemrznoucí sr*čku do ostřikovačů..zjistil sem to až poté co sem se s mojí 120 projel. Tak se chci zeptat jestli někdo neví co může ten litr udělat v chladícím oběhu?? Mimochodem, předtím byl v chladiči žlutý fridex, a ten už se prý nedělá! Co bych tam měl teď lít? Prý je víc druhů..
Žlutý fridex - to myslíš stabil? Teď jsem ho někde viděl....ten jsem dával do 120ky vždycky....
|
| 10.11.07, 15:48 |
|
 |
|
Ondras83
Registrován: 15.11.06, 22:59 Příspěvky: 17411 Bydliště: Stračov (u HK)
|
 Re: náplň do ostřikovačů v chladiči
cyz píše: toby píše: Tak se mi povedl po čase zase jeden takový pěkný kousek. Samozřejmě že láhve v kterých sem ředil před časem fridex nebyly popsané (jakož i láhev náplně do ostřikovačů) a co se nestalo, nalil jsem místo fridexu do chladiče tu nemrznoucí sr*čku do ostřikovačů..zjistil sem to až poté co sem se s mojí 120 projel. Tak se chci zeptat jestli někdo neví co může ten litr udělat v chladícím oběhu?? Mimochodem, předtím byl v chladiči žlutý fridex, a ten už se prý nedělá! Co bych tam měl teď lít? Prý je víc druhů.. Žlutý fridex - to myslíš stabil? Teď jsem ho někde viděl....ten jsem dával do 120ky vždycky....
no hele, nechal bych si to změřit a případně všechno vypustit a nalejt tam fridex....máš pokoj a hlavně čistý svědomý, ale taky budeš asi o něco lehčí...cash 
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
| 10.11.07, 17:08 |
|
 |
|
Drak
|
Tomu se nic nestane, voda do ostřikovačů je na bázi ethylglykolenu a ten se při vyšších teplotách odpaří a zůstane po něm jenom voda a smrad, kterým je to navoněný, tak se nediv, že se ti možná ztratí trocha vody, to je ten odpařenej ethanol.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
| 10.11.07, 20:54 |
|
 |
|
Nepér
Registrován: 2.2.06, 23:27 Příspěvky: 7662 Bydliště: Praha východ
|
Nojo, je to jen trošku hořlavý, asi jako líh (=ethanol)...
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
| 10.11.07, 21:37 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
Registrován: 20.6.06, 17:43 Příspěvky: 17651 Bydliště: Praha západ
|
Drak píše: Tomu se nic nestane, voda do ostřikovačů je na bázi ethylglykolenu a ten se při vyšších teplotách odpaří a zůstane po něm jenom voda a smrad, kterým je to navoněný, tak se nediv, že se ti možná ztratí trocha vody, to je ten odpařenej ethanol.
No pockej, ale smes chlazeni ... taky ethylenglykol tedy lih a cukr ne? 
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
| 10.11.07, 21:43 |
|
 |
|
Drak
|
Fridex je na bázi propylenglykolu, líh se odpařuje a je při teplotách 90° nepoužitelnej.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
| 10.11.07, 21:52 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Drak píše: Fridex je na bázi propylenglykolu, líh se odpařuje a je při teplotách 90° nepoužitelnej.
Tyjo ja se nechci hadat, ale na tom svym antifreezu sem cetl ethylenglykol  Kam by se odparil v "uzavrenem" systemu?
|
| 10.11.07, 22:03 |
|
 |
|
Drak
|
Možný to je, že zas vynalezli něco, co tomu odpaření brání, kdo to má furt sledovat, ale většina je propylenglykolová. Ten systém zas tak uzavřenej není a vzhledem k tomu, že líh vře někde okolo 80° a optimální teplota motoru je někde k 85°, tak by ten líh musel furt vřít.
|
| 10.11.07, 22:11 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Tak ja se zitra radsi mrknu, ted se mi uz nechce do garaze 
|
| 10.11.07, 22:21 |
|
 |
|
Nepér
Registrován: 2.2.06, 23:27 Příspěvky: 7662 Bydliště: Praha východ
|
Před chvílí jsem nalil asi 2 deci lihu do zpola plné nádobky od ostřikovačů...
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
| 10.11.07, 23:21 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|