Autor |
Zpráva |
Kachnis
Moderátor
|
a favorit je tezkej na predek a bomba na zadek mu jen pomuze
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
27.12.07, 12:34 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Kachnis
Moderátor
|
jinak 160 km je fakt palka..takze jednznacne motor favorit.. nicit 105ku je skoda.. s lpg se jezdi pekne, motor plynule tahne odspodu az k maximu, zadny prechody,cukani... jen pozor na studenej motor... sice jede od studenyho startu jako z praku, ale je to zhouba.. nenechat se zlakat honit to studeny..
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
27.12.07, 12:36 |
|
|
CROWACK
|
Porovnávat favorita a stopětěčku nelze. Proto bacha, aby z toho tady nebyl trochu flame ...Každý auto je z jiné éry, kdy byly na auta kladený rozdílný nároky, byl jinej provoz a jezdilo se jinačím způsobem...to, že favorit se narodil později znamená, že je blíž téhle době a provozu, a tím pádem v něm těch 160km přetrpíš asi líp. Stopětečka se už do dnešního provozu moc nehodí, pokud máš jezdit někam dál třeba po státovce, tak tě předjíždí občas i kamiony (jeden čas jsem takhle jezdil R35 od Moravské Třebové do Litomyšle, a to byl prosím porod i ve 120 s 5q) a to jenom trneš kterej tě namáčkne na svodidla...proto fávo na plyn, pokud bude v ok stavu, představuje poměrně hospodárný vozidlo, ve kterým i takovouhle každodenní štreku vcelku jde přetrpět...jen bacha na zanedbanou údržbu, ale to je u každýho takhle staýho auta stejný...ale kdybys měl jezdit kratší trasy po silnicích 2. a 3. třídy, u mě by to byla stopětěčka, která by vyhrála... ...tak ěťastnou volbu...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
27.12.07, 12:47 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
co nějakýho nafťáka ?
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
27.12.07, 15:34 |
|
|
cyz
|
Vít Široký: Tak to se těžce pleteš - žádný velký rozdíl mezi Favoritem a 105kou ve svícení jsem neviděl, pokud nemáš vyrezlé paraboly a připálené kontakty v paticích tak že ti do žárovky jde 8V navíc já měl na 120ce 4okou masku kterou sice seřídit je maturita ale poté co jsem přesedl do Formana tak pořád nadávám že v noci nic nevidím a kámoš konstatoval že 4oká 120ka svítí líp než Octávka.
Šemik: K tomu motoru - 105ka je opravdu tak na venkov, auto s takhle slabým motorem nemá v dnešním provozu co dělat jenom vytváří havarijní situace protože pokud není hodně dobrý tak mu s plným obsazením dělá problémy jet po rovině 90, ale u 120ky bych s tebou nesouhlasil.....dobře zajetá a hlavně seřízená 120 a Favority se nechytají, dej na 4q 130ku nebo 136X tak sice ohluchneš ale auto trhá asfalt, obzvlášť stím 136X - Felda MPi nemá šanci, ta škodárna hlavně v kopcích nezná bratra
|
27.12.07, 17:08 |
|
|
Martin 007
Dezertér
|
1. Tak to se těžce pleteš - žádný velký rozdíl mezi Favoritem a 105kou ve svícení jsem neviděl, pokud nemáš vyrezlé paraboly a připálené kontakty v paticích tak že ti do žárovky jde 8V navíc já měl na 120ce 4okou masku kterou sice seřídit je maturita ale poté co jsem přesedl do Formana tak pořád nadávám že v noci nic nevidím a kámoš konstatoval že 4oká 120ka svítí líp než Octávka.
