Škubání volantem při záběru
Autor |
Zpráva |
Waclav
|
Škubání volantem při záběru
Zdarec.
Potřeboval bych poradit
Včera sem jel v noci domu a najednou mi začal dost škubat volant, ale jen když sem točil doprava, když byla zatáčka ostřejší tak to dokonce rachtalo u předního kola. Všechno tohle to dělalo jen když sem měl plyn, jinak nic, tak sem zastavil, koukl se na kolo, překontroloval šrouby, párkrát sem s ním zatřás a najednou jak kdyby se nic nedělo. Zbytek cesty bez problémů. Nevíte co to je?
_________________ Škoda Felicia 1.3 LXi LPG, 50KW, 1995
|
15.12.07, 13:11 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
cyz
|
Re: Škubání volantem při záběru
Tohle je typické pro vadný kloub poloosy ale to dělá pořád. Rachot může způsobovat šutr pod šusplechem od brzd (hodně nepříjemný zvuk, stalo se mi to když jsem vezl auto plné ženských ) ale to se nic netřepe.
|
15.12.07, 13:16 |
|
|
michalkatka
|
skús vytočiť niekde na parkovisku volant do strany a prudšie sa rozbehnúť do predu, do zadu, aj na druhú stranu, ak bude ticho a žiadne lúpanie, škrípanie, a trhanie volantom tak to mohol byť ten kameň, alebo vnútorný kĺb, ak to bude rachtať tak je to vonkajší kĺb.
v akom stave máš manžety na všetkych 4 kĺboch?
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
15.12.07, 16:03 |
|
|
DRYVER
|
Taky bych typoval ten kloub na poloose...
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
15.12.07, 23:35 |
|
|
Waclav
|
michalkatka píše: skús vytočiť niekde na parkovisku volant do strany a prudšie sa rozbehnúť do predu, do zadu, aj na druhú stranu, ak bude ticho a žiadne lúpanie, škrípanie, a trhanie volantom tak to mohol byť ten kameň, alebo vnútorný kĺb, ak to bude rachtať tak je to vonkajší kĺb.
v akom stave máš manžety na všetkych 4 kĺboch?
Tak to nevím
Jinak od tý doby nic
|
17.12.07, 14:22 |
|
|
Ondras83
|
Waclav píše: michalkatka píše: skús vytočiť niekde na parkovisku volant do strany a prudšie sa rozbehnúť do predu, do zadu, aj na druhú stranu, ak bude ticho a žiadne lúpanie, škrípanie, a trhanie volantom tak to mohol byť ten kameň, alebo vnútorný kĺb, ak to bude rachtať tak je to vonkajší kĺb.
v akom stave máš manžety na všetkych 4 kĺboch? Tak to nevím Jinak od tý doby nic
takže od tý doby, co jsi s tim zatřepal už to nedělá ????...jestli ne, tak to neřeš..byl na štítu brzdy bordel a asi vypad...
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
17.12.07, 17:59 |
|
|
Waclav
|
Ondras83 píše: Waclav píše: michalkatka píše: skús vytočiť niekde na parkovisku volant do strany a prudšie sa rozbehnúť do predu, do zadu, aj na druhú stranu, ak bude ticho a žiadne lúpanie, škrípanie, a trhanie volantom tak to mohol byť ten kameň, alebo vnútorný kĺb, ak to bude rachtať tak je to vonkajší kĺb.
v akom stave máš manžety na všetkych 4 kĺboch? Tak to nevím Jinak od tý doby nic takže od tý doby, co jsi s tim zatřepal už to nedělá ????...jestli ne, tak to neřeš..byl na štítu brzdy bordel a asi vypad...
jj od tý doby nic, ale nezdá se mi, že by kamínek dokázal festově škubat volantem... To bylo fakt jak když do toho kola někdo kope, nebo tak...
|
18.12.07, 21:29 |
|
|
Ondras83
|
Waclav píše: Ondras83 píše: Waclav píše: michalkatka píše: skús vytočiť niekde na parkovisku volant do strany a prudšie sa rozbehnúť do predu, do zadu, aj na druhú stranu, ak bude ticho a žiadne lúpanie, škrípanie, a trhanie volantom tak to mohol byť ten kameň, alebo vnútorný kĺb, ak to bude rachtať tak je to vonkajší kĺb.
v akom stave máš manžety na všetkych 4 kĺboch? Tak to nevím Jinak od tý doby nic takže od tý doby, co jsi s tim zatřepal už to nedělá ????...jestli ne, tak to neřeš..byl na štítu brzdy bordel a asi vypad... jj od tý doby nic, ale nezdá se mi, že by kamínek dokázal festově škubat volantem... To bylo fakt jak když do toho kola někdo kope, nebo tak...
no tak vidíš, už to nedělá, tak to neřeš....
