Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 12:30

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 tramvaje maj dávat přednost chodcum na přecodech 

jste pro to aby dávala tramvaj přednost chodcům na přechodu?
ano 3%  3%  [ 1 ]
ne 73%  73%  [ 22 ]
je mi to šuma fuk 23%  23%  [ 7 ]
Celkem hlasů : 30

tramvaje maj dávat přednost chodcum na přecodech 
Autor Zpráva

Příspěvek tramvaje maj dávat přednost chodcum na přecodech
http://aktualne.centrum.cz/domaci/soudy ... ?id=518404 co na to říkáte? není to blbost aby tramvaj zastavovala u každýho přechodu???

Včelař

Sháním vyjetý a vyfritovaný olej!

13.1.08, 13:13
Profil ICQ
Pspvek Reklama

rejpal

Příspěvek 
Pokud dávají přednost chodcům auta, pak by měly dávat přednost i tramvaje. V současnosti jsou dost časté případy, kdy auta chodci zastaví, chodec přechází a tramvaj jedoucí po stejné komunikaci ho prostě převálcuje.

13.1.08, 13:20
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Hluchoň

Příspěvek 
nikdo by neměl dávat přednost chodcům na přechodech, je to kravina, hlavně na víceproudé komunikaci, auto na kraji zastaví, a pokud je větší, třeba dodávka, tak ten uprostřed ví houby proč ten krajní zastavuje, na chodník přes něj nevidí , chodec pitomej tam vleze (má přece přednost) a průser je na světě. Chodec může počkat až bude mít místo, tam kde je hustý provoz má stejně semafor a na nic čekat nemusí. Jako chodec se pohybuju možná častěji než jako řidič, v Brně, a nevidím problém v tom si někde počkat a ve vhodném okamžiku přejít, i mimo přechod a světla.

13.1.08, 13:35
Profil ICQ
Hliník navždy.

Příspěvek 
Ano samozrejme ta prednost chodcu je uplne dementni :evil:

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

13.1.08, 13:36

Příspěvek 
Něco musí mít na vozovce přednost ale i s ohlédnutím na ovládnutí stroje...Člověk stojí hned pokud neběží po přechodu jako blázen,tramvaj sotva.Nemá kola z gumy ale z oceli jako kolej.Když je mokro je to ještě horší......Automobil s tím zastavením nemá také problém,neváží tolik a má kola z gumy...Tak že teď budou stát i tramvaje a všechno.Jenom Metro bude zatim v poho.Když tam bude semafor prosim,ale jinak je to nesmysl jako ten vůl co to prosadil a ostatní mu přikývli.Vždy to fungovalo?,teď už nebude....Prostě lidé se nebudou koukat,kde co jede a mi se za volantem z nich posereme.kKždý by měl mít zodpovědnost.....každý a to i chodec....Teďka už to bude nevyvážené a jednostrané....chodec je pán i nad tramvají...toť můj názor.

13.1.08, 13:45

Příspěvek 
patrik-hp píše:
Něco musí mít na vozovce přednost ale i s ohlédnutím na ovládnutí stroje...Člověk stojí hned pokud neběží po přechodu jako blázen,tramvaj sotva.Nemá kola z gumy ale z oceli jako kolej.Když je mokro je to ještě horší......Automobil s tím zastavením nemá také problém,neváží tolik a má kola z gumy...Tak že teď budou stát i tramvaje a všechno.Jenom Metro bude zatim v poho.Když tam bude semafor prosim,ale jinak je to nesmysl jako ten vůl co to prosadil a ostatní mu přikývli.Vždy to fungovalo?,teď už nebude....Prostě lidé se nebudou koukat,kde co jede a mi se za volantem z nich posereme.kKždý by měl mít zodpovědnost.....každý a to i chodec....Teďka už to bude nevyvážené a jednostrané....chodec je pán i nad tramvají...toť můj názor.
si pleteš tramvaj z vlakem :idea: vlak brzdí kolama ale tramvaj má takovej pás pás obložení kterej pitlačuje na koleje :idea: ale jinak máš pravdu :wink:

Včelař

Sháním vyjetý a vyfritovaný olej!

