Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 10:21

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 35 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 škoda 105 nebo favorit 
Autor Zpráva
Moderátor

Příspěvek 
a favorit je tezkej na predek a bomba na zadek mu jen pomuze :twisted:

http://kachnis.techsajt.cz

27.12.07, 12:34
Profil ICQ YIM Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Moderátor

Příspěvek 
jinak 160 km je fakt palka..takze jednznacne motor favorit.. nicit 105ku je skoda.. s lpg se jezdi pekne, motor plynule tahne odspodu az k maximu, zadny prechody,cukani... jen pozor na studenej motor... sice jede od studenyho startu jako z praku, ale je to zhouba.. nenechat se zlakat honit to studeny..

http://kachnis.techsajt.cz

27.12.07, 12:36
Profil ICQ YIM Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Porovnávat favorita a stopětěčku nelze. Proto bacha, aby z toho tady nebyl trochu flame :wink: ...Každý auto je z jiné éry, kdy byly na auta kladený rozdílný nároky, byl jinej provoz a jezdilo se jinačím způsobem...to, že favorit se narodil později znamená, že je blíž téhle době a provozu, a tím pádem v něm těch 160km přetrpíš asi líp. Stopětečka se už do dnešního provozu moc nehodí, pokud máš jezdit někam dál třeba po státovce, tak tě předjíždí občas i kamiony (jeden čas jsem takhle jezdil R35 od Moravské Třebové do Litomyšle, a to byl prosím porod i ve 120 s 5q) a to jenom trneš kterej tě namáčkne na svodidla...proto fávo na plyn, pokud bude v ok stavu, představuje poměrně hospodárný vozidlo, ve kterým i takovouhle každodenní štreku vcelku jde přetrpět...jen bacha na zanedbanou údržbu, ale to je u každýho takhle staýho auta stejný...ale kdybys měl jezdit kratší trasy po silnicích 2. a 3. třídy, u mě by to byla stopětěčka, která by vyhrála... :wink: ...tak ěťastnou volbu...

27.12.07, 12:47
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
co nějakýho nafťáka ?

27.12.07, 15:34
Profil ICQ

Příspěvek 
Vít Široký: Tak to se těžce pleteš - žádný velký rozdíl mezi Favoritem a 105kou ve svícení jsem neviděl, pokud nemáš vyrezlé paraboly a připálené kontakty v paticích tak že ti do žárovky jde 8V :) navíc já měl na 120ce 4okou masku kterou sice seřídit je maturita ale poté co jsem přesedl do Formana tak pořád nadávám že v noci nic nevidím a kámoš konstatoval že 4oká 120ka svítí líp než Octávka.

Šemik: K tomu motoru - 105ka je opravdu tak na venkov, auto s takhle slabým motorem nemá v dnešním provozu co dělat jenom vytváří havarijní situace protože pokud není hodně dobrý tak mu s plným obsazením dělá problémy jet po rovině 90, ale u 120ky bych s tebou nesouhlasil.....dobře zajetá a hlavně seřízená 120 a Favority se nechytají, dej na 4q 130ku nebo 136X tak sice ohluchneš ale auto trhá asfalt, obzvlášť stím 136X - Felda MPi nemá šanci, ta škodárna hlavně v kopcích nezná bratra :twisted:

27.12.07, 17:08
Profil ICQ
Dezertér

Příspěvek 
1. Tak to se těžce pleteš - žádný velký rozdíl mezi Favoritem a 105kou ve svícení jsem neviděl, pokud nemáš vyrezlé paraboly a připálené kontakty v paticích tak že ti do žárovky jde 8V :) navíc já měl na 120ce 4okou masku kterou sice seřídit je maturita ale poté co jsem přesedl do Formana tak pořád nadávám že v noci nic nevidím a kámoš konstatoval že 4oká 120ka svítí líp než Octávka.