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
19.12.07, 15:12 |
|
|
bobeš
|
Já myslím, že je to vnější kloub. Měl jsem na stejném autě přesně to samé. Nejdřív to dělalo jen občas a chvíly byl pokoj a pak to bylo čím dál častěji. Já měl roztrhlou manžetu a po demontáži kloub nevypadal moc hezky. Doporučuji zkontrolovat aby se náhodou nekousl.Kloub nemusí být nutně zničený proto nemusí při rozjezdu do zatáčky cvakat,možná bude stačit jen umýt vyměnit tuk a manžetu.Doporučuji značkovou ty levné jsou tak na půl roku. To tahání za volant je fak značné a je to v rytmu otáček kol hlavně při rozjezdu,že? Kamínek za plechem píská a rozhodně netahá za volant,to znám taky
|
21.12.07, 14:57 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
jak už to tahá s volantem tal praskla klec ložiska v kloubu u kola a ty koule ta lítají všelijak konec bude brzo, ale pozor auto se někdy stane neovladatelné miloš
|
26.12.07, 13:41 |
|
|
Neex
|
slovacek.milos píše: jak už to tahá s volantem tal praskla klec ložiska v kloubu u kola a ty koule ta lítají všelijak konec bude brzo, ale pozor auto se někdy stane neovladatelné miloš
souhlas stalo se mi to jednou v serpentínách... z ničeho nic se to objevilo a začalo škubat volantem až sním nešlo skoro otočit a pak to zase z ničeho nic zmizelo... byl to vnější kloub... ale byl jsem tenkrát rád že jsem vůbec dojel domů.
_________________ Favorit 135 LX r.v.93
|
26.12.07, 14:53 |
|
|
Waclav
|
Takže asi co nedříve servis co?
Co si za to může říct? Sem po těch vánocích vyšťavenej
|
26.12.07, 17:36 |
|
|
Neex
|
zvládnout to můžeš i sám není to tak těžké... ale jestli si v tomhle ohledu moc nevěříš pak bych to tipoval na 1500 Kč se vším všudy když se použije kvalitní kloub kolem 1000 Kč.
_________________ Favorit 135 LX r.v.93
|
26.12.07, 17:46 |
|
|
nihilant
|
škubání volantu i bez záběru
Takze jsem dalsim nestastnikem se skubajicim volantem... felda 1,3 do provozu 1998 najeto 80 000. Stalo se mi presne totez. Z niceho nic me po vybrani leve zatacky (40 km/h) zacal skubat volant az me to celkem prekvapilo. Parkrat sem skubnul volantem ja na obe strany a prestalo to. Ovsem po chvilce se to vratilo a k tomu se pridalo kovovy cvakani u levyho kola... Po precteni vsech prispevku na dany tema a vlastnich zkusenostech vylucuju nasledujici> povoleny srouby podhusteny kola i vule rizeni, to vse jsem odskousel. U me je problem navim jeste v tom ze mi to obcas udelalo i pri jizde zcela rovne a na volnobeh... Pred tydnem mi v servisu pri vymene kol rekli ze mam prasklou manzetu na levy poloose, prej s tim ale muzu jeste chvili jezdit. Tak nevim jestli to bude to pravy orechovy. Do servisu to musim dat tak jako tak pac zejtra odjizdim na hory a s tim skubanim si to fakt nelajsnu. Otazka je prosta. Kolik si ty prostitutky za to v servisu reknou a taky za co vlastne? dik
|
8.1.08, 22:34 |
|
|
michalkatka
|
Re: škubání volantu i bez záběru
nihilant píše: Takze jsem dalsim nestastnikem se skubajicim volantem... felda 1,3 do provozu 1998 najeto 80 000. Stalo se mi presne totez. Z niceho nic me po vybrani leve zatacky (40 km/h) zacal skubat volant az me to celkem prekvapilo. Parkrat sem skubnul volantem ja na obe strany a prestalo to. Ovsem po chvilce se to vratilo a k tomu se pridalo kovovy cvakani u levyho kola... Po precteni vsech prispevku na dany tema a vlastnich zkusenostech vylucuju nasledujici> povoleny srouby podhusteny kola i vule rizeni, to vse jsem odskousel. U me je problem navim jeste v tom ze mi to obcas udelalo i pri jizde zcela rovne a na volnobeh... Pred tydnem mi v servisu pri vymene kol rekli ze mam prasklou manzetu na levy poloose, prej s tim ale muzu jeste chvili jezdit. Tak nevim jestli to bude to pravy orechovy. Do servisu to musim dat tak jako tak pac zejtra odjizdim na hory a s tim skubanim si to fakt nelajsnu. Otazka je prosta. Kolik si ty *cenzurováno* za to v servisu reknou a taky za co vlastne? dik
tak samotný kĺb origo cca 1500, neorigo 600-1000 plus práca, autorizovaný sedvis 300-500/hod, odborník v domácej garáži 100-300/hod za dve hodinky da to dá 100%ne vymeniť....
cca približne asi tak....
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
9.1.08, 08:07 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|