2. K tomu motoru - 105ka je opravdu tak na venkov, auto s takhle slabým motorem nemá v dnešním provozu co dělat jenom vytváří havarijní situace protože pokud není hodně dobrý tak mu s plným obsazením dělá problémy jet po rovině 90, ale u 120ky bych s tebou nesouhlasil.....dobře zajetá a hlavně seřízená 120 a Favority se nechytají, dej na 4q 130ku nebo 136X tak sice ohluchneš ale auto trhá asfalt, obzvlášť stím 136X - Felda MPi nemá šanci, ta škodárna hlavně v kopcích nezná bratra
1. S tim svícenim musim souhlasit..taky mi připadá že Rapid svíti líp než Oktávka nebo Focus...
2. Jo to známe taky...Simir může vyprávět...má origo Fávo 136 a 4q ve 120ce úžárně, kola 165/80 R13...do 140 km/h se udrží za Fobií 1.9 TDi...měřeno dle tacho Fobie...fakt sem tomu nevěřil, ale vono už to jede...
A utvrdil mě v tom i fakt, když sem si taky dopřál 136 POWER...sice dlouhej 5q a salámy kola 185/70 R13 ale od 130 je to znát jako kráva
_________________ Škoda 130 RAPID 1987 - 743.136 "Kdo nemá Rapida jistě život proklíná." UNDER RECONSTRUCTION BMW E46 330xi Touring 2001 - Objem ničím nenahradíš. Zakládající člen Coupé clubu TW Škoda 743 Forever Team Člen klubu ostrých motorů TW
|
27.12.07, 17:18 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
cyz píše: Vít Široký: Tak to se těžce pleteš - žádný velký rozdíl mezi Favoritem a 105kou ve svícení jsem neviděl, pokud nemáš vyrezlé paraboly a připálené kontakty v paticích tak že ti do žárovky jde 8V navíc já měl na 120ce 4okou masku kterou sice seřídit je maturita ale poté co jsem přesedl do Formana tak pořád nadávám že v noci nic nevidím a kámoš konstatoval že 4oká 120ka svítí líp než Octávka. Šemik: K tomu motoru - 105ka je opravdu tak na venkov, auto s takhle slabým motorem nemá v dnešním provozu co dělat jenom vytváří havarijní situace protože pokud není hodně dobrý tak mu s plným obsazením dělá problémy jet po rovině 90, ale u 120ky bych s tebou nesouhlasil.....dobře zajetá a hlavně seřízená 120 a Favority se nechytají, dej na 4q 130ku nebo 136X tak sice ohluchneš ale auto trhá asfalt, obzvlášť stím 136X - Felda MPi nemá šanci, ta škodárna hlavně v kopcích nezná bratra
pravděpodobně si nerozumíme, psal jsem, žea favorit krásně svítí, nepsal jsem nic o tom, že by 105 nesvítila... pokud to vyznělo z té poznámky o fuj sedanu, pak je to nedorozumnění, ta už patřila k tomu šemíkem zmíněnému sedanu z favorita
cokoliv, co znám, svítí líp než octávka generace dnes označované jako tour, to auto stojí za ho**o jako celek, není důvod, proč by svítilo dobře, když ani dobře nejede, tak udělali i světla mizerný, no, to je jednoduchý, ta dvojka už ujde
|
27.12.07, 17:46 |
|
|
cyz
|
Vít Široký: Tak to sorry, já to pochopil tak že říkáš no fuj na to jak svítí 105ka
Ale jinak se připojuju k tomu že pro denní ježdění na takové vzdálenosti bych vzal radši toho Favorita, ideálně BMM, pokud auto nemá půl milionu km tak prakticky nemusíš otevírat přední kapotu a jenom jezdíš. Se 105kama a karb. favoritama jsou neustále drobné problémy, pořád nějaké ucpané trysky, u 105tky občas odejde cívka (mě se to stalo 2x + jednou přepálený kabel od cívky k rozdělovači) navíc 105ky jsou už hodně staré takže neustálé problémy s netěsností všeho, které ti nepřijdou pokud s autem jedeš 1x za týden ale když s ním jedeš 160km denně tak to docela poznáš. To nepočítám problémy s neustálým upadáváním něčeho kvůli hodně špatné kvalitě plastů (to mají společné první Favority i 105ky), prostě pořád něco musíš řešit. Jezdil jsem se 105kou 2 roky, najel jsem cca 40 000km a nikdy se mi nestalo že bych nedojel, ale s výše vyjmenovanýma věcma jsem problémy měl. Proto jsme koupil toho Formana a o tom autě prakticky nevím, občas se mi tam něco nelíbí ale vesměs to nejsou vady na funkčnosti, spíš na kráse takže fávo 93/94 můžu jenom doporučit. Ať už si vybereš cokoliv tak rozhodně vybírej dobře, radši přebírat než vybrat špatně, i ty fáva mají hodně za sebou a na trhu jsou převážně šroty. Pokud si sám nejsi jistý tak s sebou vezmi kamaráda který se v tom vyzná, nemusí být ani automechanik ale aspoň někdo kdo má s těma autama velké zkušenosti z provozu a aspoň částečně jim rozumí. Já jsem toho Formana vybral jako jednoho asi z 30 které jsem projížděl.