2. K tomu motoru - 105ka je opravdu tak na venkov, auto s takhle slabým motorem nemá v dnešním provozu co dělat jenom vytváří havarijní situace protože pokud není hodně dobrý tak mu s plným obsazením dělá problémy jet po rovině 90, ale u 120ky bych s tebou nesouhlasil.....dobře zajetá a hlavně seřízená 120 a Favority se nechytají, dej na 4q 130ku nebo 136X tak sice ohluchneš ale auto trhá asfalt, obzvlášť stím 136X - Felda MPi nemá šanci, ta škodárna hlavně v kopcích nezná bratra :twisted:

1. S tim svícenim musim souhlasit..taky mi připadá že Rapid svíti líp než Oktávka nebo Focus...

2. Jo to známe taky...Simir může vyprávět...má origo Fávo 136 a 4q ve 120ce úžárně, kola 165/80 R13...do 140 km/h se udrží za Fobií 1.9 TDi...měřeno dle tacho Fobie...fakt sem tomu nevěřil, ale vono už to jede...

A utvrdil mě v tom i fakt, když sem si taky dopřál 136 POWER...sice dlouhej 5q a salámy kola 185/70 R13 ale od 130 je to znát jako kráva :D

Škoda 743 Forever Team
Člen klubu ostrých motorů TW

27.12.07, 17:18
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Hluchoň

Příspěvek 
cyz píše:
Vít Široký: Tak to se těžce pleteš - žádný velký rozdíl mezi Favoritem a 105kou ve svícení jsem neviděl, pokud nemáš vyrezlé paraboly a připálené kontakty v paticích tak že ti do žárovky jde 8V :) navíc já měl na 120ce 4okou masku kterou sice seřídit je maturita ale poté co jsem přesedl do Formana tak pořád nadávám že v noci nic nevidím a kámoš konstatoval že 4oká 120ka svítí líp než Octávka.

Šemik: K tomu motoru - 105ka je opravdu tak na venkov, auto s takhle slabým motorem nemá v dnešním provozu co dělat jenom vytváří havarijní situace protože pokud není hodně dobrý tak mu s plným obsazením dělá problémy jet po rovině 90, ale u 120ky bych s tebou nesouhlasil.....dobře zajetá a hlavně seřízená 120 a Favority se nechytají, dej na 4q 130ku nebo 136X tak sice ohluchneš ale auto trhá asfalt, obzvlášť stím 136X - Felda MPi nemá šanci, ta škodárna hlavně v kopcích nezná bratra :twisted:

pravděpodobně si nerozumíme, psal jsem, žea favorit krásně svítí, nepsal jsem nic o tom, že by 105 nesvítila... pokud to vyznělo z té poznámky o fuj sedanu, pak je to nedorozumnění, ta už patřila k tomu šemíkem zmíněnému sedanu z favorita

cokoliv, co znám, svítí líp než octávka generace dnes označované jako tour, to auto stojí za ho**o jako celek, není důvod, proč by svítilo dobře, když ani dobře nejede, tak udělali i světla mizerný, no, to je jednoduchý, ta dvojka už ujde

27.12.07, 17:46
Profil ICQ

Příspěvek 
Vít Široký: Tak to sorry, já to pochopil tak že říkáš no fuj na to jak svítí 105ka :D

Ale jinak se připojuju k tomu že pro denní ježdění na takové vzdálenosti bych vzal radši toho Favorita, ideálně BMM, pokud auto nemá půl milionu km tak prakticky nemusíš otevírat přední kapotu a jenom jezdíš. Se 105kama a karb. favoritama jsou neustále drobné problémy, pořád nějaké ucpané trysky, u 105tky občas odejde cívka (mě se to stalo 2x + jednou přepálený kabel od cívky k rozdělovači) navíc 105ky jsou už hodně staré takže neustálé problémy s netěsností všeho, které ti nepřijdou pokud s autem jedeš 1x za týden ale když s ním jedeš 160km denně tak to docela poznáš. To nepočítám problémy s neustálým upadáváním něčeho kvůli hodně špatné kvalitě plastů (to mají společné první Favority i 105ky), prostě pořád něco musíš řešit. Jezdil jsem se 105kou 2 roky, najel jsem cca 40 000km a nikdy se mi nestalo že bych nedojel, ale s výše vyjmenovanýma věcma jsem problémy měl. Proto jsme koupil toho Formana a o tom autě prakticky nevím, občas se mi tam něco nelíbí ale vesměs to nejsou vady na funkčnosti, spíš na kráse :) takže fávo 93/94 můžu jenom doporučit. Ať už si vybereš cokoliv tak rozhodně vybírej dobře, radši přebírat než vybrat špatně, i ty fáva mají hodně za sebou a na trhu jsou převážně šroty. Pokud si sám nejsi jistý tak s sebou vezmi kamaráda který se v tom vyzná, nemusí být ani automechanik ale aspoň někdo kdo má s těma autama velké zkušenosti z provozu a aspoň částečně jim rozumí. Já jsem toho Formana vybral jako jednoho asi z 30 které jsem projížděl.

