Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.6.26, 12:52

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 94 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Další
 denni svetla 
Autor Zpráva

Příspěvek 
no prave by ty svetla postradaly funkci... pak by muselo svitit SPDS 21w+21w a obrysova predni 5w+5w a zadni 15w+15w... tyto svetla byla vymyslena proto, aby snizila spotrebu energie na vozidle...

podle mne by snad meli svitit jen dve SPDS 21w+21w a uz dale nic... ale kazdej si vety v paragrafech muze vysvetlovat jinak -tak to v nasem state chodi...

22.11.07, 21:56
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
Ano, samozřejmě to zapoj jenom samotné, jen jsem uvažoval, jak se to dá také vyložit.

22.11.07, 21:59
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Moderátor

Příspěvek 
takova drasticka uvaha...hlavne at si neprecte nejakej pitomec ze snemovny...uz by byl pruser :)

http://kachnis.techsajt.cz

23.11.07, 01:03
Profil ICQ YIM Zobrazit autorovy stránky
Mistr mechanik

Příspěvek 
kachnis píše:
takova drasticka uvaha...hlavne at si neprecte nejakej pitomec ze snemovny...uz by byl pruser :)

tak oni čtou převážně výplatní pásky a výpisy z účtů o problémy řadových otroků nemá nikdo zájem takže žádný půser nehrozí miloš

27.11.07, 21:06

Příspěvek 
Taky uvažuju na léto o SPDS, ale nevím kam je umístit, když chci zachovat mlhovky. Světla nesmí být blíž než 60cm od sebe, né víc jak 40cm od obrysu auta a min 25cm nad vozovkou. Jak tak koukám, těch 40cm od obrysu splňují ty mlhovky, takže bych to musel zabudovat někam do nárazníku.
Obrázek

12.12.07, 14:43

Příspěvek 
Já to prostě musím napsat znova. Takto zní zákon:

Motorové vozidlo musí mít za jízdy rozsvícena obrysová světla a potkávací světla nebo světla pro denní svícení, pokud je jimi vybaveno podle zvláštního právního předpisu.

Výklad zákona je jeden jediný a je správný a to takto:

Buď svítíš obrysovýma a k nim rozsvícený potkávačky, NEBO NEBO NEBO NEBO NEBO NEBO NEBO NEBO !!!!!!!!!!!!!!!!!!! :x :evil: :x :evil: to je to český slovo "nebo" svítíš jen a pouze světlama pro denní svícení, který jsou jen vpředu bílé barvy!!!!!!!
Jakej koliv jinej výklad je špatnej. Prostě buď jedna varianta NEBO druhááááááá, žádná kombinace mezi nima!!!!!!!

:lol: stačíí???? Hergot to jsem se zase rozčílil :lol: :oops: :lol:

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

12.12.07, 18:06

Příspěvek 
Nevím jestli to byla reakce na mě, ale to že svítí jen a jen ty dvě lampy na denní svícení vím. Já řeším, kam ty světla na fávu umístit, když tam chci nechat mlhovky. Můžu třeba udělat díru do nárazníku v místě jak jsem udělal ty bodíky vedle mlhovek.

12.12.07, 19:56

Příspěvek 
FerdikF píše:
Nevím jestli to byla reakce na mě, ale to že svítí jen a jen ty dvě lampy na denní svícení vím. Já řeším, kam ty světla na fávu umístit, když tam chci nechat mlhovky. Můžu třeba udělat díru do nárazníku v místě jak jsem udělal ty bodíky vedle mlhovek.

ne neboj nebyla, to byla taková všeobecná reakce právě na to jak si každej vykládá vyhlášku po svém :lol: :lol: :lol:

12.12.07, 20:24

Příspěvek 
Kristensen píše:
FerdikF píše:

ne neboj nebyla, to byla taková všeobecná reakce právě na to jak si každej vykládá vyhlášku po svém :lol: :lol: :lol:

