Autor |
Zpráva |
david 136
|
vymena kulaku favorit
popiste mi nekdo postup vymeny kulovych cepu u starsiho favorita, na co si dat pozor, co je k tomu potreba za naradi, je potreba neco vyrazet a vubec nejake rady kolem, dik
|
16.12.07, 12:29 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Ondras83
|
Re: vymena kulaku favorit
david 136 píše: popiste mi nekdo postup vymeny kulovych cepu u starsiho favorita, na co si dat pozor, co je k tomu potreba za naradi, je potreba neco vyrazet a vubec nejake rady kolem, dik
zvedneš auto, vyndáš šroub na těhlici, rozděláš rameno z nápravnice (zadní šroub do kastle a přední takovej dlouhej...určo to poznáš), pak si hodíš rameno na ponk a jestli to před tebou nikdo nedělal tak tam budou na nejtech...ubrousíš nejty (hlavně opatrně, ať neobrousíš rameno), vytáhneš čep, dáš tam novej a vrazíš tam šrouby M8...lepší nějaký pevnostní....všechno namažeš a vrzneš to zpět jednoduchý jak facka...jestli tam ty ramen sou origo, tak u šroubu kastle bude ještě pojistej 6 šroub, tak ten usekni nebo urvi..nepude povolit...
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
16.12.07, 12:44 |
|
|
michalkatka
|
Re: vymena kulaku favorit
záleží na tom či vonkajšie, alebo spodné... guľové čapy sú 4ks, ale nie je to nič zložité... a rameno nemusí ísť von, ten predný silentblok niekedy ide tak zle... a predávajú aj celé ramená so silentmi a vyjde to o trochu drahšie ako samotné silenty.
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
16.12.07, 12:50 |
|
|
david 136
|
mam na mysli ty svislaky nebo jak se tomu nadava, v ramenu sou uchyceny 3 srouby
|
16.12.07, 12:53 |
|
|
david 136
|
takze uz meneny byli
|
16.12.07, 12:57 |
|
|
michalkatka
|
david 136 píše: mam na mysli ty svislaky nebo jak se tomu nadava, v ramenu sou uchyceny 3 srouby
jo, to sú spodné, popis napísal ondro, ale ide to aj bez demontáže ramena, ak dáš dole rameno lepšie sa to odbrusuje vo zveráku, a keď ho máš z auta je lepšie vymeniť aj predný a zadný silent, a potom ťa lacnejšie vyjde kúpiť celé rameno aj so silentmi. http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/rameno-leve-kompletni:436eea2146dc5bb2
|
16.12.07, 12:58 |
|
|
michalkatka
|
ale ak máš starý typ ramena a budeš meniť aj silenty bez ramena potrebuješ starý typ silentu, tam nie je tá guma vulkanizovaná do toho plechu a rameno je bez príložky. ak to budeš meniť komplet tak to v poho ide na nový typ (rameno aj so silentom).
|
16.12.07, 13:03 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
michalkatka píše: david 136 píše: mam na mysli ty svislaky nebo jak se tomu nadava, v ramenu sou uchyceny 3 srouby jo, to sú spodné, popis napísal ondro, ale ide to aj bez demontáže ramena, ak dáš dole rameno lepšie sa to odbrusuje vo zveráku, a keď ho máš z auta je lepšie vymeniť aj predný a zadný silent, a potom ťa lacnejšie vyjde kúpiť celé rameno aj so silentmi. http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/rameno-leve-kompletni:436eea2146dc5bb2
no michale bez demontáže ramena to jsem dělával, ale odvrtával jsem to, odbrousit to ze spodu to musí být dílo, ale ještě jeden nápad vika čína rameno stojí 411 kč a funguje OK za čep dáš 220 a šrouby 30, to rameno máš navíc s novýma silentblokama miloš
|
16.12.07, 17:23 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
se mrkni auto kelly.cz v ceníku 456 a to koupíš i pod 400 miloš
|
16.12.07, 17:26 |
|
|
Kaliban123
|
taky jsem to tak řešil když jsem měnil kuláky na rameni nakonec jsem koupil celé rameno a hotov co se s tím dělat když to jde takhle
_________________ Škoda 742 Forever Team ale jezdím žabožroutem
|
16.12.07, 17:58 |
|
|
Nepér
|
Já jsem to odvrtával, no bejkárna strašná
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
16.12.07, 18:16 |
|
|
david 136
|
ja nevidim duvod menit cele rameno, neni shnily ani krivy, proste v pohode a ty 3 srouby taky, takze povolit by to melo jit, spis me zajima jak je to v te tehlici po povoleni toho jednoho sroubu, je to narazeny nebo jak
|
16.12.07, 19:11 |
|
|
Kaliban123
|
No ono pokud je tam všechno původní tak nejde jen o to rameno ale i to ty silenbloky co tam jsou ty si taky po těch letech provozu zaslouží vyměnit a když už je měnit tak je pak mnohem pohodlnější měnit komplet rameno
_________________ Škoda 742 Forever Team ale jezdím žabožroutem
|
16.12.07, 19:34 |
|
|
Ondras83
|
david 136 píše: ja nevidim duvod menit cele rameno, neni shnily ani krivy, proste v pohode a ty 3 srouby taky, takze povolit by to melo jit, spis me zajima jak je to v te tehlici po povoleni toho jednoho sroubu, je to narazeny nebo jak
vytáhneš šroub z těhlice a zatáhneš za to, můžeš i použít montpáku, nebo big šrobuovák, ale bacha aby se ti to nesmeklo a neprosek sis manžetu na kloubu...vyndej šroub a vytáhni to ven...trošku síly a pude to...pak uvidíš ten systém sám, jak to drží v těhlici
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
16.12.07, 21:36 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
[quote="david 136"]ja nevidim duvod menit cele rameno, neni shnily ani krivy, proste v pohode a ty 3 srouby taky, takze povolit by to melo jit, spis me zajima jak je to v te tehlici po povoleni toho jednoho sroubu, je to narazeny nebo jak[/quote
pak napiš zážitky jak jsi povolil a vytáhl ten šroub M 10 a jak jsi vytáhl z těhlice čep, jsou případy že nevytahuji nic a používám kladiva co mají v kamenolomu miloš
|
21.12.07, 16:40 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|