13.1.08, 13:52
Profil ICQ
Hliník navždy.

Příspěvek 
škodař píše:
si pleteš tramvaj z vlakem :idea: vlak brzdí kolama ale tramvaj má takovej pás pás obložení kterej pitlačuje na koleje :idea: ale jinak máš pravdu :wink:

Tim pasem ale brzdi jen nekdy ... Do zastavky ma jiny brzdy ... :)

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

13.1.08, 13:53

Příspěvek 
podle mě je přednost chodců na přechodech asi stejná debilovina jako kdyby na přejezdu měly přednost auta. Vlak má větší setrvačnost než auto, auto i šalina má větší stervačnost než chodec. Proto by měly mít přednost. Pro chodce je zastavení otázka jednoho kroku, jak to má tramvaj? tři prdele energie spotřebované kvůli tomu, že někdo nepočká půl minuty než tramvaj (auto) přejede. Stejně v místech se silným provozem kde by chodci čekali dlouho by měl být podchod/nadchod...ale to stojí prachy že? To vláda než by platila tyhle stavby radši zavede debilní pravidlo, papír snese všechno a nestojí to nic...

13.1.08, 14:12

Příspěvek 
ty už nevědí co by za bejkárny vymyslely :roll: :roll:

13.1.08, 15:02

Příspěvek 
Kdyby ten vůl, co to vymyslel někdy řídil kolejový vozidlo, tak by takovou pitomost nikdy nevypotil, to zas bude posmýkaných důchodců na přechodech.

13.1.08, 15:13
Junior TW team

Příspěvek 
tak takuto pic.vinu som jakziv nepocul aby davala elektricka prednost chodcovi to je jedno ci na prechode lebo nie :shock: neviem si ani predstavit ake by bolo jej meskanie :shock: kazdy chodec ma laksie zastavit ako akekolvek vozidko (kolajove ci obycajne) tomu kto to navrhol treba ruky nohy polamat :!: :evil:

4) Škoda 100 - 71" Model 72" Killec

13.1.08, 15:43
Profil ICQ

Příspěvek 
To by mě zajímalo, jak by to fungovalo třeba v Brně na nádraží...hafo tramvají hafo lidí a jeden mega přechod. Ta šalina by od tama nikdy nevyjela už, kdyby měli chodci přednost.... Jak říkáte...je to hovadina vůbec, aby měl chodec přednost před čímkoliv co má kola

13.1.08, 17:58
Profil ICQ

Příspěvek 
Jura píše:
To by mě zajímalo, jak by to fungovalo třeba v Brně na nádraží...hafo tramvají hafo lidí a jeden mega přechod. Ta šalina by od tama nikdy nevyjela už, kdyby měli chodci přednost.... Jak říkáte...je to hovadina vůbec, aby měl chodec přednost před čímkoliv co má kola

no už teď ( a to maj přednost jenom před autama ) nastanou situace kdy atua projíždí jenom díky "shovívavosti" chodců, že auta jedou krokem, občas zastaví a chodci se proplítaj mezi nima, jinak by to tam stálo...
Původní účel přechodu pro chodce byl, aby řidič mohl počítat s zvýšeným počtem přecházejících chodců!! Ne aby fungoval jako "křižovatka na které je řidič na vedlejší silnici". Už jsem pár novel vyhlášky zažil, a zodpovědně můžu prohlásit, že nejlepší byla ta, co jsem se učil v 15cti, když jsem si dělal papíry na fíka...pak už to šlo od desíti k pěti, řidičáky, přednost na přechodech, svícení, body...radši nemyslet...

13.1.08, 18:15

Příspěvek 
Je to hovadina. Po zavedení přednosti chodců před auty prokazatelně stpupl počet usmrcených chodců. Tak to zkusíme ještě s tramvají, bude legrace.

13.1.08, 20:08
Profil ICQ

Příspěvek 
Už se těším, až budou muset dávat přednost chodcům i Pendolína, to bude maso! :lol:

13.1.08, 20:50
Profil Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další