Jasně, já si nebyl jistej. Já to pochopil úplně stejně

- měli by svítit jen ty dvě
- měli by být zapojený na spínačku (já bych to viděl nějak přes relé na kontrolku mazání)
- dál by se měli automaticky vypnout při zapnutí obrysovek
- měli by mít kontrolku
- umístění max. 40 cm od obrysu auta, né míň jak 60cm od sebe, min. 25cm na vozovkou,
max 150cm nad vozovkou

Naposledy upravil FerdikF dne 12.12.07, 21:25, celkově upraveno 1

12.12.07, 21:21

Příspěvek 
Kristensen píše:
Já to prostě musím napsat znova. Takto zní zákon:

Motorové vozidlo musí mít za jízdy rozsvícena obrysová světla a potkávací světla nebo světla pro denní svícení, pokud je jimi vybaveno podle zvláštního právního předpisu.

Výklad zákona je jeden jediný a je správný a to takto:

Buď svítíš obrysovýma a k nim rozsvícený potkávačky, NEBO NEBO NEBO NEBO NEBO NEBO NEBO NEBO !!!!!!!!!!!!!!!!!!! :x :evil: :x :evil: to je to český slovo "nebo" svítíš jen a pouze světlama pro denní svícení, který jsou jen vpředu bílé barvy!!!!!!!
Jakej koliv jinej výklad je špatnej. Prostě buď jedna varianta NEBO druhááááááá, žádná kombinace mezi nima!!!!!!!

:lol: stačíí???? Hergot to jsem se zase rozčílil :lol: :oops: :lol:

Nechci se s tebou hádat, ale ta věta v zákoně je naprosto nejednoznačná, jelikož slovíčko A a NEBO mají stejnou "úroveň", takže záleží na každém čtenáři, jak si to přelouská.

A jak jsem psal, jsem naprosto přesvědčen, že před poslední novelou tam byla věta, že pokud jsou použita SPDS, tak nesmí svítit nic jiného. Teď to však úředníci vypustili. Proč? Můžeme se jen dohadovat.

12.12.07, 21:23

Příspěvek 
Martin píše:
Nechci se s tebou hádat, ale ta věta v zákoně je naprosto nejednoznačná, jelikož slovíčko A a NEBO mají stejnou "úroveň", takže záleží na každém čtenáři, jak si to přelouská.

A jak jsem psal, jsem naprosto přesvědčen, že před poslední novelou tam byla věta, že pokud jsou použita SPDS, tak nesmí svítit nic jiného. Teď to však úředníci vypustili. Proč? Můžeme se jen dohadovat.

Stejnou úroveň ale jinej význam. prostě jaký koliv jiný vysvětlení je špatný. Tohle už se mockrát řešilo a vždycky to dopadlo tak jak jsem psal já. Já jsem si to nevymyslel já jen prostě píšu jak to je.

12.12.07, 22:00

Příspěvek 
Nejde o to, jak by to mělo správně být (z hlediska např. zákonů EU), ale o to, že ta věta se dá (z hlediska češtinářského) pochopit dvěma rovnoceně správnými způsoby.

12.12.07, 23:01

Příspěvek denní světla
Mohu nabídnout automatické rozsvěcování.Po nastartování motoru prodleva cca 5s,světla se rozsvítí,při zapnutí hlavních světel automaticky zhasnou,při vypnutí motoru zhasnou též,přiložen vypínač pro úplné zrušení funkce.

13.12.07, 10:02

Příspěvek 
Tak jsem se rozhodnul, že dám místo mlhovek světla na denní svícení, přece jen mlhovky použiju tak 3x do roka. Může mi někdo poradit, jak to u fáva zapojit. Mlhovky jdou zapnout jen se zapnutýma obrysovkama, šlo by třeba jenom přehodit relé, aby naopak s obrysovkama zhasly?

26.2.08, 14:03

Příspěvek 
FerdikF píše:
Tak jsem se rozhodnul, že dám místo mlhovek světla na denní svícení, přece jen mlhovky použiju tak 3x do roka. Může mi někdo poradit, jak to u fáva zapojit. Mlhovky jdou zapnout jen se zapnutýma obrysovkama, šlo by třeba jenom přehodit relé, aby naopak s obrysovkama zhasly?

Však Ty víš :D

26.2.08, 15:01
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 94 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Další