Naposledy upravil cyz dne 27.12.07, 18:22, celkově upraveno 1
|
27.12.07, 18:13 |
|
|
fatal
rejpal
|
Re: škoda 105 nebo favorit
mašek zdeněk píše: najedu denně 160km.uvažuji nad koupí favorita v plynu,nebo škodou105.najeto skutečných 30000km a nechat do ní namontovat lpg. zajímají mne vaše názory.
Favorit.
|
27.12.07, 18:15 |
|
|
Neex
|
cyz píše: dobře zajetá a hlavně seřízená 120 a Favority se nechytají, dej na 4q 130ku nebo 136X tak sice ohluchneš ale auto trhá asfalt, obzvlášť stím 136X - Felda MPi nemá šanci, ta škodárna hlavně v kopcích nezná bratra
porovnáváš neporovnatelné... sériová 120 proti Favoritu 135 nemá šanci a to ani rapid 130 ...obojí vyzkoušeno
_________________ Favorit 135 LX r.v.93
Naposledy upravil Neex dne 27.12.07, 18:24, celkově upraveno 1
|
27.12.07, 18:17 |
|
|
Neex
|
cyz píše: dobře zajetá a hlavně seřízená 120 a Favority se nechytají, dej na 4q 130ku nebo 136X tak sice ohluchneš ale auto trhá asfalt, obzvlášť stím 136X - Felda MPi nemá šanci, ta škodárna hlavně v kopcích nezná bratra
porovnáváš neporovnatelné... sériová 120 proti Favoritu 135 nemá šanci a to ani rapid 130 ...obojí vyzkoušeno
|
27.12.07, 18:18 |
|
|
Neex
|
omluva za zdvojení příspěvku ale nechtělo se mi to odeslat...
|
27.12.07, 18:26 |
|
|
cyz
|
120ka jde hůř do otáček, tudíž po rovině je na tom hůř ale v kopcích jede stejně a s tím 130kovým motorem (beru srovnávám to s dobře jedoucí Felicií 50kW MPi) je v těch kopcích nastejno, beru podle rychlosti jakou do toho kopce jede. V kopci kde jsem s žádným Favoritem nikdy nejel víc jak 100 (už jsem s pár Favoritama jel a s ještě víc jako spolujezdec) tak ta 130ka jela 120 ale to byl motor který měl 60tkm a repasovanou hlavu.
Edit: Já mám pro srovnávání aut 2 místa a to jsou Chřiby (takové malé hory tady kousek od nás a kopec od Slavkova u Brna nahoru na dálnici)
|
27.12.07, 18:30 |
|
|
Neex
|
bratr měl š125.. kousek za obcí máme dlouhý a táhlý kopec kde se s jeho 125 jsem jel max 90 km/h se svým Fav135 to bylo 110 km/h... známý měl rapida 130 a zkoušely jsme to stejné... rapid v kopci něco kolem 98 km/h.
|
27.12.07, 18:36 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
já bych to tak kategoricky neodděloval, snad neexistují dvě fava, která by jela stejně, a zrovna tak je to se 120 i zbytkem řady 742..., věřím že může být na stejný trati lepší 120 i favorit
|
27.12.07, 18:40 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|