Naposledy upravil cyz dne 27.12.07, 18:22, celkově upraveno 1

27.12.07, 18:13
Profil ICQ
rejpal

Příspěvek Re: škoda 105 nebo favorit
mašek zdeněk píše:
najedu denně 160km.uvažuji nad koupí favorita v plynu,nebo škodou105.najeto skutečných 30000km a nechat do ní namontovat lpg. zajímají mne vaše názory.

Favorit.

27.12.07, 18:15
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
cyz píše:
dobře zajetá a hlavně seřízená 120 a Favority se nechytají, dej na 4q 130ku nebo 136X tak sice ohluchneš ale auto trhá asfalt, obzvlášť stím 136X - Felda MPi nemá šanci, ta škodárna hlavně v kopcích nezná bratra :twisted:

porovnáváš neporovnatelné... sériová 120 proti Favoritu 135 nemá šanci a to ani rapid 130 ...obojí vyzkoušeno :wink:

Naposledy upravil Neex dne 27.12.07, 18:24, celkově upraveno 1

27.12.07, 18:17

Příspěvek 
cyz píše:
dobře zajetá a hlavně seřízená 120 a Favority se nechytají, dej na 4q 130ku nebo 136X tak sice ohluchneš ale auto trhá asfalt, obzvlášť stím 136X - Felda MPi nemá šanci, ta škodárna hlavně v kopcích nezná bratra :twisted:

porovnáváš neporovnatelné... sériová 120 proti Favoritu 135 nemá šanci a to ani rapid 130 ...obojí vyzkoušeno :wink:

27.12.07, 18:18

Příspěvek 
omluva za zdvojení příspěvku ale nechtělo se mi to odeslat...

27.12.07, 18:26

Příspěvek 
120ka jde hůř do otáček, tudíž po rovině je na tom hůř ale v kopcích jede stejně a s tím 130kovým motorem (beru srovnávám to s dobře jedoucí Felicií 50kW MPi) je v těch kopcích nastejno, beru podle rychlosti jakou do toho kopce jede. V kopci kde jsem s žádným Favoritem nikdy nejel víc jak 100 (už jsem s pár Favoritama jel a s ještě víc jako spolujezdec) tak ta 130ka jela 120 ale to byl motor který měl 60tkm a repasovanou hlavu.

Edit: Já mám pro srovnávání aut 2 místa a to jsou Chřiby (takové malé hory tady kousek od nás a kopec od Slavkova u Brna nahoru na dálnici)

27.12.07, 18:30
Profil ICQ

Příspěvek 
bratr měl š125.. kousek za obcí máme dlouhý a táhlý kopec kde se s jeho 125 jsem jel max 90 km/h se svým Fav135 to bylo 110 km/h... známý měl rapida 130 a zkoušely jsme to stejné... rapid v kopci něco kolem 98 km/h.

27.12.07, 18:36
Hluchoň

Příspěvek 
já bych to tak kategoricky neodděloval, snad neexistují dvě fava, která by jela stejně, a zrovna tak je to se 120 i zbytkem řady 742..., věřím že může být na stejný trati lepší 120 i favorit

27.12.07, 18:40
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 35 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další